Saturday, February 4, 2012

Kak Su Laksa

Assalamualaikum....

Kita cite bab makan lah plak ye hehe...aku sambung pengembaraan ke utara tanah air baru2 ni.Sempat gak lah snap pic ni..Perlis Negeri Ilmu....bukan lg Indera Kayangan.Aku tak tau lah sapa punya idea yg tukar2 nama ni tpi mcm x syok je nak sebut.

Balik dr pulau mahsuri aku ada lah col member sekolah aku,kebetulan dia ada kat umah so aku ajak lah lepak jap b4 aku n wife bertolak ke Penang.


Ni lah kawan aku tu,Zulhadi namanya.aku duk sekelas dgn dia masa form 1 je pastu dia terus duk kelas org2 pandai..aku je selg ada kelas kat belakang ,kat belakang tu lah aku ada wakakakaa

Dah jd lecturer sekarang ni kat perlis,kebetulan aku g sana,org umah n anak dia dah balik terengganu sbb cuti sekolah.jd lah dia org bujang utk beberapa hari...aku tgk dia sama je dr dulu..mcm x mkn usia jek..jelesssss

Makan kat area2 jeti je sbb aku mmg duk kejar masa,tp perlis ni bkn besar mana pun jd x masalah nak cr kedai ....dia belanja kami mkn laksa ,katanya satu lg restoran sedap tp tutup.

aku yg x berapa nak lapar ni sebenarnya x suka sgt dgn laksa tp sbb org nak belanja aku pun ok je lah hehe


Ni rupanya yope..kak su laksa...sedak sungguh,dok nawok sket pom..kata org tgnu.aku mkn sampai licin lah nak order lg tp perut aku x space nak masuk kalau x mahu aku tambh 3 4 pinggan wakakaa

Kalau ada yg duk cr laksa aku rasa sini lah tempatnya.aku x tau lah selera korang mcm mana tp dgn selera aku ni mmg kene,x yah nak tambh pe2 dah.

Pulut panggang,rasanya sama dgn negeri melaka punya...tp aku lebih suka yg t'ganu made sbb ikannya manis :)



Wife aku n zulhadi mkn dgn sopan depan camera ni...tp licin gak hehe..aku x dlm ni sbb mcm biasa aku jd cameraman.....satu lg aku mmg x suka tgk muka aku dlm gambar wat masa ni hehe


Keadaan dlm restoran...ni dlm kol 3 4 ptg dah kot.so org pun dah x berapa ramai.masa tu nak je aku tapau utk mkn kat Penang tp bila pk2 balik kat Penang tu aku x tau pun hala tuju ke mana so aku batalkan niat huhu...

Kalu nak panggil jalan2 cr mkn dtg pun ok ni sbb mmg sedap...berbaloi2

Kepada yg nak ke langkawi or balik dr langkawi thru Perlis Jetty boleh lah singgah ke restoran ni sbb x sampai 5 min pun dr jetty.selamat menjamu selera :)

Adios...wassalam

3 comments:

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

laksa beras ehh kerol?

makcik rokiah said...

mak haiiihhh terliur!

khairul said...

Needa...rasanya lah kott hehe

CK...dah ada isi ke yg terliur tu??? :)