Tuesday, January 6, 2009

Kawan2 Zaman Sekolah



Sebenarnya aku baru je baca blog Yanie Putrajaya hehee...Yanie telah membuat aku mengimbas kembali zaman2 aku bersekolah dulu.Oleh krn aku x pic aku pakai baju sekolah coz zaman aku sekolah x lagi camera digital sume ni.Jd sume pic duk terperuk dalam album kat kampung.Masa sekolah dulu aku x lah segemuk sekarang ni wakakaka.

Kalau di ingat kembali zaman sekolah dulu boleh di katakan aku serba kekurangan,ye lah duk kat kampung,sekolah kat kampung.kiranya daif lah....Kalau baca Yanie nye blog memang jauh berbeza lah dgn aku.aku masa sekolah dulu bawak pen sebatang je hehehe.tapi x trasa mana lah coz dalam kelas aku budak2 lelaki x pencil box.

Masa g sekolah plak kadang2 x bawak duit lah,so dr pagi g sekolah balik sekolah kul 3 baru makan.Kalu bawak duit pun rm 1 je,cukup lah nak beli gula2 dan tambg bas.tapi masa tu dah kira ok lah coz x yah blik jalan kaki hehehe kalau balik jalan kaki dr sekolah kat2 sejam jugak lah baru sampai umah.

Aku dapat Bantuan Pelajar2 Miskin sejak aku darjah 1 lagi,dulu ada RMT masa sekolah rendah.Masa sekolah menengah dapat duit drpd kerajaan negeri.Aku dah lupa berapa bulan sekali tapi sekali dapat rm60...masa tu dapat banyak tu dah kira terlalu banyak.Aku amik rm 10 dan bg rm50 ke mie aku.dgn rm10 tu lah aku,Ha dan Jo akan jalan2 ke KT wakakaaka masa tu terasa aku lah org kaya .

Bab tuisyen plak aku ada g tuisyen dgn guru kelas aku...aku x bayar pun yuran hehehe dia kata kalau aku credit math pun dia dah syukur wakakak nampak sanagt aku x minat math kan????ye lah aku crdt atas tong je.



Pe yg aku cite tu zaman dulu2 lah,pic yg aku post ni ada lah kawan2 rapat aku zaman sekolah dulu.Kebanyakannya dah kawen dan dah ada anak.Ni Joe N Jee....kalau ingat zaman2 sekolah dulu Joe ni ramai betul peminat.tp jenis dia yg selamba wat org tension kot wakaka kalau study group mesti dia ni duk khayal sorang2...x sangka plak dalam ramai2 dia yg kawen dulu,mungkin sbb dia yg paling awal keje kot.


Ni plak ha N miela,ha sekarang duk tunggu result kat mana nak posting.X sangka plak ha ni nak jd cikgu wakaka tapi talent dia dah ada masa sekolah lagi.dia lah pakar math dalam sekolah aku.Masa form 5 dulu dia punya mark 100% aje huhuuhu.aku plak asyik duk tiru dia je hehe.Jo ,John,Emilda dan aku sama2 bengong dalam math ....Miela plak duk tunggu nk bersalin katanya 14th jan ni ....moga selamat lah semuanya.




Ni plak Mazlina N Mie...mazlina ni lah tempat aku bersembg kalau boring hehehe tapi tu dulu lah b4 dia kawen sekarang ni dah kawen dah ada anak 1 hubungan masih mcm dulu cuma aku x leh lagi lah nak berkongsi masalah mcm dulu coz aku tahu dia pun ada banyak masalah yg x pernh lekang dalam hidupnya.Aku rasa dah 5-6 kali gak dia mintak KPLI tapi x pernh pun lepas,aku pun hairan apsal lah jd mcm tu.sekarang ni duk jd cikgu sandaran kat sekoalh anak2 istimewa....mengajar sejak tahun lepas tapi gaji baru leh masuk bulan July tahun ni.Aku pun hairan sapa yg wat sistem ni,x hati perut tol lah...ingat sepanjg 7 bulan tu nak makan makan pasir berulam daun kayu????Pe pun aku doakan moga dia akan dapat rezeki utk tahun 2009 ni.



Ni plak Emilda...suami dia aku lupa nama dia walaupun duk sekmpung dgn aku wakaka.Tapi sayang 1000x sayang lah coz rumahtangga diaorg ni x kekal lama.mungkin faktor usia kot,dia kawin pas sekolah....dah lama aku x contek dia pas aku berenti keje kat langkawi aku lost contek coz dia ni suka tol tukar2 no hp.kalah artis wakaka...sekarang ni dah keje kat KT harap pe yg dia impikan tercapai walaupun bg aku terlalu sukar jalan dia pilih.



John hehee sama solo dgn aku,Nurse kat HKL.Dugaan bercnta terlalu banyak buat dia,ntah lah kadang2 dia ada tanya aku...sampai bila kita berdua je yg x kawen2???huhu tapi sampai sekarang x jawapan utk tu.....




Antara kawan2 yg aku jupe masa kat KL,walaupun sume asal terengganu tapi jupe kat KL...yg sebelah kiri selali tu Nurul Huda tapi kami member2 panggil Soja je...dah kawen baru2 ni.Sebelahnya Ani yg duk sekelaas dgn aku sejak darjah 4 lagi huhu pun x kawen2 lagi masih menanti katanya hehe

Dah letih aku menaip ni...aku tulis sume ni coz nnt bila aku tua ada kenangan aku leh ingat pasal kawan2 aku.


adios....

6 comments:

cik wanie said...

mcm mana x kahwin,
org tue memilih sgt kan..
hahahahahaha..

mcm wnaie ckp dlm phone lah,
tunggu saja wanie blk terengganu,
ok x?
wakakakakakakaka,
kelakar plak rasanya,
hehehehehehe..

apapun ada jodoh tue,
sampailah nanti:)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

nama ku tertempek di sini...

he he he...oooo baca blog owang..

tak bagi salam pun ek....

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

Tinta dari Lembah Kinta said...

Seronok baca kisah lama2 nih. Nostalgia betul. Bertuah betul budak2 zaman skrg semua benda dah ada depan mata

Benedict Bernard said...

kita dulu skola ......


ala tak yah citer lar.. hehee

BRAINfocus said...

Wah! Lama u berkawan. Dan u ingat pada kawan-kawan lama. Thats great. Yang mahal tuh....penghargaan yang u berikan dalam persahabatan. I kalah dgn u dalam hal ni. Mungkin kena belajar dari u. Hee he. But i sukakan kualiti dari kuantiti......

~BlueApple~ said...

sound interesting,
remember the past that coloring ur current life ... :)
.. just drop by,
actually me at office ... nothing much to do, just random read and search and meet ur blog, nice n3 and catchy.. ha ah ah

so salam from Mr apple ya :)