Friday, January 15, 2010

Bangla



Assalamualaikum......


Baru ni aku duk selongkar2 blog2 org...mcm2 ada terasa mcm blog aku ni keciiikkkk sgt walaupun tuan empunya blog besarrrr amat.kdg2 bila kita baca blog ni terasa kita amat dekat dgn si penulis walaupun si penulis tu kenal pun tidak kita ni..


Pic kat atas tu aku search dlm google jd,malas nak g snap walaupun kat area umah aku ada kedainya.aku nak cite pasal customer service...aku rasa pe yg aku alami ni ada yg pernh alami.


(sori aku amik pic dr blog org...jgn kene saman dah hehe)



Masa tu aku baru je balik dr kapal...konon2 nak lah lepak kat kedai makan.masa tu plak hari ahad jd sah2 lah pagi2 hari macam tu x customer sgt.

Aku lepak pastu borak2 sampai tekak aku dah kering,kertas yg aku tanda2 pun dah lunyai aku x sedar aku pegang hehe...aku panggil lah mat bangla ni..."saya nak order dr td ni apsal u x datang????"bulom order kaaa???sori ah....saya tarak nampak" aku yg bersize dugong ni dia x nampak ????aku duk depan kaunter,bak kata nek penne...cam siyal ...


Nak sampai order 1 hal..pastu member aku dah abis makan,sendawa x ingat dunia yg aku punya????belum sampai siooottt...aku dah hangin 1 badan dah..."mana sy punya order"???apa order tadi???"U ni nak keje ke x nak keje???"ok2 saya check ...".."bawak air suam 1..aku sambg...


15 min berlalu lagi...."mana saya punya order,nak suruh berapa lama lg sy duk sini??" bulom sampai kaaaa??? dia blah sbb tgk aku buka mulut...nak je aku sound.."wei bangla ko datang menumpang wat lah cara menumpang ni berlagak macam tokey plak"


Sebab mulut aku x sampai jahat mcm tu aku pun blah g bayar....sampai kat kaunter..aku cakap "sy x makan sbb U punya servis paling teruk pernh sy jumpa"...pastu aku dapat resit aku pun blah...naik motor aku pun perasan pasal resit tu...dia charge rm0.60 utk utk air suam...Aku dgn helmet g kat kaunter..."sy nak balik duit sy rm0.60 coz sy x dapat pun air suam tu" mata cashier tu terkebil2...dapat je duit aku start motor blah....

Bukan aku ni berkira tapi bila org wat kita mcm tu baik kita balas balik,since then aku dah x g dah...x kebulur nya aku kalau x minum kat situ ...

Aku wat n3 ni dah lama tapi baru siap so harap maklum wakakakaka


adios....

Tuesday, January 12, 2010

Asam Pedas

Assalamualaikum...
Pe lagi yg leh aku cakap kalau bila dah balik bercuti2 ni...pertama mencuba banyak2 kedai makan yg ada hehhee...dan yg latest aku makan ada kat Kedai Asam Pedas Linda Onn.1st time sebenarnya aku rasa asam pedas coz kalau kat ganu asam pedasnya lain sgt2.


Ni lah kedainya..nak kata besar sgt pun x lah coz adat restoran lah size mcm ni...aku x pernh cuba lagi nasi ayam dia tapi member2 aku yg lain cakap nasi ayam dia x sedap.
Aku dah lalu banyak kali dah area sini tapi aku x perasan pun ada kedai dia....dan 1 lagi punya lah besar pic dia yg dia tampal tetap lah aku x nampak..
Kalau korang nak g Tesco Ampang tu leh lah singgah sini coz x ramai mana pun pelanggan,dan yg penting nak parking x susah lah walaupun hari minggu.



Aku suka decoration dlm kedai ni coz nampak cool n simple je...aku suka warna yg diguna pakai...tp yg aku pelik apsal warna yg staff dia pakai warna hitam pekat ek???aku x sanggup lah nak pakai warna hitam pada waktu tgh hari dalam kedai yg x aircond.mahunya bermandi peluh nak keje sepanjg hari.


Aku order set plate coz senang pk ....x yah nak tgk menu yg bermacam2 tu.Air sirap hehee bkn pe,dah lama sangat aku x minum air sirap,pastu yg syok air sirap dia terasa mcm air sirap kenduri kawin..

