Wednesday, July 21, 2010

Petra Ranger

Assalamualaikum.....


Kali ni aku nak bercerita pasal company n kapal baru aku join ni....sama je kalau kita sebut kapal ni tp yg beza cuma pe yg kapal ni dgn .mcm kapal lepas... kapal aku work boat but this time kapal yg aku naik Anchor Handling Tug Supply (AHTS)

Petra and Ios....2 company yg bergabung menjd satu...sbb tu kapal2 yg ada dlm compny ni ada dua version...IOS atau PETRA kat hadapan nama kapal.....biasanya kapal yg di hadapan ada Petra maka kapal tu mungkin lah kapal baru tapi kalau ada nama IOS buruklah tue...


Port of registry adalah port Kelang so Bendera Jalur Gemilang lah yg akan kita kibarkan hehhee...model di import dr kg Padang Tok Por dekat dgn Sg Ikan...(perlu ke aku mention nie??)wakakakaa



Pic taken during anchor handling job kat Bintulu....projek petronas Carigali



Dah masuk lumpur kenelah cuci2 anchor tu...but that's not from our ship lah ..tu anchor dr kapal MC1


Kami panggil Capt Doraemon coz dia sebijik mcm doraemon..pe lg kalau dia nak keluar g darat dia akan bawak beg kecik letak kat depan...kami panggil poket doraemon wakakakaka...aku mmg x suka dia tapi nak wat mcm mana kene lah wat2 suka sbb tu je cr nak hidup atas kapal...pe pun tq kat dia coz bg duit raya kat aku sebnyk rm1000 hehhe..terus aku dapat beli hp baru :)
Tgk betapa lama aku x hupdated blog aku????masa yg terbatas...tak pe nnt aku cite mcm2 k...ni aku dah naik kapal lain plak...kapal tua huhu...
Adios....

3 comments:

imanshah said...

wah best nya naik kapal..selamat naik kapal

Tinta dari Lembah Kinta said...

Selamat berlayar Mr. Khay the sailor man

khairul said...

amanshah....nak naik kapal gak ker???leh aje hehehe

zam....hehehe selaamt belayar gak lah :)