Monday, December 26, 2011

Sherlock Holmes 2


Assalamualaikum....

Aku nak wat n3 pasal lain tp excited sbb bru je 2 hari lepas duk tgk cite ni hehe...pada yg mgikuti cite ni, Sherlock Holmes 2 mmg hebat...aku x tau pe bloggers lain komen pasal movie ni tp cite mcm ni mmg menarik minat aku utk ke panggung...

Dalam sume duk bercerita pasal Ombak Rindu yg mmg menarik sume org ke panggung tp ntah apsal lah aku x niat nak tgk cite tu..tggu keluar tv je lah hehe

Aku rasa cite ni hebat sbb ada 2 pelakon yg mantap,dlm seriusnya cite ni mmg ada lawak yg wat kita ingin mendengar setiap patah kata yg diorg ckp.

Dalam duk dgr2 pun aku terlepas gak pasal awek dia tu,mati ke hilang hehehe...


Sherlock Holmes aka Robert Downey Jr


Dr. Watson aka Jude Law

Pada yg suka filem aksi,penyiasatan jgn ragu2 utk tgk filem ni...mmg berbaloi2.Selamat menonton

Adios...wassalam

Thursday, December 22, 2011

Member Baru Dalam Famili

Assalamualaikum.....

Tanggal 28 Nov 2011 lahirlah baby comey yg akhirnya di beri nama Abdullah Faris B Nazeri.Maka dgn ini anak sedara aku cukup lah 10 org....

Majlis pun dah selamat di jalankan dgn jayanya kat umah aku.x pe yg nak aku cite sbb signal slow,malas nak tggu hehe

Di pangkuan Nenda Toh Puan Sri Semela :)

Selamat datang wat Abdullah Faris....

Adios...wassalam

Sunday, December 11, 2011

Puncak Mutiara Cafe

Assalamualaikum....

Setelah sekian lama x updated blog kali ni aku nak bawak makan di sebelah utara malaysia plak..jom kita ke Bukit Mertajam hehe.

Sesi makan2 kita ni sebnrnya terjadi masa aku hantr sepupu aku balik ke Bukit Mertajam jd alang2 dah sampai sana maka kami cari lah pe yg spesel tentang makanan di Bukit Mertajam ni.

Maka diaorg serta mertua sepupu aku bawak lah makan di Puncak Mutiara Cafe...aku x rasa kat sini bukit tp lereng bukit,tp nak wat mcm mana kalu dah tauke tu nak bg nama puncak kan???

Antara helaian menu yg ada....

Pelayan org penang (agaknya la)

Chicken Chop

Nasi beriani ayam made in Penang

Nasi Goreng Satay (set satay aku lupa nak upload)

Aku lupa nama daaaa

Lamb Chop....

Jadi pada korang yg nak merasa masakan penang di lereng bukit datang lah sini,walaupun jalan nak ke sini mmg mencabar sampai tercalar balar kete aku tp puah hati lah sbb org belanja wakaka....

Adios..wassalam

Tuesday, November 22, 2011

Lagu Anak Kampung


Assalamualaikum....

Lama sangat rasanya x updated blog ni,duk di atas kapal mmg susah nak updated sbb signal mmg lembab leh tgk fb pun dah kira syukur sangat2 hehhe

Masa kat labuan hari tu lagu ni mmg glamor giler jd pada yg x pernh dgr lagu ni sila2 lah ye kembangkan halwa telinga anda utk dgr lagu2 dari sabah sarawak sana.aku rasa lagu2 dr sana pun ok pe kalau kita faham lah sama seperti kita dgr lagu2 dr kelantan kalau faham mmg syok..

Kat atas tu nyanyian dr lelaki so kat bawah ni aku letak pe plak yg perempuan jawab....selamat mendengar :)


Adios...wassalam

Tuesday, September 20, 2011

Menuju Puncak 2

Assalamualaikum......

Pagi yg indah lagi terang aku mulai dgn sewa taxi utk jalan2 ke Cameron Highland ni..bg aku murah lah sbb 1 jam rm50 utk bawak kami pusing2...depend pada kita lah nak berapa lama dan nak ke mana harga tetap sama.....

