Sunday, March 29, 2009

Zoom Malaysia


Salam...

Entry last untuk bln 3 ni ....sori lah ye aku ni bkn blogger tegar yg duk updated blog tiap2 hari wakakaka so tiap kali jenguk kat ni benda yg sama je anda sume tgk harap maklumlah :)

Aku dah nak updated ni dah lama tapi nak wat mcm mana bz hehehe...baru ni musim cuti2 sekolah aku ikutlah kak ngah aku sefamili berlibur di Zoo Negara.Walaupun,aku dah beribu kali datang kat KL ni tapi ni lah 1st time aku masuk Zoo.


Masa duk jalan2 dalam Zoo tu ada gak lah yg duk col2 aku tanya aku wat pe,tapi tiap kali aku cakap aku duk zoo mesti suara terpinga2 kedengaran .... zoo pe???wakakaka tergelak gak lah aku nak jawab soalan ni.Zoo tempat letak binatang lah...ntah lah x tau plak aku ada maksud lain kalau kita sebut Zoo



Mula2 tgk lambang yg pelik tu aku tertanya2 lah gak pe lah maksud lambang tu ...duk jalan2 baru lah aku tau rupanya kancil huhuhu very lah aku x tau seni kan...


Wall Of Frame ....namanya bkn main gempaq kan tapi x pe2 lah yg menarik duk tampal kat situ..dah tau musim2 cuti sekolah ni rajin2 lah duk update benda2 utk tatapan pengunjung,ni duit nak tapi keje x nak wat huhuhu



Ni lah bus (iye ker panggil bus ek?) yg ada kat dalam tu.Kak ngah aku cakap masa dia datang bln 12 ari tu bus ni naik free je tapi aku datang hari tu kene tambg plak rm2 tapi x pe lah halal je lah.



Di sbbkan aku guna camera hp cap ayam aku je so pic yg aku amik ni x lah secantik pic yg di ambik oleh Ben.Aku suka pic ni coz sekarang ni aku duk kumpul benda2 yg di buat bentuk penyu or kura2 or labi2 hehhe


Singa Gir aku mula2 tgk singa ni pelik gak apsal ni dia ni asyik tdo je x bangun2,pastu anak sedara aku duk tunjuk board ni....patut lah asyik tdo je 90% dr waktunya mmg utk tdo huhu bila ingat2 balik Singa Gir tu terkenanglah akan diri aku ini yg x keje.penganggur terhormat katanya sekarang soooooo secara automatiknya aku pun jd mcm singa ni asyik duk tdo je wakakka tdo mkn tdo mkn tdo mkn dan tdo lagi



Ni lah lambang bg Zoo Negara.Banyak tol kancil kat sini tapi baunya amatlah busuk.x tahan nak duk lama2 kat area ni.aku x pasti samada pihak zoo ni cuci ke x zoo ni tapi kalau busuk tahap ni aku rasa dah lebih dr sebln x cuci .ni pandangan aku lah ..kalau x caye g lah ke zoo negara.



agak korang lah pe lah yg duk main sembunyi2 di celah2 pokok ni....tp yg pasti ni bkn video clip Sembunyi misha omar dgn flop poppy tu ye wakakaka


Hehehe ni lah binatang yg duk main sembunyi2 tu ...





Harimau Belang ....ntah lah aku rasa harimau kat sini mcm x sihat je.x mcm kita tgk dalm tv tu .





Aku snap pic ni masa duk atas bus,x tgk dr dekat pun zirafah ni cuma yg aku perasan mcm kecik je zirafah ni.aku bkn nak kondem negara sendiri coz binatang ni pun bkn asal negara kita.tp aku rasa baik lah pihak zoo ni wat pe2 lah yg patut supaya binatang yg duk berkurung dalam ni sihat dan segar bugar sikit x lah mcm sume mati bini @laki je keadaannya



Ni gajah ada yg besar ada gak yg kecik.malas dah nak tulis ni hehehe g lah sendiri kalau nak tgk keadaan binatang2 ni .


Aku nak complaint bagi pihak aku :
1. Air dalam toilet tiada - malu aku bila mat n minah salleh duk merungut Zoo Negara x air.x bayar bil air ke apa !!!
2. Bau air yg haiwan2 mandi - kalau lah pihak zoo ni sedar yg binatang ni akan cr air yg bersih nak mandi bkn mcm air teh ais tu...pk lah sikit cara nak bg air tu mgalir bkn nya nak kaut untung je.

Ok lah aku dah nak blah,lama giler nk habiskan tulis ni.

adios

3 comments:

SiMpleSmArtErMe said...

Zoo Negara..? Humm..
Monyet kat situ amat la nakal. Monyet tuh pernah ragut tongkat my fren yg buta..akibatnya tongkat tuh putus 2. Terpaksa la dia balik tanpa bertongkat..

Pity him.. :(

shabudin said...

Khai ooo....padan la dengan harga masuk zoo negara ni...5 hinggit kan...kalau kat spore tu lain la....dalam 20dollar tau.....
dgr cerita zoo taiping lagi best....yer ker???

baik pergi kuala gandah ker....promote lagi ni.....

Benedict Bernard said...

nak plan dgn si ayu kalau dia mai bercuti sini, nak bawak dia gi zoo sini plak

khai, kalau mai sini lagi kita gi zoo occay.. !