Wednesday, February 24, 2010

Hantaran Vantage

Assalamualaikum....
Aku x mau cite banyak coz sepupu aku yg duk suruh post dalam ni so aku pun post lah pe yg dia ddah wat hehehe....ni lah rupa sepupu aku yg jd penggubah hantarn....hantaran apa???
Ni je lah pic2 k....



Cincin dan Bunga Rampai

Buah2 ober the sea


Baju n Tudung



Sirih junjung walaupn daun sireh boleh di bilang hehehe



kek....dah di tutup rapi


Yg ni selepas di susun....
Cantik ke x dia punya gubahan?????
adiossss.........

Monday, February 22, 2010

Ketika Cinta Bertasbih

Assalamualaikum....
Dah lama aku x tulis blog aku ni dah naik bersawang bak kata org...nawaitu tu mmg ada coz banyak benda yg nak aku cite tapi ye lah mana ada masa nak tulis sume benda kan???
Pas aku keluar hospital hari tu terus je aku balik kg coz kat kg dah macam keje duk tunggu tapi tu aku akan cite kemudian k....
Sekarang ni aku duk tergila2 tgk cite,buku n videoclip ketika cinta bertasbih...masa aku g MPH hari tu aku dah beli buku dia tapi x abis baca lagi coz aku duk tgk filem yg member aku beri..banyak gak lah ayat2 yg aku x faham tapi bila aku baca buku baru aku leh faham.


Aku rasa malaysia x leh wat lagi cite macam ni,aku suka jalan cite yg biasa tapi x pernh di gambar kan oleh org yg x amik jurusan agama..biasanya org kita duk megah dgn g negara omputih so cite ni bawak kita ke negara para nabi dan rosul...mungkin aku post lambat tp aku nak sampaikan pe yg aku baca...hero cite ni x lah encem mcm mana pun tapi aku suka cara dia berlakon walupun kadang2 adegan menangis tu mcm susah sgt bagi dia....
Masa aku tgk cite ni,hadir penyesalan kali ke dua...kenapalah dulu aku x minat bahasa arab???dgr diaorg cakap arab aku rasa mcm jeles plak huhu

Ni heroin dia....aku suka cara dia berlakon ..bersahaja je tapi berkesan sungguh2.pe lagi tgk air muka dia yg tegas dalam lembut...susah nak gambar air muka mcm ni tapi she's got talent.

Barisan pelakon yg memegang watak penting dalam cite ni,sungguh syok aku layan cite ni.kalau cuba mendalami isi buku cite ni aku rasa ...amat jauh sgt.....jauh dr semua segi lah..baik amalan ataupun gaya hidup.

Adegan yg aku paling suka bila Fadhil bernasyid di majlis perkahwianan awek dia...walaupun aku x faham sgt pe maksud dia tapi aku rasa mmg sedey huhuhu....bila di kenang2 rupanya aku pun senasib dgn fadhil hehehe tapi insyaallah ...pe yg penting aku redha :)

video

Kalau x pernh tgk videoclip dia sila lah tgk2 kan ye....

Adios.....


Monday, February 1, 2010

Tiada Tajuk Sesuai....

Assalamualikum...
Edisi x pic hehehe...kul 4 pg aku tulis ni so malas nak gigihkan diri aku nak cr dlm laptop buruk aku ni pic2 yg berkaitan ...malas gak nak browse dlm internet...
Sejak aku cuti almost a month ago aku x banyak benda yg aku wat melainkan jalan2 ke hulu ke hilir mghabiskan boreh je...banyak yg aku nak wat sebenarnya tapi mungkin aku x keberanian kot...nak travel sorng2 pun aku x yakin pe lagi nak wat perubahan dlm hidup....
Tapi yg pasti sekarang ni aku dlm proses nak meminimizekan segala hutang piutang yg ada...x aman hidup klaau di kelilingi hutang.kat dunia dah x aman pe lg kat akhirat kan??alhamdulillah aku sekali lagi wat hutang adooooiiiiii mcm mana tue????tapi aku berhutang utk setelkan hutang.mcm lagu Abg Jem plak...gali lubang tutup lubang...
Umur pun dah masuk 3 series ni so attitude yg suka duk swipe2 di shopping2 mall n di kedai2 makan tu haruslah di jauhkan...aku yg ada 3 credit card ni sewajibnya tutop 2 drpdnya kalau aku nak jd kaya lah...sapa x mau kaya kan????mujur lah aku ni x suka sgt dgn hp ke gadget2 kat low yatt tu kalau x mahu lah aku berhutang2 lagi...
Bln 2 dah start so akan bermula lah satu anjakan paradigma dlm hidup aku...pe yg aku rasa???ntah lah x rasa pe2 pun....ada masa i just follow the flow,really tired actually.seems that everything that i planned just past like that.
Need to travel again....alone should be better...
Adios..