Saturday, January 3, 2009

Selamat Tahun Baru 2009


Jalan2 Makan2 Di Singapore.....

Firstly,sori lah lama x di updated blog ni,nak updated tapi keadaan kat kapal yg x mengizinkan,nak dapat signal punya lah susah bangat,tapi alhamdulillah dapat gak akhirnya hehehe...

Pic yg aku post ni sume Ben yg amik,dia sekarang ni dah jadi Pro dah hehehe nnt kalau suruh amik lagi mesti kene bayar ni huhuhu,tapi kita kira harga member2 dah lah ye Ben!!!

Sebelum lupa nak ucapkan Salam Maal Hijrah 1430 Hijrah dan Selamat Tahun Baru 2009



Pic ni masa jalan2 di China Town,jalan2 je lah nak beli duit x berapa nak cukup wakaka coz b4 that dah beli DVD cite korea kat2 200 dollar...


Ni plak makan2 kat umah Ben,walaupun hidup bujang tapi wahhh tatahias umah Ben cantik bangat,tapi adat umah bujang mana ada masa nak masak kan hehehe so sume beli je lah..



Minum2 kat Jurong Point area umah Ben gak,jangan bosan plak baca asyik nama Ben je coz dia je lah member aku yg ada kat Singapore,walaupun aku mula2 jejak kaki kat singapore ni tahun 2000 tapi 2008 baru ada kawan kat ni hehehe



Masa ni plak masa aku menggatal nak swimming,tapi pic yg lain2 x leh nak letak lah coz x tutup aurat hehehe...masa ni plak sepatutnya nama aku dah naik utk balik tapi last minute captain msg aku x jd balik coz x org nak ganti huhuhu sampai lah hari ni aku x leh nak balik lagi coz x pengganti ....



Aku jalan2 kat area Orchad Road tapi mall mana aku masuk,aku pun x pasti coz keluar masuk aku x terpandang nama Mall nye heheehe.masa aku jalan2 ni x chistmas pun lagi tapi kemeriahan dah terasa.


Pe yang leh aku katakan kat sini,tempatnya sebijik dgn pekan yg pernah aku g masa aku naik kapal Saga 8 dulu,Mizhushima,Jepun...cuma masa kat sana aku x mampu lah nak beli makanan diaorg coz mahal sungguh mata wang Yen.Kalau nak rasa suasana kat jepun tapi x mampu nak g jepun datang lah Jurong Point :)


Bayangkan satu kuali yang penuh ni kami makan berdua je..dgn erti kata yg kasar melantak habis habisan wakaka tapi dgn makanan yg banyak ni memang berbaloi utk makan coz harga pun memang berbaloi,pe lagi kalau makan di belanja :)


Ni pun lagi satu makan2 kat Banquet area Bugis kot huhuhu aku ni dah lupa kat mana coz banyak sangat tempat aku merayau.Nasi ayam yg memang syok giler2 lah.pe lagi makan dgn ayam separuh huhuhu setahu aku lah kat mana2 kedai yg aku pernah g kat Malaysia x lagi lah kedai nasi ayam yg boleh order ayam seekor or separuh.

Aiskrim potong,aku rasa aiskrim ni glamor lah coz kat man2 je kita g mesti ada yg jual aiskrim ni,SD 1 je sepotong...siap ada cop halal lagi tu walaupun kebanyakan yg jual adalah apek2 dan nyonya2...



Saje je post pic ni coz banyak sangat tempat yg aku jalan2...Pic yg Ben amik ni pun aku x sedar,tahu2 dah ada dalam hard dics aku je hehehe



Ok lah nampaknya tu je lah pic yg leh aku post kan kat sini .

Pe yang aku nak sampaikan kat sini ada lah sama dgn intro aku nye blog...sesuatu yg aku x pernah terfikir utk aku lakukan.Masa aku keje dgn MISC dulu aku x pernh pun terfikir nak keje kilang Lafarge,masa aku keje kat kilang Lafarge aku x terfikir pun utk belayar kembali.Pe pun semuanya mungkin dah tersurat utk aku yg aku sebati dgn laut.

Pe yang aku harapkan utk tahun baru yg mendatang ni agar pe jua yg bakal aku alami mendekatkan aku padaNya,aku mohon agar aku tetap di bawah lindunganNya.jauhkan aku dari sifat keji coz aku sebagai manusia x pernah lari dr membuat silap dan salah.

Ni bab yg susah aku nak cakap hehehe jodoh!!!! TERSERAH....aku redha pe jua ketentuanNya.


Adios....

3 comments:

cik wanie said...

dearest khai...

"selamat tahun baru 2009"
semoga tahun ini memberikan keceriaan & kehidupan yg lebih sempurna dari tahun lps...
insya-ALLAH...

smile alwaz:)

Benedict Bernard said...

wei mintak royalti.. !~ heheh

salam maal hijrah & thanks for the birthday wish..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

salam Khay...
hepi nu year utk kamoo...
jaga diri kat sana k..
selamat bertugas....

semoga cita2 dan impian khay tahun 2oo9 ni akan tercapai...


psst....jangan lupa kat orang Putrajaya k....

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************