Friday, January 15, 2010

Bangla



Assalamualaikum......


Baru ni aku duk selongkar2 blog2 org...mcm2 ada terasa mcm blog aku ni keciiikkkk sgt walaupun tuan empunya blog besarrrr amat.kdg2 bila kita baca blog ni terasa kita amat dekat dgn si penulis walaupun si penulis tu kenal pun tidak kita ni..


Pic kat atas tu aku search dlm google jd,malas nak g snap walaupun kat area umah aku ada kedainya.aku nak cite pasal customer service...aku rasa pe yg aku alami ni ada yg pernh alami.


(sori aku amik pic dr blog org...jgn kene saman dah hehe)



Masa tu aku baru je balik dr kapal...konon2 nak lah lepak kat kedai makan.masa tu plak hari ahad jd sah2 lah pagi2 hari macam tu x customer sgt.

Aku lepak pastu borak2 sampai tekak aku dah kering,kertas yg aku tanda2 pun dah lunyai aku x sedar aku pegang hehe...aku panggil lah mat bangla ni..."saya nak order dr td ni apsal u x datang????"bulom order kaaa???sori ah....saya tarak nampak" aku yg bersize dugong ni dia x nampak ????aku duk depan kaunter,bak kata nek penne...cam siyal ...


Nak sampai order 1 hal..pastu member aku dah abis makan,sendawa x ingat dunia yg aku punya????belum sampai siooottt...aku dah hangin 1 badan dah..."mana sy punya order"???apa order tadi???"U ni nak keje ke x nak keje???"ok2 saya check ...".."bawak air suam 1..aku sambg...


15 min berlalu lagi...."mana saya punya order,nak suruh berapa lama lg sy duk sini??" bulom sampai kaaaa??? dia blah sbb tgk aku buka mulut...nak je aku sound.."wei bangla ko datang menumpang wat lah cara menumpang ni berlagak macam tokey plak"


Sebab mulut aku x sampai jahat mcm tu aku pun blah g bayar....sampai kat kaunter..aku cakap "sy x makan sbb U punya servis paling teruk pernh sy jumpa"...pastu aku dapat resit aku pun blah...naik motor aku pun perasan pasal resit tu...dia charge rm0.60 utk utk air suam...Aku dgn helmet g kat kaunter..."sy nak balik duit sy rm0.60 coz sy x dapat pun air suam tu" mata cashier tu terkebil2...dapat je duit aku start motor blah....

Bukan aku ni berkira tapi bila org wat kita mcm tu baik kita balas balik,since then aku dah x g dah...x kebulur nya aku kalau x minum kat situ ...

Aku wat n3 ni dah lama tapi baru siap so harap maklum wakakakaka


adios....

3 comments:

NenekPenne said...

apsal jadi mcm tu? agaknya hari tu dia tak ada mood nak kerja kot..
tengok old town white coffee ni dah tak lalu dah nak minum situ sebab masa cuti semester tiap2 minggu minum.....

Alexandaria said...

thums up!

bangla mmg ttp bangla...

shah said...

Kelas khai...dah up satu level dah...customer is always right...