Thursday, December 30, 2010

Sekayu

Assalamualaikum.....


Cite ni dah lama dah tapi aku baru ada peluang nak post hehhee...duk godek2 aku nye pic terjumpa lah file ni so aku pun post lah sbb dah lama aku x wat n3 jalan2 nie...kali ni aku jalan2 dalam terengganu je.




Sekayu....dalam daerah kuala berang...sejam gak lah dr umah aku.Aku g ni pun sbb meraikan member aku yg duk jalan2 ke terengganu.....dia datang masa kenduri sepupu aku jd aku x dapat nak intertain lah but the next day aku bawak dia datang sini yg mana aku dah bertahun2 x jejak kaki sbb x masa nak datang sejauh nie :)



Sini bayar masuk parking je rm1 pastu bila dah sampai kat gate just tulis nama je lah mana tau kot2 lah kene sorok dgn bunian ke hehhee...ni lah member aku tu.aku rasa dia ok kot aku promote muka dia :)



Kalau jalan2 kat ganu,banyak lah terjumpa signboard mcm ni tapi maksiat tetap ada di mana2 pun ...walaupun di sekitar masjid terapung tue...


Lain sgt permandangan dulu dan sekarang ....dulu air banyak x lah nampak batu2 yg banyak ni...aku dulu zaman2 sekolah selalu lah datang sini sbb pe2 xtvt sekolah mesti lah sekayu tempatnya....Perkhemahan PBSM 2x kot sini pastu yg aku x leh lupa utk Kem Motivasi Pelajar2 Termiskin Terengganu...dan aku adalah satu2nya calon lelaki kat sekolah aku masa form 5 ...



Tapi kualiti airnya bg aku masih lagi terjamin...bersih dan jernih...


Terasa nak mandi air terjun terus aje nie heheee



Kawasan ni bahaya sikit sbb ramai yg jd korban terutama musim sekarang ni,air bah akan datang bila2 masa je...so bg yg g dgn famili tu kene beringat lah sikit...hepi tu boleh tp awasi lah segala pergerakan anak2 anda...


Aku gerak pg so syok lah mandi...ramai gak lah org yg dtg sini....


Sejoli pun tetap ada :)

Yg duk bbq pun ada....so kalau nak wat bbq sini mmg bnyak tempat...nak ke kedai jauh...b4 datang sini make sure bawak lah mcm2 makanan....surau jauh so bwk lah kain pelikat sama...


Ok dah puas mandi..jom kita balik coz kita g jalan2 tempat lain plok
Wassalam...adios

9 comments:

artisticklytouch said...

sekayu memang best, airnya sejok sekali

SafaRi09 said...

mandi2. best tu.hehe

btw tolong buat segmen nie k. jangan marah..

"SEGMEN JOM BERKENALAN"

Cik Faridah Huda said...

abg yooooo!!!!
Hepi nu year yeahhhhhh..

hehehe

khairul said...

art...bila plak nak dtg ganu????kita lepak sekayu plak...overnite pun syokkk hehe

ayie...segmen pe tu????

khairul said...

mek...hepi new year goks lah hehee

artisticklytouch said...

tido sana? macam horror je hehe

aku ingat bulan depan nak pergilah jugak, nak test katil baru hehe

kau ada ke bulan depan?

khairul said...

horror ker???aku dulu ok je..aku tgk ada chalet baru tu...aku insyaallah ada tapi x tau free ke x...banyak plan bln depan hehe

artisticklytouch said...

alah lepak KL jelah...
dekat tempat yang kita selalu pergi tu..hehehehe

khairul said...

wakakakaa....aku nak g singapore 19 ni..nk g universal studio ...tu yg pasti lah yg agenda2 lain lom masuk buku lg..tp aku rasa tempt tu kene g gak kot hehee