Monday, January 31, 2011

Makan di Petro House


Assalamualaikum.......

Last day on january aku tulis ni,mmg bz giler nak wt blog tapi aku wat gak lah sbb nnt lagi x masa nak tulis....makan2 kali ni aku bawak korang ke Vung Tau,Vietnam.Tempat makn ni amat glamor di Vung Tau sbb di sini lah tempatnya org2 malaysia akan berkumpul ..x kira lah dr company kapal mana pun or naik kapal pe pun pasti akan datang sini.

Yg special sini sbb ada masakan malaysia..dan tukang masak sini pun mmg di datangkan khas dr malaysia.So x lari lah rasanya.....


Biasalah ni air yg aku order,Ais lemon tea...ada lah member aku cakap yg teh tarik kat sini sedap...aku cuba lah sampai 3x tapi ketiga2 kali gak x sedap so kesimpulannya mmg teh tarik x sedap wakakaa...x macam mamak tarik lah so kalu aku rasa nak minum teh tarik aku tarik sendiri je...


Nasi goreng kampung....ni lah yg biasanya di order oleh org2 malaysia.kalu weekend ada menu special..nasi lemak n mee kari tapi aku x pernh rasa pun.asyk duk makan nasi goreng je lah sbb kat sini beras dia elok kalau beras kat kapal tu mmg x leh nak wat nasi goreng,lembik mcm bubur bila dah jd nasi.


Sini x yah risau coz semuanya halal....tu kene yakin lah sbb kalu was2 dah x leh makan..yakin sbb melayu kita yg masak.



Ni lah bil yg aku dapat...masa ni aku lepak sorg2 je,ada gak aku lepak ramai2n tp masa mula2 sampai Vietnam dulu aku x geng nak turun sekali.harga yg korang tgk tu bahagi lah dgn 6000 so daptlah harga dlm RM...

Kalau korg rasa nak kembgkan perniagaan kat vietnam elok lah sbb kat sana nak cr gerai makanan halal mmg susah giler.


Wassalam...adios

3 comments:

Cik Wanie said...

uish bila tgk pic2 nie,
terasa lapar lah plak,
adoilah,
saja kan:P

khairul said...

cik wanie...jom aje kita makan...sori lambt reply dlm ni hehee

Anonymous said...

slmt skaters bang.. abg bkerja dlm company apa di sana? ada jawatan kosong kah sbb mau pendapatan yang boleh dibanggakan.. saya seorang pelaut muda yang masih perlu banyak experience.