Tuesday, January 12, 2010

Asam Pedas

Assalamualaikum...
Pe lagi yg leh aku cakap kalau bila dah balik bercuti2 ni...pertama mencuba banyak2 kedai makan yg ada hehhee...dan yg latest aku makan ada kat Kedai Asam Pedas Linda Onn.1st time sebenarnya aku rasa asam pedas coz kalau kat ganu asam pedasnya lain sgt2.


Ni lah kedainya..nak kata besar sgt pun x lah coz adat restoran lah size mcm ni...aku x pernh cuba lagi nasi ayam dia tapi member2 aku yg lain cakap nasi ayam dia x sedap.
Aku dah lalu banyak kali dah area sini tapi aku x perasan pun ada kedai dia....dan 1 lagi punya lah besar pic dia yg dia tampal tetap lah aku x nampak..
Kalau korang nak g Tesco Ampang tu leh lah singgah sini coz x ramai mana pun pelanggan,dan yg penting nak parking x susah lah walaupun hari minggu.



Aku suka decoration dlm kedai ni coz nampak cool n simple je...aku suka warna yg diguna pakai...tp yg aku pelik apsal warna yg staff dia pakai warna hitam pekat ek???aku x sanggup lah nak pakai warna hitam pada waktu tgh hari dalam kedai yg x aircond.mahunya bermandi peluh nak keje sepanjg hari.


Aku order set plate coz senang pk ....x yah nak tgk menu yg bermacam2 tu.Air sirap hehee bkn pe,dah lama sangat aku x minum air sirap,pastu yg syok air sirap dia terasa mcm air sirap kenduri kawin..

Rokok tu member aku nye...aku pun heran lah dgn dia..."kita makan yg kedai leh hisap rokok k" tu je syarat kalau nak g makan dgn dia...tapi aku ok je coz sapa x nak makan free kan wakakaka tahan je lah bau asap rokok tu wlaupun 75% asap tu dah sah2 masuk dalam paru2 aku ni.

Ulam yg bagus utk kesihatan dan ulam yg aku x makan hehe aku x leh makan ulam yg x di masak lah ..tekak x leh nak terima..kalau ulam raja aku makan coz dulu cite2 nak kawin dgn anak raja :)

Kailan daging...yg ni x dalam set tapi aku order lah coz aku x makan ulam tu..tapi mahal beb ...x kira lah kailan ayam ke..daging ke..ikan masin ke...sume rm6.50 ish3...kat area umah aku kat business park ni baru rm3.00

Dan yg pasti dah masuk kedai asam pedas sah2 lah ada asam pedas kan????ni lah asam pedas yg aku order.Asam Pedas Ayam...aku x tau plak asam pedas ni leh masak guna ayam dan daging.aku ingat ikan je hehhhee
Aku nak makan ikan tapi yg ada pari..x mau lah makan pari tu.aku bkn x makan tapi bila kat kapal makan pari dia punya bau tu semcm aku terus jd fobia nak makan pari...kalau mie aku masak aku bedal je.


Dah abis makan kita g shopping plak kat tesco...jalan kaki je lah.Ni aku nak tunjuk kete member aku,x pe coz dia x baca blog aku ni so leh lah nak kutuk2 sikit wakakaka
Entah dr mana dia dapat duit banyak2 aku x tau lah....kete x ingat nye yg leh buka bumbung tu...terasa mcm duk kat Los Angelas je(walaupun aku pernh sampai sana tp x naik lah kete ni) tp sayang lah coz x leh duk ramai..seat ada 4 tp yg belakang tu utk letak anak kucing leh..letak org sebesar aku ni kene lipat2 lah
So kalau nak g makan x tau ke mana...g lah sana k.(aku x dapat pe2 pun wat n3 ni hehehe)
Adios..............







9 comments:

Cik Faridah Huda said...

bes ke dak????sedap ke "ayer tangan" Linda Onn tu..hehehe..(wpun taw bukan dia masak)
nie dekat2 area Tesko ampang ke abg yo?ke kat mana?

Chef Aduka said...

SALAM.....NAK CUBA LAH NANTI...

NenekPenne said...

nasi ayam linda onn kat sec 7 baru shah alam..mcm lengang jer....apsal eh?

ooo kereta tu..wahhhh ..agaknya ia bisness kot...

khairul said...

mek...kalau dah nak g sampai tesco ampang tu..sila2 lah bertamu di umah sy..hehee tunggu mek masak asam pedas plak :)

khairul said...

chef aduka...cuba lah x rugi pun...kenyang dapat hehe

khairul said...

nek..yg kat KL ni pun sy x pergi pe lg nak g sampai sec 7 shah alam tu wakakaa...ramai yg cakap x sedap...harap glamor je :)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

sek 7..naper ai tataw pon..hahah..

kerol, anak rajagopal mau??

NenekPenne said...

ada laa needa, sec 7 baru..area2 kedai kopi Pak Li

Ad Rifza said...

Terasa asam asam lak baca asam pedas..hehe..