Saturday, June 20, 2009

Hepi Father's Day


Assalamulaikum....

Tanggal 20 June 2009 maka genaplah ayah aku meninggal selama 15 tahun.Dan 21 June plak ada lah Hari Bapa ...so kiranya aku wat 2 dalam 1 lah.Pejam celik dah 15 tahun rupanya ayah aku meninggal,kdg2 masa yg berlalu terasa amat cepat.

Kalau di tanya pe yg aku x leh lupa pasal ayah aku??ni dia....

1) aku pernah di selam sampai nak lemas dalam sungai kg aku gara2 ikut budak2 mandi sungai...yg jd port kami bot ayah aku hehehe x strategik kan??

2) Naik basikal pergi beraya umah saudara mara...aku duk depan atas palang besi tapi lapik dgn kain pelikat...masa kecik dulu selalulah berungut coz x leh nak ikut member2 beraya...dah lah saudara mara bg duit sikit huhu

3) Kena marah dgn ayah aku coz tahu naik je basikal tapi nak ketatkan brek pun aku x tahu ..tapi sekarang dah tahu :)

4) Tido dalam lubang dgn ayah aku kat tepi pantai coz nak ke laut x leh ombak besar nak balik rumah x leh coz air sungai pasang besar....tragik sungguh

Dan adalah yg lain2 . ...tapi masa kecik dulu aku ckp pada diri aku yg aku x nak jd nelayan coz nelayan ni hidup susah.but now ...here i am duk laut gak tapi alhamdulliah bkn sebagai nelayan tapi pelaut moden wakakaka boleh???



Ni lah lebih kurang motor bot ayah aku,warna sama tapi yg x sama cuma saiz je motor bot ayah aku punya lebih kecik ....tapi this pic taken at Marang lah.



Ni Marang masa zaman aku sekolah2 dulu lah ,sekarang perkampungan ni dah x wujud lagi.Oleh krn bila musim tengkujuh je abis banjir dan rosak, kerajaan bg tanah bg duit suruh wat rumah tempat lain plak.Nama tempat ni kalau aku x silap Pulau Kekabu.

Aku baru perasan...motor bot yg paling depan ni lah sama saiz n sama warna dgn motor bot ayah aku..ntah2 yg ayah aku punya kot hehehe

Dia jual motor bot dia b4 dia meninggal so mcm dia tahu kan yg dia nak meninggal padahal tu lah satu satunya harta yg dia ada.



Tempat ni org panggil Batu Merah kot aku pun lupa dah tapi kalau zaman aku kanak2 rebina dulu kawasan ni keras lah coz selalu lah org kg tgk hantu bertenggek kat atas batu merah.sekarang hantu pun dah takut nak datang situ coz mat salleh lebih hebat dr hantu ...

Kawasan ni mcm drydocking lah sume bot yg nak di repair akan parking kat sini....sekarang aku x pasti coz jarang dah lalu ikut jalan ni.

Ok lah ni lah sikit sebanyak pasal ayah aku...kalau ayah aku ada ingin aku cakap kat dia "thanks 4 everything,i'm not a good son but i always tried to be ...love you forever"...adussss lupa plak,mana lah ayah aku tahu speking london ni hehehe

adios..

2 comments:

SiMpleSmArtErMe said...

Sungguh adventure zaman kanak-kanak rebina khai dulu ek..

Benedict Bernard said...

.