Friday, March 30, 2012

Majalah

Assalamualaikum.....

Salam jumaat penuh keberkatan ,dah lama sangat aku x wat tazkirah dlm blog aku ni...kadang2 ada byk benda yg nak di kongsi tapi masa yg x ada tu yg wat idea yg banyak jd terbantut..

Kali ni aku nak cerita pasal 2 majalah yg aku rasa mmg menarik utk di jadikan bahan rujukan serta koleksi yg berguna di masa akan datang,walaupun kita leh cari je pe saje info yg kita nak dlm ineternet tapi aku lebih suka baca buku utk lebih khusyuk bila membaca.

Majalah Solusi,di perkenalkan oleh mualimah (wife aku) b4 aku kawen lg,aku rasa majalah ni mmg patut ada pada setiap muslim sbb info yg di bagi mmg berguna...pengarang majalah ni plak bukan calang2 lah.sekali baca mmg kita akan terus baca sampai abis.

Mualimah mmg dia beli dgn student majalah ni,aku yg duk kat kapal pun beli gak tp aku simpan utk aku lah hehee...so pada anda yg rasa duit tu beli rokok ke,beli tudung ke beli kasut ke baik save sikit utk beli majalah ni...bukan mahal pun di samping dpt ilmu dapat gak meningkatkan jualan produk2 islam kan???byk pahala dpt nnt :)

Ni majalah yg baru je di perkenalkan di pasaran....Gen Q. aku rasa tahun lepas lah sbb yg ada kat kapal ni edisi no 3....kalu baca dalm ni dia lebih fokus pada student lah sbb cara olahan n gaya bahasa lebih senang di fahami...motto pun Generasi Al Quran Kreatif.So bagi student tu lebih elok lah baca ni dr duk beli Mangga aka Playboy Malaysia tu.Hiburan tu x salah tp dlm mangga mmg salah sgt2...

So,kepada yg terbaca blog aku ni aku sarankan rajin2 lah beli majalah ni.nak beli majalah lain x salah tp selit lah satu dlm koleksi majalah ni.


So akhir kata dr aku utk sesi kali ni....beli lah majalah yg berilmu,kalu x silap rm10 dan rm7 kot kalu ada yg ckp x mampu kumpul sebln rm17 aku rasa dia leh mintak duit Wang Ehsan dr kerajaan negeri Terengganu..ataupun BR1M yg gomen duk war war kan tu.

Adios...wassalam

2 comments:

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

heheh..
tuh dia bila ust kerol ksi tazkirah..
:)

:: Cikgu Wiween :: said...

sy pon slalu beli majalah solusi. isinya berfaedah. :)