Saturday, September 6, 2008

Persimpangan Dilema

Mungkin ni adalah yg paling pendek yg akan aku tulis coz aku x idea pun nak tulis pe.yg aku tahu aku di persimpangan dilemma sangat.kalu suruh nora nyanyi pun, dia x dapat nak nyanyi coz terlampau bersimpang dilemma ni....huhuhu aku dah melalut.

Alkisahnya aku dapat berita gembira lah semlm coz setelah berpuluh2 company aku duk apply,yg latest gak sudi nak terima aku.Tapi keje baru ni memerlukan aku belayar balik lah.menjadi seorg pelaut kembali.....tapi x pe lah coz bg aku x salahnya menjadi pelaut ni.at least aku pilih keje yg memang bidang keje aku.

Tapi yg x syoknya dateline utk aku terima keje ni 23rd september 2008.Maknanya kalau aku berminat n nak keje ni aku terpaksa bg very short notice.hati aku memang nak lari dr sini,nak merasa nikmat belayar,bau laut,tengok bintang2.....sume tu aku rindu.

Aku dah betanya sahabat2 aku yg dekat mahu pun jauh....abg eq,eziwan,cik zai,prof uk n my lovely mum....ada yg setuju ada yg mahu aku pk masak2...aku pun buntu sebenarnya.

Kata2 kat atas ni member aku yg bagi,aku percaya kata2 ni.mcm my mum,eziwan n abg eq cakap....di bulan puasa ni ,hamparkan sejadah kerana di situ lah tempat kita mengadu.

Kalau ni lah rezeki aku maka aku redha lah tapi kalau di takdirkan ni bkn rezeki aku maka aku yakin bahawa bumi Allah ni maha luas.rezeki ada di mana2.Duit bukan segalanya kan???(amik kata2 abg eq)

Prof uk cakap,kalau aku di tempat ko,aku amik peluang ni coz hati ko pun bkn lagi di sini....

Cik Zai cakap , Khay kene yakin n tekad coz dalam hidup ni kita kene berani membuat keputusan.

My mum cakap, Kalau dah fikir tu yg terbaik x salah untuk memcuba.

Abg eq cakap , Allah nak menguji khay tu,fikir lah masak2.

Eziwan cakap, ko pk lah yg terbaik,pe saja keputusan ko,aku sokong.


Cukuplah 5 org ni aku bertanya coz diaorg lah yg paling rapat dalam hidup aku sekarang ni.bukn x lagi yg rapat tapi aku x mau banyak bg pendapat coz aku susah nak wat keputusan.Namun pe2 pun keputusan yg bakal aku wat bergantung isnin ini.....

Doakan yg terbaik utk aku ye..........


adios...........

9 comments:

kak ja said...

Salam kenal Khay,

Kak Ja doakan Khay diberi petunjuk membuat pilihan yg terbaik.. Umur masih muda, x mengapa kalau nak ambil risiko skit.. sbb insyaAllah kalau pun tersilap membuat keputusan, masih ada waktu utk perbetulkan.. Zaman muda adalah zaman utk kita buat serba skit kesilapan n learn from them..

Good luck, Khay!!

salwanie said...

khairul aka TM....

mcm wanie ckp smlm,
buat keputusan yg terbaik....
peluang datang sekali,
maybe itulah yg terbaik tuk diri khairul sendiri...
~gud luck~

khairul said...

salam utk kak ja n wanie...
thanks a lot coz bagi kata2 semangat coz makin banyak pk makin bercelaru rasanya....

Benedict Bernard said...

selagi masih muda cari lah duit banyak2. Carilah ilmu merata dunia.

at least one day u bole ckp. Been There Done that!.

Wish you luck and all the best. Sekiranya kapal singgah teratak ambe di ahem ahem tu.. singgah lah jemput makan siput sedut lemak cili api.. wakakaka.. !!!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

SALAM KHAY....

yanie doakan khayrol dapat buat pilihan yg tepat...dan sabar serta tenang dalam membuat keputusan....

yanie doakan khay sentiasa berjaya dalam kerjaya dan dalam kehidupan...AMIN....

(^_^)

eQ said...

duit bukan segalanye....

p/s: kontra sangat jawapan dgn ben kannn...hehe

Rockrider 9.1 said...

akak ngah nyanyi lagu persimpangan dilema by nora (bg menambahkan efek kompius anda!)

well, we never know what r the best for us till we experienced it. don't regret in whatever u chosed, bak kata Nadia AF6 "REDAHHHHHHHHH AJE!"

hahahaha

Anyway, good luck, bro. setiap kejadian pasti ada hikmahnye.

nazzman ibrahim said...

all the best khai....


mohon petunjuk dari yang Esa pasti akan ketemu jawapan yang di cari.

adie-ishmael said...

tahniah...kalo semua orang pikir tak nak keja ni,saper pulak nak kejer macam ni...