Monday, July 27, 2009

Harry Potter


Assalamualaikum...

So demam Harry Potter dah melanda,cuma aku je yg updated benda ni lambat.bkn x nak updated benda ni cuma kene cari bahan lah nak wat preview filem..mana tau nnt aku leh jd pengkritik filem wakakaka

Emma watsonDaniel radcliffe Rupert grint

3 nama penting yg menjadi watak utama dalam filem Harry Potter...membesar dalam cite ni dan membuatkan mereka antara jutawan muda di europe dan mempunyai jutaan peminat di seluruh dunia huhuhu bg aku lah masing2 ada kelebihan dalam watak yg di pegang dan aku tabik lah pada penulis dan pengarah filem ni coz berjaya kembgkan watak mereka dgn baik.

Kalau korang yg suka pada realiti sesebuah filem maka ni bkn filem utk korang lah coz mmg cite ni cite khayalan....tapi nak wat sesebuah filem khayalan bkn mudah coz pertama mesti pikir pasal budget yg jutaan (RM or USD),kalau takat budget ciput tapi ada hati nk wat filem yg out of box ,i'm sure that movie will be 1 of the rubbish movie..

Pastu nak amik pelakon plak huhu kat malaysia ni berapa kerat sgt lah yg leh di gelar pelakon yg berbakat...yg berlakon nak tayang body tu ramai.sedar x sedar kita leh bilang sapa yg kerap muncul dalam filem di malaysia...

Nanti org marah aku plak duk kutuk filem malaysia tapi filem melayu yg aku g beratur kat panggung 1 je...Laila Isabella coz aku minat Nasha Aziz hehe pgarah plak masa tu Rashid Sibir ..tu adalah filem arahan pertama dia coz selama ni dia wat drama je...

ayyooooo aku dah melalut maaaa...
ok2 proceed with Harry Potter



Harry Potter and the Sorcerer's Stone kalu korang lom tgk baik tgk dulu coz korang akan faham part2 yg akan datang...mmg banyak magic huhu


Harry Potter and the Chamber Of Secrets...masa ni diaorg ni makin cute wakaka



Harry Potter and The Prisonneer Of Azkaban masa ni mereka dah remaja so cite pun dah berubah sikit2 nk ikut diaorg punya umur...



Harry Potter and The Goblet Of Fire....yg ni x tgk mmg rugi lah,nak cite lebih2 diaorg x bayar pun aku wat review wakaka


Harry Potter and The Order Of The Phoenix ...mmg besttttt


Harry Potter and The Half - Blood Prince... yg latest ni aku sebagai peminat setia rasa mcm x syok plak coz banyak adegan cinta cintun huhu 1 hal lg dah lah x subtitile malay or english yg ada cina je ..mmg lah aku lost kadang2 tu

Takat ni je lah,next time aku wat cite lain k...kalau aku tulis panjg2 pun bkn korang rajin nak baca wakaka

adios

18 comments:

Benedict Bernard said...

actually i lost interest to watch harry porter.

1. sebab diaorang dah makin besar, so citer dah tak best. not like first few movies.

2. Citer dia makin lama makin bosan.

3. Last tengok pun sebab ada orang belanja, tapi this time round, terpaksa skip for this harry porter.

4. I rather go for The Taking Of Pelham 123. Kerol belanjaaaaaaaaaaaa...!!!!

khairul said...

Ben :
1)makin besar lah mana ada makin kecik plak wakaka

2)utk yg latest tu mmg boring siket

3) :)

4)huhu lambat lagi lah coz duk kalut nak wat handing over note hehe

Benedict Bernard said...

sebab makin besar lah makin bosan. wah dulu tengok bebudak wat magic mcm jakun plak. sekarang semua dah besar tengok mcm tak best. Most of my friends dont give good rating for Harry Porther. So rather than tertidur dlm cinema, might as well tengok citer lain. such as FIGHTING. (masih sentap ni tak tengok wayang tuari) wahahah..

Cik Faridah Huda said...

tue arr...ramai kater x bes...
tp..Mek mmg x minat Harry Potter...
dulu pun tertengok yang Azkaban tuh...diri ini telah mmbuatkan org len tension..sebab banyak tanya..itu x paham...ini x taw mai dr mana..yang tu sapa dia???....so many of questions yg mmbuatkan membe2 I nek hangen..hehehehe

sape kate x de org nak bace N3 panjang????
I bacer taw...p~

ayayoo said...

lew xbest ke?
xmoo la tenot

SiMpleSmArtErMe said...

Citer dia makin lama makin bosan..

Betul!..Betul!..Betul!.. yang needa x bosan lagi National Treasure..

Rona Realiti said...

tgk national geography lagi best... ;p

NenekPenne said...

tunggu astro tayangkan...

tapi nenek tetap suka citer "Lake House"... dok bayangkan kalu keanu reeves tu my new boyfrend...lalalalalala...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

salam khay..

bila mau belanje cik limah tgk muvee kat Alamanda....?


hehe...hehe

khairul said...

Ben - Fighting tu nampaknya beli dvd je lah x sempat dah nak tgk wayang hehe

Mek - sbb tu nak tau watak kene tgk dr yg 1st tu kalu dah tgk yg ke 3 huhu nampknya mmg blur lah...

khairul said...

ayayoo - hehe jgn terpengaruh gn preview org ye..coz kdg2 selera kita x sama :)

khairul said...

Needa - mmg kdg2 tu ada time bosan gak coz panjg sangat membebel dah lah my english tahap cipan je ...
cite national treasure tu x pernh tgk lagi coz org cakap x syok hehehe

khairul said...

Nenek - kalu nenek nak dia nnt sy col ye hehehe

Yanie - cite pe yg masih ada kat panggung????kalu bln pose x syok dah ..baik jemaah kat masjid putrajaya tu hehhee

[yAN!e][pUTraJAya] said...

turun sebelum posa la...

tp nampak gaya mcm turun lepas raya jer.....hehhehe

:: Cikgu Wiween :: said...

kali nih x byk action tp besh bila part hermione ngan ron. akhirnya hermione ngaku pun dia suka ron. hihi besh besh. I like ron! ;)

khairul said...

yanie - nampaknya doa yanie x termakbul lah sy leh balik b4 pose daaa hehe...

cikgu - suka ron ker????adus mcm betol lurus je dia tu wakaka tapi kelakar lah sy suka hermione hehe mkin cantik plak dia tu

BLACK DIAMOND said...

x tgk sgt harry potter... plakon melayu yg sy rs berbakat waktu nie.. liyana jasmay... minat sgt die... dgr citer br dia blkon best "laila sari" for tayangan astro..

en khairul citer laila isabela tu pown tiru citer hindustan ... urmmm... ciplak je kan org mesia nieh..

Deqrum Laiel said...

alhamdulillah..
akhirnye jumpe jugak blogger yg minat cite harry potter ni...

susah nak cari org yg btol2 minat cite ni...
serius...

p/s: x pernah miss tgk kat wayang dari first film sampai latest film die..