Rokok tu member aku nye...aku pun heran lah dgn dia..."kita makan yg kedai leh hisap rokok k" tu je syarat kalau nak g makan dgn dia...tapi aku ok je coz sapa x nak makan free kan wakakaka tahan je lah bau asap rokok tu wlaupun 75% asap tu dah sah2 masuk dalam paru2 aku ni.

Ulam yg bagus utk kesihatan dan ulam yg aku x makan hehe aku x leh makan ulam yg x di masak lah ..tekak x leh nak terima..kalau ulam raja aku makan coz dulu cite2 nak kawin dgn anak raja :)

Kailan daging...yg ni x dalam set tapi aku order lah coz aku x makan ulam tu..tapi mahal beb ...x kira lah kailan ayam ke..daging ke..ikan masin ke...sume rm6.50 ish3...kat area umah aku kat business park ni baru rm3.00

Dan yg pasti dah masuk kedai asam pedas sah2 lah ada asam pedas kan????ni lah asam pedas yg aku order.Asam Pedas Ayam...aku x tau plak asam pedas ni leh masak guna ayam dan daging.aku ingat ikan je hehhhee
Aku nak makan ikan tapi yg ada pari..x mau lah makan pari tu.aku bkn x makan tapi bila kat kapal makan pari dia punya bau tu semcm aku terus jd fobia nak makan pari...kalau mie aku masak aku bedal je.


Dah abis makan kita g shopping plak kat tesco...jalan kaki je lah.Ni aku nak tunjuk kete member aku,x pe coz dia x baca blog aku ni so leh lah nak kutuk2 sikit wakakaka
Entah dr mana dia dapat duit banyak2 aku x tau lah....kete x ingat nye yg leh buka bumbung tu...terasa mcm duk kat Los Angelas je(walaupun aku pernh sampai sana tp x naik lah kete ni) tp sayang lah coz x leh duk ramai..seat ada 4 tp yg belakang tu utk letak anak kucing leh..letak org sebesar aku ni kene lipat2 lah
So kalau nak g makan x tau ke mana...g lah sana k.(aku x dapat pe2 pun wat n3 ni hehehe)
Adios..............







Wednesday, January 6, 2010

Makan Makan Makan


Assalamualaikum...
Jom kita jenguk2 pe yg syok utk di makan di Kota Singa hehehe...ni 1st time aku makan benda ni aku dah lupa dah namanya coz aku rasa mcm pelik je utk di sebut.tp ni lah nama kedai dia.Area chinatown je so kalu nak shopping2 minyak wangi or pe2 cenderamata or cenderahati (pe beza dua ni ek) singgah lah sini kejap utk minum k.


Ni lah rupenya benda yg aku minum,sedap senyeti(kalu x silap dlm dialeg kelantan)...tp aku x suka limau bali yg dia tabur dalam tu..jd manis2 pahit plak. bkn ni aje yg ada banyak pilihan lagi tp next time lah cuba yg lain ye.
Perut dah makin maju ke hadapan membuatkan aku sabar menahan gelojak nafsu nak cuba yg lain wakakaka

pergi 4 org tu yg ada banyak mangkuk tu...dan sudah pasti pic yg di ambil mguji skill aku..dan yg akan komen Mr Ben lah..


Ni plak area Masjid Sultan...restoran ni betol2 bersetentang dgn Masjid Sultan.Ni kali ke dua aku ke sini dan kali ke dua gak aku lupa nak snap signboard kedai dia ni.aku amik pic ni pun masa dah duk dlm taxi...


Ni lah yg ada kat dalam restoran ni...Murtabak.Ada 3 size utk di pilih,kalau ikut aku cukuplah size S sahaja coz kalu korang rasa perut korang leh muat size M ataupun L aku rasa masa tu korang x makan seminggu kot.Coz size S pun dah sebesar 2 tapak tangan aku...bkn mcm murtabak yg jual kat bazaar ramadhan tu kat dalam hanya banyak bawang..
Ada 3 rasa korang leh pilih ayam,lembu dan kambing.kalau nk makan nasi pun leh gak tapi aku x mau lah coz sume tu akan menyebabkan aku malas nak jalan kalau makan banyak2.


Ni plak yg ada sekali kalau korang mintak murtabak tu,sepanjg aku g restoran mana2 lah ni je restoran yg bg benda mcm ni.tp aku x makn lah timun ni coz member aku cakap timun batang ni x sesuai utk org lelaki kerana akan melemahkan tuttttttttt....mitos ke betol aku x pasti plak.


