Wednesday, October 20, 2010

Cerita Berkulat

Assalamualaikum.....
N3 yg aku wat kali ni dah berkulat coz benda dah 2 bln berlalu wakakaka..tapi x pe lah coz sebagai kenangan aku di masa akan datang gak nie....ramai yg duk tanya pe lah yg aku wat masa cuti sebln setengah baru2 ni ....dgn bangganya aku jawablah aku jd runner jual kuih ,bukan tauke kuih pun hehe



Di gerai mak sedara aku,suasana kul 1530 hrs jd x ramai lg org...leh lah nak snap2 pic pun masa ni ,kdg2 aku ada gak datang tolong mak sedara aku jual lauk nasi dia tp aku akan fail bila bab kene bungkus nasi hehee....mmg aku x reti walaupun dah renyuk brown paper aku kerjakan..... kalau nak laung.."lauk nasi woooiiiii" 16x pun aku leh wat hehee...

Ni pose yg aku paksa sbb anak dia yg duk belajar kat syria nak tgk suasa ramadhan kat kg....aku pun hantar lah mms pic nie...


Ni gerai aku...ni adik aku mek ah yg duk jual kuih sbb dia yg nak berniaga sebenarnya,aku tolong2 jd driver je lah...tolong2 bungkus ok lah sbb dah biasa jual kuih sejak sekolah lagi.

Sebelah gerai aku tu jual ayam Dina Fried Chicken...mmg sedap..tiap2 hari sepanjg bln pose aku duk makan,kalau nak cuba datang lah ganu ye...mmg sah akan halalnya..kat sbelah kiri aku tu jual murtabak,sbb murtabak dia x sedap mana jd aku x mau lah promote hehhee



Ni lah antara kuih yg aku jual,org cakap murah ntahlah kita berniaga di bln pose ni x leh lah kira nak untung je,amal jariah pun nak gak...ada betol prof uk????hehee


Muka aku lah sbb ni blog aku wakakaka....calon imam muda org kata lah tp kalau sepupu sepapat aku cakap macam cina mualaf pun ada.....hehehhee

Tahun depan aku insyaallah x leh nak pose or beraya kat darat,aku dah kira dah tolak campur bahagi darab mmg aku x leh nak raya,melainkan aku ada saving yg leh aku survive selama 3 bln dan semestinya aku x saving sebanyak tu :)

Ok lah sekarang ni waktu nak tdo ye...aku kat Vung Tau ,Vietnam nie...esok belayar lg...banyak kene pk ....

Adios...wassalam

4 comments:

makcik rokiah said...

lapor lar!!

Benedict Bernard said...

ayam arnolds lagi sedap kerol.. ahaks

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

muker penuh keimanan... sekali karok....mokcik pitam dulu... Muahahahaha....

khairul said...

CK...makan jgn x makan hehee

ben...yg tu dah tahap pro maaaaa

needa...wakakka jgn di ungkit kisah lalu ,malu eden hehe,agak2 ada peluang lg x nak karoks lg :)