Monday, July 27, 2009

Harry Potter


Assalamualaikum...

So demam Harry Potter dah melanda,cuma aku je yg updated benda ni lambat.bkn x nak updated benda ni cuma kene cari bahan lah nak wat preview filem..mana tau nnt aku leh jd pengkritik filem wakakaka

Emma watsonDaniel radcliffe Rupert grint

3 nama penting yg menjadi watak utama dalam filem Harry Potter...membesar dalam cite ni dan membuatkan mereka antara jutawan muda di europe dan mempunyai jutaan peminat di seluruh dunia huhuhu bg aku lah masing2 ada kelebihan dalam watak yg di pegang dan aku tabik lah pada penulis dan pengarah filem ni coz berjaya kembgkan watak mereka dgn baik.

Kalau korang yg suka pada realiti sesebuah filem maka ni bkn filem utk korang lah coz mmg cite ni cite khayalan....tapi nak wat sesebuah filem khayalan bkn mudah coz pertama mesti pikir pasal budget yg jutaan (RM or USD),kalau takat budget ciput tapi ada hati nk wat filem yg out of box ,i'm sure that movie will be 1 of the rubbish movie..

Pastu nak amik pelakon plak huhu kat malaysia ni berapa kerat sgt lah yg leh di gelar pelakon yg berbakat...yg berlakon nak tayang body tu ramai.sedar x sedar kita leh bilang sapa yg kerap muncul dalam filem di malaysia...

Nanti org marah aku plak duk kutuk filem malaysia tapi filem melayu yg aku g beratur kat panggung 1 je...Laila Isabella coz aku minat Nasha Aziz hehe pgarah plak masa tu Rashid Sibir ..tu adalah filem arahan pertama dia coz selama ni dia wat drama je...

ayyooooo aku dah melalut maaaa...
ok2 proceed with Harry Potter



Harry Potter and the Sorcerer's Stone kalu korang lom tgk baik tgk dulu coz korang akan faham part2 yg akan datang...mmg banyak magic huhu


Harry Potter and the Chamber Of Secrets...masa ni diaorg ni makin cute wakaka



Harry Potter and The Prisonneer Of Azkaban masa ni mereka dah remaja so cite pun dah berubah sikit2 nk ikut diaorg punya umur...



Harry Potter and The Goblet Of Fire....yg ni x tgk mmg rugi lah,nak cite lebih2 diaorg x bayar pun aku wat review wakaka


Harry Potter and The Order Of The Phoenix ...mmg besttttt


Harry Potter and The Half - Blood Prince... yg latest ni aku sebagai peminat setia rasa mcm x syok plak coz banyak adegan cinta cintun huhu 1 hal lg dah lah x subtitile malay or english yg ada cina je ..mmg lah aku lost kadang2 tu

Takat ni je lah,next time aku wat cite lain k...kalau aku tulis panjg2 pun bkn korang rajin nak baca wakaka

adios

Friday, July 24, 2009

Syok Sengsorang

Assalamualaikum...

ok lah aku rasa nak senangkan hati aku tapi mcm x aci plak aku je senang hati so aku sharinglah klip2 ni dgn korang ye...kalau nak lagi crlah kat youtube tu berlambak2..



Aku x tahan tgk mamat ni wakaka sempoiiii sgt mcm nak g karoks kat warung je gayanya




mamat ni wat aku confius...lagu omputeh ke lagu jawa




Ni plak lagi lawak ..muka penuh confident ..nk cr yg full tgk je dlm youtube k...


sekadar utk hiburan sebelum korang balik weekend...aku???setiaku di sini lah jawabnya

adioss

TAZKIRAH -Andainya Cinta Itu Hendak Di Beri

Assalamualikum....

Jumaat datang lagi...so tazkirah datang lagi lah ..kali ni aku amik teks ucapan dr pensyarah dr UITM melaka...sapa nama dia aku x tau..tapi yg penting isi yg dia nak sampaikan dalam ucapan tu.

1st time aku baca ni aku rasa jauuuuuhhh sgt dr pe yg patut ada pada seorg lelaki bernama suami.So kepada wanita2 yg sudi baca ni,amik lah sedikit sebanyak ilmu dr ucapan ni coz insyaallah,kalau di izinkan Allah Taala bahagia dunia dan akhirat...



Kasih manusia sering bermusim, sayang manusia tiada abadi. Kasih Tuhan

tiada bertepi, sayang Tuhan janjiNya pasti" Itulah sedikit dari bait2 lagu

Raihan. Lantaran kasih manusia yg sering bermusim dan sayangnya yg tak

kekal lama, kita perlu sentiasa berwaspada terutamanya dlm memilih

pasangan. Andainya sikit drpd cinta itu hendak diberi pada seseorang yg

boleh digelar suami, pilihlah seorang lelaki yang......



1-Kuat agamanya.

Biar sibuk macamana, solat fardu tetap terpelihara. Utamakanlah pemuda yg

kuat pengamalan agamanya. Lihat saja Rasulullah menerima pinangan Saidina

Ali buat puterinya Fatimah. Lantaran ketaqwaannya yg tinggi biarpun dia

pemuda paling miskin.

2-Baik akhlaknya.

Ketegasannya nyata tapi dia lembut dan bertolak-ansur hakikatnya. Sopan

tutur kata gambaran peribadi dan hati yang mulia. Rasa hormatnya pada warga

tua ketara.

3-Tegas mempertahankan maruah.

Pernahkah dia menjengah ke tempat2 yang menjatuhkan kredibiliti dan

maruahnya sebagai seorang Islam.


4-Amanah

Jika dia pernah mengabaikan tugas yang diberi dengan sengaja ditambah pula

salah guna kuasa, lupakan saja si dia.

5-Tidak boros

Dia bukanlah kedekut tapi tahu membelanjakan wang dengan bijaksana. Setiap

nikmat yang ada dikongsi bersama mereka yang berhak.



6-Terbatas pergaulan

Sebagai lelaki dia tahu dia tak mudah jadi fitnah orang, tapi dia tak

amalkan cara hidup bebas.

7-Rakan pergaulannya.

Rakan2 pergaulannya adalah mereka yang sepertinya



8-Tidak liar matanya

Perhatikan apakah matanya kerap meliar ke arah perempuan lain yang

lalu-lalang ketika berbicara. Jika ya jawabnya, dia bukanlah calon yang

sesuai buat kamu

9-Bertanggungjawab

Rasa tanggungjawabnya dapat diukur kepada sejauh mana dia memperuntukkan

dirinya utk parents dan ahli familynya. Jika parentsnya hidup melarat

sedang dia hidup hebat, nyata dia tak bertanggungjawab

10-Tenang wajah

Apa yg tersimpan dalam sanubari kadang2 terpancar pd air muka. Wajahnya

tenang, setenang sewaktu dia bercakap dan bertindak.


Berbahagialah kamu jika diintai calon yang demikian sifatnya..."


adios....



video