Last but not least,ayam gorang Arnold's....pe nama shopping complex ni aku dah lupa dah..tapi yg pasti area geylang lah...Imam geylang kita cari benda makan ye bkn cari benda yg makan x abis2 tu..harap maklum....wakakakaka

Mmg lah syok bangat kalau bab2 makan ni....sama dgn KFC lah tapi bg aku whipped patato kat sini lebih sedap lah.

Yg pasti ayam dia mmg menjilat tapak tangan lah....aku harap diaorg buka lah cawangan lain nnt.coz nak g sana tu jauh sangat.
Pe pun bkn tu je yg aku makan...ada ayam penyek,nasi ayam half chicken ada mcm2 lah.
Ok lah takat ni saje kita jalan2 cr makan k....next time aku tulis makan2 keropok lekor plak.
adios...

Monday, January 4, 2010

Peah Praktis


video

Assaalamualaikum....

Saje aku post video ni coz mlm td aku duk godek2 portable hard dics terjumpa video ni....masa ni aku jd Jr 3rd mate kat Bunga Kenari....mamat ni nama hairulnizam aku rasa tapi lebey di kenali sebagai Sofea...tp aku apnggil PEAH je lah..

Gelak sorg2 aku mlm td bila ingat balik masa ni,kesian kat Electrician dan Cadet duk layan kerenah dia nak wat reheasel masa sambut 31 Ogos hehee

Adios....

Friday, January 1, 2010

Hajat


Assalamualaikum.....

Selamat Tahun Baru 2010,1st n3 utk 2010 aku buka dgn mood yg swing2 sket hehehe.Aku x celebrate pe2 pun just duk mgadap cite korea yg x abis2 lagi.pastu mcm biasa lah duk tgk fb yg x org pun on9..heran aku mana diaorg p ek????

Kalau betul email yg datang mlm td tu cnfirm maka dlm kepala hotak aku ni nak bercuti2 lah....tp mcm yg lepas2 gak bila time aku nak bercuti je..sume member keje lah kawen lah,khatan lah ..adoooiiii tension aku.tp x pe coz kali ni walau sorg pun aku g jugak ceruk rantau mana pun.

Dah lama aku nk g naik Gunung Kinabalu tapi sah2 lah x dapat tanpa stamina..mahunya pancit aku kat tgh2 gunung tu.so kene buat lain tahun ye yg mana masa tu aku dah kurus sket wakakaa


Hajat nak bercuti2 kat kg...tp sah2 lah aku ni org kg dah ,so x yah lah berlagak nak jd org bandar..cuma aku rasa nak g kg yg ada sawah padi...ada kebun ..ada mcm2 lah yg bernama kg .


Kekdg tu nak gak aku merasa bercuti di tepi pantai,berjemur mcm mat salleh sambil minum air fresh orange yg ada payung kecik tu..tapi kalau aku wat mcm tu sah2 nilai kemelayuan yg ada dalam diri aku akan hilang wakakakaa

Tapi yg pasti pantai or pulau aku jarang g,satu pulau je yg aku g tu pun sbb depan umah,pulau kapas...kalau jauh2 mcm pulau perhentian n pulau redang tu sah2 la aku x pegi.



Pastu tangan ni duk gatal taip air terjun plak...huyoooo syoknya kalau g tempat yg ada air terjun ni,leh mandi manda.leh wat bbq leh amik2 pic huhuu...

yg sume ni aku wat zaman2 sekolah dulu je tu pun masa perkhemahan sekolah2,kalau x mahunya nak merasa wat sume tu..dulu family aku ada lah wat mcm tu tapi mesti kene time aku naik kapal...mcm sabotaj je kan??



Aku klik lg kat Cameron Highland....terpesona lah jugak secubik mcm FarmVille hehehe aku x pernh sampai pun lg tempat ni kalu tol lah mcm pic ni aku rasa ruginya aku...Genting yg famos tu pun aku x pernh sampai mcm mana tu hehee



Tgk plak yg mghijau mcm ni, huhuu x sabar rasanya nak amik pic banyak2 hehe ..

Tp aku x sure lagi bila lah aku leh wat benda2 ni coz aku duk pk sejak 2008 lagi tapi sampai masuk tahun baru plak dah aku masih x lagi wat pe2 pun.aku harap b4 aku masuk another stage on my life aku nak wat lah ..at least salah 1 dr benda2 yg aku duk pk ni.

Tp bila pk2 balik ajak rona realiti lah senang..sah2 dia ni cuti panjaggggggg lgi hehehee..so bro amacam???ada berani???

adios..