Tuesday, September 20, 2011

Menuju Puncak 2

Assalamualaikum......

Pagi yg indah lagi terang aku mulai dgn sewa taxi utk jalan2 ke Cameron Highland ni..bg aku murah lah sbb 1 jam rm50 utk bawak kami pusing2...depend pada kita lah nak berapa lama dan nak ke mana harga tetap sama.....

Kalau dah datang Cameron Highland ni sah2 lah nak tgk ladang teh kan???so destinasi kami pegi lah ladang teh yg menggunung tu...baru aku tau yg malaysia ni mmg mcm2 ada...sbb ladang teh kat Bandung x lah secantik ladang teh kat sini..bkn nak memuji tp kenyataan...

Kebetulan masa kami sampai tu ada serombongan cik kiah dtg melawat gak...so dgn berlagaknya kami pun join lah group ni wakakaka...walaupun semuanya tua2 tp x pe lah nnt leh dgr penerangan dr ketua rombongan tu.

Sekali diaorg bg taklimat dlm bahasa france daaaaaa......dgn selambanya aku pun cabut dr c2..wat lah diaorg tanya aku mampus aku nak jawab pe...kalau bawak si wahdi x pe gak :)

Masuk dlm kilang plak...serombongan cik kiah dr jepun plak duk dlm tu...mmg international sungguh lah...amik2 gambar yg x berapa nak jd aku pun blah ....

pastu wat sesi fotografi....kunun2 pelawat dr obersea lah walaupun ckp terengganu pekat.

Bergambar lagi......

Dan lagi bergambar...
Tak mau kalah,nak bergamabr jugak.....

Dah lah bergambar, kita minum dulu....lepak tempat lain plok..

Adios...wassalam

Sunday, September 18, 2011

Menuju Puncak 1

Assalamualaikum......

Masa duk lepak dgn member aku ni duk pk2 pe plan nak wat sbb plan asal nak tour semenanjung malaysia dgn kete terpaksa di cancel sbb masa bln 3 tu hampir semua negeri banjir yg paling teruk johor n melaka so terpaksalah KIV dulu projek tu...

So tanpa buang masa aku pun cadangkan naik je bus pusing2 wakakaka

Dgn pantas hanya dgn 1 beg kami gerak cr bus kat Bukit Jalil....1st time lah masa tu aku naik bus kat Bukait Jalil sbb klau nak blik trganu naik kat Hentian Putra je..mmg leceh lah kat sini tapi aku rasa sekarang ni dah ok kot sbb dah pindah tempat baru...

Ok bus dah datang so jom kita gerak menuju ke destinasi ....


Lalu ikut lebuh raya...

Lalu ikut Pekan...

Lalu ikut hutan..

Lalu kg org asli
Lalu ikut ladang Teh.....

Akhirnya sampai lah kami ke destinasi CAMERON HIGHLAND....1st time aku sampai sini sejak aku lahir hehhee

Menyusul kemudian lah pe yg syok kat sana walaupun aku rasa sume org dah pernh sampai sini

Adios...wassalam

Saturday, September 17, 2011

Jom Pekene Seafood

Assalamualaikum....

Cite lama ni aku ungkit kemabli sbb bg aku ni lah salah satu restoran yg sedap di Vung Tau,Vietnam.aku rasa kalau bkn org kapl mmg x akan sampai lah kat sini sbb di sini hanyalah perkampungan utk org kapal.

Aku nak tulis pun x reti nama kedai dia ni sbb sumenya dlm bahasa vietnam.Restoran ni totally seafood sahaja jd x masalah tentang halal...tp biasalah kay vietnam ni sume kedai mghidangkan beer sebagai minuman rasmi tp bila ckp kita ni muslim diaorg x akan hidang lah.

Dalam banyak2 tu mata aku tertumpu terus pada lobster ni hehehe....mmg sedap rasanya walaupun lobster tu masih ada dlm kolam ,bkn setakat lobster saje ada tapi mcm2..ikan yg mcm2 rupa dan bentuk,kerang ,udang,pari huhuhu sume adalah.

Yg syok lg,sumenya masih hidup lg,tu yg wat lagi fresh.kita tinggal pilih je yg mana pastu dia timbang setuju dgn harga bru diaorg akan masak....sesi tawar menawar pun leh,lg pandai tawar lg murah lah dapat...

NI member aku Lobo....sbb dia nak belanja so dialah yg pilih pe yg nak makan..hanya kami berdua je yg nak makn jd x lah nak amik sume benda so cukup2 lah kami yg badan montel ni mkn hehehe

Ni mcm kepah lah kot..aku pun main sebat je amik,tp aku rasa aku nak masak lain di masaknya lain....seafood yg berkuah mcm ni x menarik minat lah sebenarnya....rasa mcm pahit2 kelat tp leh lah nak makn sbb cuba masakan vietnam mcm mana..

Ketam 3 ekor....aku mmg x mkn ketam..alhamdulillah bkn sbb alergi ke pe cuma malas nak kupas kulit je...dah lah isi sikit kesabaran nak kupas kulit tu yg aku x wakakaa..last2 dia je mkn ketam abis 3 ekor..

