Tuesday, August 4, 2009

Aku Mahu Pulang

Assalamualaikum...

Sori lah aku menyepi diri 3 4 hari ni coz pengganti aku ada naik kapal so masa utk handing over keje berjalan dgn lancarnya...so pas semua ok leh lah aku balik berehat secukupnya dan leh lah aku meranjau di segenap pelusok desa nan permai kat kampung aku wakaka

Dan khabar berita gumbira itu aku dapt semlm...aku dapat dah tiket flight S'pore - KL - KT huhu mata aku dah terbayang dah aku duk dlm flight sambil dgr mp3 aku yg uzur tu pas tu snap2 pic pramugari yg sexy tapi kertu wakaka...bkn air asia ok tapi Singapore Airlines pastu Malaysia Airlines.

Klau ikut perancangan aku n Ch. Off akan sign off sekali tapi di saat2 akhir bos aku yg P tu x bg Ch Off balik ...katanya esok kapal nak undocking ...siap col bos aku kat KL tu x bg balik...aku cakap dlm hati lah jgn aku pun tersangkut sekali dah lah..tup2 aku pun terkene badi ...bos aku col cakap aku x leh balik gak...masa tu hangin lah aku 1 badan...rezeki dah ada depan mata cuma x masuk dalam mulut je ..."org2 tua ckp mcm tu lah"

Maka punahlah harapan nak balik...bkn sekali jd mcm ni last yr pun sama gak...aku dah x nak keje dah.nak duk relax2 makan2 pastu layan jiwa kacau.

adios...........

19 comments:

BLACK DIAMOND said...

sbr.. dlm bkeje mcm2 dugaan la.. nasihat dr org yg blom bkerje.... hehe...=)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

salam khay...

acu yanie baru nak suh singgah PUTRAJAYA....

Benedict Bernard said...

mak ai!

Cik Faridah Huda said...

kuatkan iman..tabahkan diri selalu....mungkin ade ruang jugak pas nie tok berehat..n balek kg...senyum sket deh....

khairul said...

B.D - mcm2 dugaan lah ni huhu

Yanie - nnt sy nak g melaka dulu..adik sy grade next week

khairul said...

salam mek - wakakaa balik nnt terus book gerai kat bazaar ramadhan lah hehe nnt nak beli kuih dtg lah kat gerai sy

NenekPenne said...

apa nak buat kerol..nasib badan kan kan kan......

anifas said...

sabar je lah ! bagus gak tu..ramadhan dh dekat ! ehehe

imam said...

paling bahagia kalo sign off nak raya..poket pon tengah penoh..raya ni singgah melaka...

Rona Realiti said...

bilanya abg yo start cuti...!?

SiMpleSmArtErMe said...

Alamakk..cainnyer!! Homesick tak??

Igatkan dah sampai Ganu.. Sabo jer la ehh.. Make your self happy.... Jangan sampai x jadi balik raya dah ler..

p/s My Bro ada potensi x balik raya taun nih BUT I hope dia balik la..x besh raya x cukup korum wp sering di buli masak itu ini..huhhh..

Cik Faridah Huda said...

Jauhnye nak kena p beli kueh sampai ke terengganu.....
sila biayai tiket flite mahupun apa2 kehendak saya spnjg perjalanan pegi dan beli demi membeli sebutir kueh..hahahha

khairul said...

nenek - tu lah kan...tp sekarang ni dlm rancgan nak melariakn diri ke umah ben wakaka

anifas - ni duk pk gak ni,ada lagi ke gerai yg available nak sewa huhu

khairul said...

imam - next week ke melaka,adik ada konvo kat ayer keruh hehe

rona - esok akan bebas dr ikatan kontrak nihehhe legaaaa

khairul said...

needa - homesick lah coz kepala ingat nak balik ,kalu dia x cakap bila leh balik ok je nak duk lama hehe...
sy pun nak balik x sabar nak dera adik2 ni wakaka

khairul said...

mek - kalu mcm tu x pe..sy pos kan utk mek hehe

SiMpleSmArtErMe said...

Ohhh.. kaki buli ehh..?? Ahh..Cepat tepon TeleBULI.. 0090.. buat report.

Walaupun cam poyo jer kena buli tp itula yg jadi kenangan sampi bila..

parkchoo said...

ko maki je bos ko blk, bley gitu?

Rona Realiti said...

abg yo...
sila pulang ke blog anda...
sudah bersawang ni...