Friday, January 1, 2010

Hajat


Assalamualaikum.....

Selamat Tahun Baru 2010,1st n3 utk 2010 aku buka dgn mood yg swing2 sket hehehe.Aku x celebrate pe2 pun just duk mgadap cite korea yg x abis2 lagi.pastu mcm biasa lah duk tgk fb yg x org pun on9..heran aku mana diaorg p ek????

Kalau betul email yg datang mlm td tu cnfirm maka dlm kepala hotak aku ni nak bercuti2 lah....tp mcm yg lepas2 gak bila time aku nak bercuti je..sume member keje lah kawen lah,khatan lah ..adoooiiii tension aku.tp x pe coz kali ni walau sorg pun aku g jugak ceruk rantau mana pun.

Dah lama aku nk g naik Gunung Kinabalu tapi sah2 lah x dapat tanpa stamina..mahunya pancit aku kat tgh2 gunung tu.so kene buat lain tahun ye yg mana masa tu aku dah kurus sket wakakaa


Hajat nak bercuti2 kat kg...tp sah2 lah aku ni org kg dah ,so x yah lah berlagak nak jd org bandar..cuma aku rasa nak g kg yg ada sawah padi...ada kebun ..ada mcm2 lah yg bernama kg .


Kekdg tu nak gak aku merasa bercuti di tepi pantai,berjemur mcm mat salleh sambil minum air fresh orange yg ada payung kecik tu..tapi kalau aku wat mcm tu sah2 nilai kemelayuan yg ada dalam diri aku akan hilang wakakakaa

Tapi yg pasti pantai or pulau aku jarang g,satu pulau je yg aku g tu pun sbb depan umah,pulau kapas...kalau jauh2 mcm pulau perhentian n pulau redang tu sah2 la aku x pegi.



Pastu tangan ni duk gatal taip air terjun plak...huyoooo syoknya kalau g tempat yg ada air terjun ni,leh mandi manda.leh wat bbq leh amik2 pic huhuu...

yg sume ni aku wat zaman2 sekolah dulu je tu pun masa perkhemahan sekolah2,kalau x mahunya nak merasa wat sume tu..dulu family aku ada lah wat mcm tu tapi mesti kene time aku naik kapal...mcm sabotaj je kan??



Aku klik lg kat Cameron Highland....terpesona lah jugak secubik mcm FarmVille hehehe aku x pernh sampai pun lg tempat ni kalu tol lah mcm pic ni aku rasa ruginya aku...Genting yg famos tu pun aku x pernh sampai mcm mana tu hehee



Tgk plak yg mghijau mcm ni, huhuu x sabar rasanya nak amik pic banyak2 hehe ..

Tp aku x sure lagi bila lah aku leh wat benda2 ni coz aku duk pk sejak 2008 lagi tapi sampai masuk tahun baru plak dah aku masih x lagi wat pe2 pun.aku harap b4 aku masuk another stage on my life aku nak wat lah ..at least salah 1 dr benda2 yg aku duk pk ni.

Tp bila pk2 balik ajak rona realiti lah senang..sah2 dia ni cuti panjaggggggg lgi hehehee..so bro amacam???ada berani???

adios..

14 comments:

imanshah said...

Selamat tahun baru..semoga semua hajat tercapai

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Kerol..guna beruk sendir ker company??..klw company..
..kena block kot..selalu tgok kerol ada update kat wall tp x nampak pon kerol online..

cuba try YM..klw kena block..means kena block la..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

coppp..bab naik gunung KK tuh nak join..kekeke..

Rona Realiti said...

link skit nama gua tu...
hehe...

cuti mmg panjang...
akaun bank plak makin pendek...
aduyai... ada tajaan ke...!?

Risik said...

salam bro..slamt sambut thun baru..semoga kita sama2 berhijarah dr pekarayg x elok pernah kite buat dan buat perkara2 yg lebih baik

khairul said...

salam imanshah....tq selaamt tahun baru gak...sama2 lah doa moga impian kita tercapai

khairul said...

needa....berukben yg pinjam hehehe..rasanay syy salah setting kot....ym ok je.nk g bila naik gunung?????jom2 kita g ramai2

khairul said...

Rona...nak link mcm mana ek??
nak g bbq ker???kat ner ek???taman tasik taiping?

khairul said...

risik...insyaallah sama2 lah kita berdoa k

SafaRi09 said...

Mana ada kemahuan, d c 2 ada jalan Yoo... dok saloh rancg tp biar ar ada plan kan,jgn angan2 mat jenin doh arrr..hehehe..pepun have a nice ney year..

NenekPenne said...

len kali jgn plan, redah jer.... plan2 selalu tak menjadi yer kerol...

akak nak ikut pi tempat2 tu tapi busy study laa pulak.... tapi gunung kinabalu tak nak ikut... tak larat yer nak panjat2....

khairul said...

safari...mana mghilang bro...col pun dah x dapat sekarang,jom kita g jalan2 hehee...

khairul said...

nek...tu r kdg2 duk rancg2 mmg x jd..nak je amik beg pastu angkat kaki...
x mau ikut ker??bagus pe utk tenang2 pikiran hehee

azizisamsudin said...

nak ikut