Tuesday, December 14, 2010

BALIBU

Assalamualaikum.....
N3 makan lagi sbb masa aku g bandung tu keje aku selain shopping aku suka makan hehehe...sbb tu lah aku menjadi sihat dan besar
Kali ni aku makan kat balibu atau nama panjgnya BAwah LIma BUlan....dalam erti kata lain kat restoran ni semua kambing (lupa nak ckap,sini specialist kambing) yg di hidang adalah bawah 5 bulan.rasa mcm kejam plak kan tp kambing tu halal so x kejam lah wakakaa



Ni lah buku menunya.....aku x post pic dlm restoran sbb ni n3 makan next time aku rajin aku tunjuk deco dlm restoran nie....

Antara menu yg di hidangkan dalam restoran nie.......


1stly mesti lah air yg di hidang....aku mintak air kepala jeruk...yg kuning tu air aku...x sdap mana pun sbb macam air kelapa campur dgn air limau tu lah rasanya...yg putih tu air kelapa biasa je.


Makan dah sampai hehhehe...waiter n waiteress duk hidang.yg perempuan tu ok lah tp yg aku nak gelak tu lelaki tu,apsal dia pakai songkok mcm tue???mcm pak pandir pun ada aku tgk....dgn kain yg di ikat kat pinggang tu wat aku duk sengeh2 tahan gelak.


Ni lah rupenya satay kmbing.....aku x makan kambing tp satay ni wat aku makan huhu...sedap sungguh .....



Ni sup bontot.....aku mmg x makan ni....tp nampak sedap


Ni lebih kurang ayam penyek lah tapi bukan ayam penyek ..ntah lah masak pe...yg penting ayam hehee



Ni lah sos utk ayam td...


Kangkung masak pe ntah .....



Ni gulai kambing...aku mula2 x nak makan tp bila rasa je ...wowwwww syookknyeeee kaau g bandung g lah restoran ni ,....mmg berbaloi2



Last sekali aku order ikan ni sbb aku tgk org meja sebelah aku makan....nak je aku tanya mcm mana nak siang ikan mcm tu kan......
Klau g bandung ni bagus, sbb ramai islam so nak solat ke mmg mana2 leh singgah...dlm restoran ni pun ada surau...so enjoy the food tapi ibadat jgn di lupakan :)
Wassalam...adios

3 comments:

SafaRi09 said...

lapor la tgk n3 nie.aduh

Eeqrum Laiel said...

lapor jgak tgk en3 ni
hehehe

khairul said...

safari...jom sy belanja makan tapi turun ganu lah x pun kl leh lah:)

eeqrum...hehe jom lah sy belanja tapi bukan kat bandung lah hehe