Kalau dah datang Cameron Highland ni sah2 lah nak tgk ladang teh kan???so destinasi kami pegi lah ladang teh yg menggunung tu...baru aku tau yg malaysia ni mmg mcm2 ada...sbb ladang teh kat Bandung x lah secantik ladang teh kat sini..bkn nak memuji tp kenyataan...

Kebetulan masa kami sampai tu ada serombongan cik kiah dtg melawat gak...so dgn berlagaknya kami pun join lah group ni wakakaka...walaupun semuanya tua2 tp x pe lah nnt leh dgr penerangan dr ketua rombongan tu.

Sekali diaorg bg taklimat dlm bahasa france daaaaaa......dgn selambanya aku pun cabut dr c2..wat lah diaorg tanya aku mampus aku nak jawab pe...kalau bawak si wahdi x pe gak :)

Masuk dlm kilang plak...serombongan cik kiah dr jepun plak duk dlm tu...mmg international sungguh lah...amik2 gambar yg x berapa nak jd aku pun blah ....

pastu wat sesi fotografi....kunun2 pelawat dr obersea lah walaupun ckp terengganu pekat.

Bergambar lagi......

Dan lagi bergambar...
Tak mau kalah,nak bergamabr jugak.....

Dah lah bergambar, kita minum dulu....lepak tempat lain plok..

Adios...wassalam

Sunday, September 18, 2011

Menuju Puncak 1

Assalamualaikum......

Masa duk lepak dgn member aku ni duk pk2 pe plan nak wat sbb plan asal nak tour semenanjung malaysia dgn kete terpaksa di cancel sbb masa bln 3 tu hampir semua negeri banjir yg paling teruk johor n melaka so terpaksalah KIV dulu projek tu...

So tanpa buang masa aku pun cadangkan naik je bus pusing2 wakakaka

Dgn pantas hanya dgn 1 beg kami gerak cr bus kat Bukit Jalil....1st time lah masa tu aku naik bus kat Bukait Jalil sbb klau nak blik trganu naik kat Hentian Putra je..mmg leceh lah kat sini tapi aku rasa sekarang ni dah ok kot sbb dah pindah tempat baru...

Ok bus dah datang so jom kita gerak menuju ke destinasi ....


Lalu ikut lebuh raya...

Lalu ikut Pekan...

Lalu ikut hutan..

Lalu kg org asli
Lalu ikut ladang Teh.....

Akhirnya sampai lah kami ke destinasi CAMERON HIGHLAND....1st time aku sampai sini sejak aku lahir hehhee

Menyusul kemudian lah pe yg syok kat sana walaupun aku rasa sume org dah pernh sampai sini

Adios...wassalam

Saturday, September 17, 2011

Jom Pekene Seafood

Assalamualaikum....

Cite lama ni aku ungkit kemabli sbb bg aku ni lah salah satu restoran yg sedap di Vung Tau,Vietnam.aku rasa kalau bkn org kapl mmg x akan sampai lah kat sini sbb di sini hanyalah perkampungan utk org kapal.

Aku nak tulis pun x reti nama kedai dia ni sbb sumenya dlm bahasa vietnam.Restoran ni totally seafood sahaja jd x masalah tentang halal...tp biasalah kay vietnam ni sume kedai mghidangkan beer sebagai minuman rasmi tp bila ckp kita ni muslim diaorg x akan hidang lah.

Dalam banyak2 tu mata aku tertumpu terus pada lobster ni hehehe....mmg sedap rasanya walaupun lobster tu masih ada dlm kolam ,bkn setakat lobster saje ada tapi mcm2..ikan yg mcm2 rupa dan bentuk,kerang ,udang,pari huhuhu sume adalah.

Yg syok lg,sumenya masih hidup lg,tu yg wat lagi fresh.kita tinggal pilih je yg mana pastu dia timbang setuju dgn harga bru diaorg akan masak....sesi tawar menawar pun leh,lg pandai tawar lg murah lah dapat...

