Wednesday, October 7, 2009

Rumah Ibuku


Assalamualaikum....

Kali ni aku post pasal umah mie aku yg ada kat kg....kg mana????tanya aku lah ye.masa aku balik kapal b4 pose hari tu,umah aku dah jd mcm ni...plan asal lain tapi plan umah berubah2 mgikut masa dan keadaan.walaupun x sebesar mana umah aku ni tapi leh lah takat nak wat makan2 dan tempat berkumpul sedara mara.



x yah banyak tulis lah ek....coz pic tell the stories hehehe amik kata2 ben.




Sekarang jiran yg ada cuma 2 3 kerat je..yg lain sume dah kene pindah coz belakang umah aku nnt akan di buat hospital..



Atap tu ehsan dr kak ngah aku hehe



Tingkap lama tu sepatutnya dalam bilik tapi plan berubah jd tingkap tu dah jd kat ruang tamu...biasalah umah kg mana ada plan blue print hehe



Masa ni dah nak siap tapi pekerja abg long aku wat hal..maka delay lah umah aku ni siap...



Yg depan2 ni aku sponsor hehee coz idea aku nak wat mcm tu...



Cat plak adik aku yg sponsor....aku start bln pose rutin pack giler...sbb tu lah aku x masa nak wat blog ni.



Ni plak suasana di mlm raya..org duk pasang lampu,pasang tiles dan aku duk mgecat umah lagi...semua keje siap kul 5 pagi...tu x termasuk nak susun perabot.penat gilos babas!!!!



Cat uamh plak hanya selapis je mmg kelam kabut,mie aku dah bising coz masa dia solat raya,umah aku x siap lagi...tapi syukur lah coz sumenya selamat walaupun dinding umah aku kosong je coz aku x sempat nak tebuk dinding nak gantung frame wakakkaa.

1 hal lagi,umah aku pintu depan pun x pasang lagi,tapi x org perasan pun yg umah aku x pintu hehehe...


Aku saje letak pic ni walaupun aku x dalam ni...ni pagi pas balik solat raya...dan nampaknya impian nak renovate umah aku sendiri terbantut sekali lagi lah..huhu

adios...

21 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> wah....tahniah2..
umah Mie dah chantek....

bila la leh dapat pi umah Mie ni eh...?


heheheE

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

cantikk sudahh rumah tuhh...

p/s
..alimnyer adik beradik kerol...semua bertudung labuh..

errr..teringat gambar lama ai..err..heheh..

Benedict Bernard said...

waaah besar umah.. bole lah wat ronggeng nanti ajak kawan2 mai..

khairul said...

yanie... nak datang umah leh saje ...cakap je bila leh terus suruh mie sy masak nasi dagang..

khairul said...

Needa..umah kg je tu hehee...tu bkn adik2 sy tu..seppu sume yg pakai tudung labuh tu..adk2 sy sume selendang je :)

needa pun pakai tudung labuh ke dulu??

khairul said...

ben..nak meronggeng mcm mana..belumm music start sah2 lah umah tu kene serbu dgn org kg wakakaa

imam said...

wah 2nd..banyak nya bunga kat rumah..kenal kan la sorang...hehehe

:: Cikgu Wiween :: said...

gmbr kat bawah tuh suma adik bradik incik kerol laa nih yek? hehe comei2 ;)

NenekPenne said...

rumah dekat spital? bestnya...boleh mengendeng ngurat doktor ni...ha ha ha..

Anonymous said...

seronoknya masing-masing ada sumbangan untuk renovate rumah

tak macam family aiii =((
sedih

DarcyDiaries said...

eh...lawa laa umah :-)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

err..perlu ker jawab soalan tuh??

Tinta dari Lembah Kinta said...

wahh dah cantik umah kat kg. Last year my turn beraya masa umah kt kg x siap sepenuhnya hehehe

khairul said...

Imam...nak ker????rasanya dah lah dapat abg ipar pun pelaut...nnt adik ipar pun pelaut x cite lain lah nak sembg hehhe...

khairul said...

Nek...nk ngorat doctor ker???area umah sy tu polis pun ada sekarang ni,b4 balik kg tu singgah lah umah k...

Cikgu wiween...sespupu sepapat pun ada sekali tu,campur dah tu tapi semuanya masih belayar lagi :)

Needa..x yah jawab lah ye..kene faham2 sendiri kot wakaka...pic tu nnt sy send k

khairul said...

zam...umah x siap lagi kalau dah tinggal mcm tu x tau lah bila masa plak nak siapkan huhu..

Amir...lawa dalam gambar je tu hehehe datng lah umah nt ye

imam said...

kalo sudi kenal kan apa salah nya?

yang jauh didekatkan..niat baik..xda masalah..hahahaha

hati bernanah said...

semat!!! kreatif la ko.

Aku OranG Laut said...

sampai dimuara kita berlabuh,
merenung sauh smbil mlpskn tekanan,
ramainyer ank dara bertudung labuh,
blhker kiranyer hamba nk berkenalan..


salam perkenalan bro..
dr sorang 3rd mate br blaja nk wat blog

khairul said...

salam hati bernanah...
nama yg pelik blog tu hehehe..

khairul said...

salam org laut...nak kene balas ke pantun tu wakaka...sori lah dah lama tinggal zaman sekolah jd dah lupa mcm mana nak pantun2 ni....

salam perkenalan gak...batch mana???