Ni lah lobster yg aku idamkan tu.....aku order 2 ekor,rupanya dia x mkn .....salah satu kerugian x makan lobster kan???dgn rakusnya aku makan 2 ekor lobster.....

Staff kat sana siap gunting2 potong2 ...kita hanya suap masuk mulut je...kan sedap mcm tu,terasa mcm org2 kaya wakakaka

Lupa nak cakap,aku ada order sekor ikan tp lupa nak masuk pic ,so dah tggal tulang dah ikan tu..masak sweet sour mmg syok banget....

Alhamdulillah dah abis dah makan mlm bersama lobo....mmg kenyang giler2 lah...pe lg org belanja,aku makn berdua x sampai seratus lah rasanya....

Entah bila plak nak g makan sini sbb kapal dah jalan area sabah sarawak je sekarang ni...tp kalau musim ni x mau lah g sana....mabuk percuma nnt..

Adios....wassalam

Friday, September 16, 2011

A Little Thing Called LOve

Assalamualaikum......

Lama x wat n3 pasal filem so kali ni aku nak wat sedikit sinopsis pasal filem "A Little Thing Called..... LOVE".filem tahun lepas dr thailand bg aku salah satu filem terbaik yg pernh aku tgk,kalu inginkan kisah cinta yg simple ni lah filem yg bagus.

Aku tgk cite ni dah masuk 5 kali kot hehhee....kalu pe yg dr yg aku baca kat internet cite ni di petik dr kisah betul....so andai kata nak tgk filem ni type je kat youtube tu x pun crlah kedai dvd yg berdekatan dgn anda.

Pasal budak sekolah 4 sahabat yg mmg x cantik,main lead cite ni adalah Nam...nama betul dia aku x reti sbb panjang n berbelit2 nak sebut.mmg kalu kat sekolah pun,golongan ni adalah yg di luar dr pandangan kot.mcm mana dia jatuh cinta pada lelaki yg paling encem,paling ramai peminat,paling glamor....so dr c2 lah kisah bermula mcm mana dia tackle lelaki tu suruh pandang dan terima dia....melalui buku cara2 memikat senior.

Tapi sayang yg lain yg dia nak tackle yg lain plak jatuh cinta...kita x akan tahu yg Shone (main lead utk lelaki) pun sukakan Nam sampailah hampir ke penhujung cerita.Dan Shone pn terperangkap antara cinta dan kawan sbb dia dah berjanji dgn kawannya Top,tidak akan jatuh cinta pada gadis yg sama dan tidak akan jdkan amik bekas kekasih kawan.

So pada yg nak tahu pe yg terjadi sila lah tonton sendiri sbb nnt x suspen,cerita ni ada lawak,ada sedey ada suka ada duka tu lah kisah hidup dlm cinta.

Lalu di hadapan kelas semata2 nak tgk org yg dia suka....pernh wat ke???wakakaka


Perubahan dr segi fizikal masa umur dah meningkat,tp sayang masa ni ada lah last Nam n Shone berjumpa.pernh rasa cinta di reject????

Tersangat cantik setelah 9 tahun berlalu,aku tabik spring utk make up artis cite ni...dr awal Nam hingga ke akhir cerita di bawa oleh actres yg sama,aku x sangka dia leh jd secantik ni.

Shone...dr budak nakal yg ramai peminat di make hingga jadi mcm kat bawah ni..

Hebat kan make up artis dia???



video

Selamat menonton dan bg yg mudah menagis tu sediakan tisu ye...

Adios...wassalam

Monday, September 12, 2011

Status...Suami Orang

Assalamualaikum.....

Sekian lama aku x updated blog jd mlm ni aku buka balik blog aku.bz dgn komitment nak kawen yg aku prepared beberapa bulan pastu bz selepas kawen akhirnya masa utk aku coret kembali dah sampai..

Bertunang tanggal 14 Feb 2010, pada tarikh 1 June 2011.dgn 2 kali lafaz,aku sah menjadi laki orang hehe.... dan majlis di umah prempuan tanggal 2 June 2011 dan akhirnya 5 june 2011 majlis di umah aku..aku rasa x yah lah nak letak pic aku bayk2 dlm blog ni sbb sume aku dah upload dlm FB aku tu.

Member2 duk tanya,pe beza kawen dgn lom kawen??...ntah lah aku rasa sama je kot sbb keje aku tetap di kapal cuma komitment pada keluarga tu lebih lah kot sbb aku kene ulang alik umah mie di marang..umah mertua di kemaman,umah aku di KL...


Wajah mie aku masa aku di ijabkabulkan....nampk sgt dia sedey sbb aku lah anak lelaki sulong yg akan berkawen...dia ada ckp ingat senang ke nak lepas anak2 ke org lain hehe...


Alhamdulillah....masa ni lega sgt2 sbb 1/2 jam mgadap tok kadi tu mmg rasa mcm nak tercabut jantung...soklan rukun nikah pun aku x ingat masa tu sbb duk hafal nama bapak mertuaku wakakaka

Aku doakan semoga rumahtangga aku ni kekal sampai ke syurga,mendapat rahmat dr Allah Taala serta di lindungi dr semua malapetaka serta hasad dengki org.Aku berharap agar aku akan menjdi suami yg baik serta hamba allah yg taat..aminnnn

Adios..wassalam