NI member aku Lobo....sbb dia nak belanja so dialah yg pilih pe yg nak makan..hanya kami berdua je yg nak makn jd x lah nak amik sume benda so cukup2 lah kami yg badan montel ni mkn hehehe

Ni mcm kepah lah kot..aku pun main sebat je amik,tp aku rasa aku nak masak lain di masaknya lain....seafood yg berkuah mcm ni x menarik minat lah sebenarnya....rasa mcm pahit2 kelat tp leh lah nak makn sbb cuba masakan vietnam mcm mana..

Ketam 3 ekor....aku mmg x mkn ketam..alhamdulillah bkn sbb alergi ke pe cuma malas nak kupas kulit je...dah lah isi sikit kesabaran nak kupas kulit tu yg aku x wakakaa..last2 dia je mkn ketam abis 3 ekor..

Ni lah lobster yg aku idamkan tu.....aku order 2 ekor,rupanya dia x mkn .....salah satu kerugian x makan lobster kan???dgn rakusnya aku makan 2 ekor lobster.....

Staff kat sana siap gunting2 potong2 ...kita hanya suap masuk mulut je...kan sedap mcm tu,terasa mcm org2 kaya wakakaka

Lupa nak cakap,aku ada order sekor ikan tp lupa nak masuk pic ,so dah tggal tulang dah ikan tu..masak sweet sour mmg syok banget....

Alhamdulillah dah abis dah makan mlm bersama lobo....mmg kenyang giler2 lah...pe lg org belanja,aku makn berdua x sampai seratus lah rasanya....

Entah bila plak nak g makan sini sbb kapal dah jalan area sabah sarawak je sekarang ni...tp kalau musim ni x mau lah g sana....mabuk percuma nnt..

Adios....wassalam

Friday, September 16, 2011

A Little Thing Called LOve

Assalamualaikum......

Lama x wat n3 pasal filem so kali ni aku nak wat sedikit sinopsis pasal filem "A Little Thing Called..... LOVE".filem tahun lepas dr thailand bg aku salah satu filem terbaik yg pernh aku tgk,kalu inginkan kisah cinta yg simple ni lah filem yg bagus.

Aku tgk cite ni dah masuk 5 kali kot hehhee....kalu pe yg dr yg aku baca kat internet cite ni di petik dr kisah betul....so andai kata nak tgk filem ni type je kat youtube tu x pun crlah kedai dvd yg berdekatan dgn anda.

Pasal budak sekolah 4 sahabat yg mmg x cantik,main lead cite ni adalah Nam...nama betul dia aku x reti sbb panjang n berbelit2 nak sebut.mmg kalu kat sekolah pun,golongan ni adalah yg di luar dr pandangan kot.mcm mana dia jatuh cinta pada lelaki yg paling encem,paling ramai peminat,paling glamor....so dr c2 lah kisah bermula mcm mana dia tackle lelaki tu suruh pandang dan terima dia....melalui buku cara2 memikat senior.

Tapi sayang yg lain yg dia nak tackle yg lain plak jatuh cinta...kita x akan tahu yg Shone (main lead utk lelaki) pun sukakan Nam sampailah hampir ke penhujung cerita.Dan Shone pn terperangkap antara cinta dan kawan sbb dia dah berjanji dgn kawannya Top,tidak akan jatuh cinta pada gadis yg sama dan tidak akan jdkan amik bekas kekasih kawan.

So pada yg nak tahu pe yg terjadi sila lah tonton sendiri sbb nnt x suspen,cerita ni ada lawak,ada sedey ada suka ada duka tu lah kisah hidup dlm cinta.

Lalu di hadapan kelas semata2 nak tgk org yg dia suka....pernh wat ke???wakakaka


Perubahan dr segi fizikal masa umur dah meningkat,tp sayang masa ni ada lah last Nam n Shone berjumpa.pernh rasa cinta di reject????

Tersangat cantik setelah 9 tahun berlalu,aku tabik spring utk make up artis cite ni...dr awal Nam hingga ke akhir cerita di bawa oleh actres yg sama,aku x sangka dia leh jd secantik ni.

Shone...dr budak nakal yg ramai peminat di make hingga jadi mcm kat bawah ni..

Hebat kan make up artis dia???



video

Selamat menonton dan bg yg mudah menagis tu sediakan tisu ye...

Adios...wassalam