Monday, November 8, 2010

Makan2 lagi

Assalamualaikum....
Dah lama aku x cite pasal makan...so dgn rela hati aku (walaupun sebelum ni x sapa2 pun paksa aku tulis nie hehehe) nak cite pasal tempat makn yg aku g semasa kunjungan aku di Kota Bandung...agenda wajb bagi setiap tempat yg aku g adalah kedai makan hhehehe

Nama kedai makan aku x sure sbb masa aku sampai kat sana hujan turun dgn lebatnya so kain rentang ke signboard kedai ke aku x leh nak snap...ni je termampu aku amik...


Ni member kapal aku yg join aku g sana....walaupun niat kami nak g Bali tp cancel sbb ada agenda lain yg duk tunggu kat Kota Bandung nie...


Ni sup BONTOT...sup ekor lah kalau kat malaysia kita.aku x makan ni walapun nampak mcm sedap....dulu masa aku naik kapal 1st ship cadet, ada cook sorg ni di masak mcm mana ntah jd terus aku jd geli nak makan sup ekor nie...


Kangkung Seafood kot namanya...aku ni benda dah lama aku x ingat lah hehehe...


Sambal belacan dia mmg khaw2 lah.....tangkap leleh wa cakap luuu


Benda alah ni mmg aku x tau....mula2 aku ingat kacang hijau tu tapi bila makan terasa pahitnya...tp dah order nak wat mcm mana....sebat je lah..



Satay kambing....10 cucuk kot satu set...aku ni x makan kambing tp bila test 1 syookkk lah plak,hehehe...ni member aku yg order...


Satay Ayam..ni aku order


Ni ikan bawal kot...mcm ni je rupanya,namanya mcm glamor tp bila sampai huhuhu...aku leh masak kalau mcm nie...

Tapi kalau dah namanya makan mesti lah kene abis kan????wakakakaa...
Adios....wassalam

5 comments:

SafaRi09 said...

banyaknyer makang....bila nak blanje nie?

Anonymous said...

Hey i am suuper boy

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

tuh terung piptlah..mmg la pahit...

khairul said...

safari....bila balik ganu n sudi singgah umah hehee

anonymous....hai super boy...i'm super ring :)

khairul said...

needa...terung pipit??x tau plak hehee..x pernh tgk pun selama ni