Sunday, May 10, 2009

Selamat Hari Ibu 2009



Aishah

Syurga Di Telapak Kaki Ibu

( 1 )
Duhai apakah gerangan budi balasan
Bagi insan melahirkan, membesarkan

Bercucuran airmata bila mengenangkan
Betapakah besar budi ibunda berikan
Siang malam menderita
Hingga entah bila
Sungguh besar pengorbanan
Ibunda berikan

( ulang 1 )

( 2 )
Tiada bahagia jika tiada
Doa puja restu
Syurga itu telapak kaki ibu

( ulang 1 )
( ulang 2 )

Kalau rasa rajin ulang lah ye :)


Assalamualaikum....


Sempena menyambut hari ibu so aku dgn tulus ikhlas tujukan lagu aishah kat sume ibu2 yg ada di seluruh dunia walaupn diaorg x faham pe yg aku tulis.

Pic kat atas tu dah lama coz aku jarang bergambar dgn mie kau ni,kalau ada pun mmg x lawa wakakaka..bkn mie aku x lawa tapi pic taken x sesuai nak letak kat ruangan public ni.Aku rasa sume org dah wish kan hepi mother's day kat mak2 korang tapi aku x lagi coz aku ucap kat mie aku hepi mother's day pastu mie aku akan terus cakap kat aku hepi befday hehehe...

Aku x mau lah panjang lebar cerita coz nnt bosan plak nak baca banyak2....pe yg aku nak tulis ek????

Kalau aku dah taip nnt susah plak nak berenti tu yg masalahnya.di pendekkan cerita bg aku lah mie aku ni ,sorang yg amat tabah coz dr aku kecik mcm2 dugaan dalam hidup dia hadapi tapi yg aku paling x lupa semasa pok (panggilan utk ayah aku) aku meninggal.aku rasa masa tu lah benar2 menguji dia sebagai ibu tunggal yg terpaksa menyara 9 org anak.masa tu plak kak long aku baru kawin seminggu, pok aku meninggal.

Kadang2 ada gak orang tanya,how i can survive dalam keadaan keluarga yg serba kurang....yg utama nya tq utk kakak2 aku yg x pernh lupa pada family walaupun dah bekeluarga dan utk abg2 ipar aku yg memahami situasi keluarga aku.



Ni lah kak long aku...aku anggap dia lah tulang belakang family aku,banyak benda yg aku mengadu kat dia.coz dia ni dari kecik duk jaga kami sume,sekarang duk jaga anak2 dia plak bg aku hidup dia ni dr kecik sampai sekarang bergelumang dgn budak2 kecik je...yg aku sedey impian dia nak jalan2 ke KL x kesampaian lagi huhuhu bkn besar mana pun impian tu tapi nak wat mcm mana....




Ni plak kak ngah aku...aku rasa lah kalau kak ngah aku ni jenis lembut2 sah2 lah sampai sekarang lah aku x pandai.dia ni lah cikgu aku masa sekolah dulu...dia lah yg mgajar kami adik beradik berdikari.ntah lah susah nak terang hehehe aku harap kalau aku x sempat jupe dia balik nnt aku leh g umah dia yg baru ..kat mana??tunggguuuuuuuuuu




Ni kak na aku...muka x larat coz mengandung anak ke 2..insyaallah dalam bln pose ni aku akan dapat anak sedara yg baru plak.lenguh dah bahu aku duk tulis meniarap ni ...nnt aku cite lain kali wakakaka


Pe pun Selamat Hari Ibu buat Bonda Mie,Kak Long ,Kak Ngah dan Kak Na....semoga lebih tabah menjalani tanggungjawab sebagai ibu...I LOVE YOU ALL


Adios

3 comments:

Benedict Bernard said...

camat hari ibu gak ..ahakz

SiMpleSmArtErMe said...

mie awak nampak muda lah..macam bergambar ngan kakak jer.

shah said...

Happy birthday my dear!