Thursday, September 11, 2008

Selamat Tinggal Lafarge.....

Tengok tajuk kat atas maka sah lah aku memilih utk tinggalkan Lafarge Malayan Cement.Company aku antara yg sekejap2 aku duduk.tapi bagus pe coz dah 10 bln aku lepak sini.ada yg keje b4 aku tu duk 4 bulan je hehehe,nak wat mcm mana mcm aku cakap dulu,post yg aku duduk ni tempat yg panaas.

8 sept 2008 aku secara rasmi hantar surat perletakkan jawatan,sume duk terkejut beruk coz tetiba je tanpa khabar berita aku nak blah dr sini.Bos aku pun x leh cakap pe dah coz aku dah tunjuk offer latter kat dia.dia cakap sbb gaji kat aku mintak ni lebih tinggi je dia lepaskan aku ....uuummm leh caya ker?ke dia suka hati coz aku nak blah???lantak lah aku x pernh pk pun pe yg dia pk....

Ni lah offfer latter yg syarikat baru tu,Bayulink namanya.aku hantar resume kat syarikat ni masa 1st day pose, tup2 dah panggil.so nnt x yah tanya lah aku keje pe n berapa bln ye heheh sumenya aku dah post kan kat sini.

Sempena aku nak blah dari Lafarge ni,opis aku adakan majlis berbuka pose kat Helang Hotel yg bersebelahan dgn airport kat padang mat sirat.kalau x tau padang mat sirat tu x tau lah hahaha coz kalu g rombongan cik kiah mesti lah datang sini coz beras terbakar ada kat sini.


Ni je muka aku yg elok yg lain huhuhu hampes semuanya.x larat aku nak posing tapi hasilnya tetap x menarik.kualiti gambar pu tahap cipan je.pe pun x pe lah tetap je aku nak interframe boley????

Bab makanan yg diorg saji kat sini bagi aku 2 bintang je.nak kata x sedap tu x gak tapi pe yg leh aku simpulkan kat sini kalau duit aku lah ...batter aku g bazaar ramadhan lagi syokkkk!!!


Sume staff yg attend adalah lelaki coz 1 and only bunga yg hampir layu bercuti seminggu coz tunggu anakandanya duk exam upsr.....pas makan kami sume lepak kat umah abg mat,coordinator aku yg x pernah kering idea nak bercakap.kat sini jugak lah buka sume cite coz sume staff ada,baru aku tau yg kesan drpd aku resign ni membawa effect yg besar utk opis aku.
Mula2 tu aku kesian gak lah coz ada yg terpaksa keje 12 jam semata2 x cukup org nak cover tempat aku.tapi kalau aku duk kesian tempat org,aku yg merana.so aku dah x mau pk2 dah yang pasti HQ dah approve pasal aku nye surat tu.

Sorry lah pada teman2 yg mempunya 1001 masalah tu terutama Abg Eq & si manis wanie coz aku x sempat nak bertanya khabar.aku duk pening pasal macam mana aku nak packing barang nak hantar kat ganu,nak berurusan dgn bos aku ni,nak pk pasal tempat keje baru...so mintak maaf bebanyak.maaf jugak kpd sesiapa yg duk msg aku tapi aku x sempat nak reply ye...jadual buka pose aku dah padat sampai lah 24 haribln ni.


kepada yg memberi kata2 semangat kat aku tu thanks a lot,doakan aku berjaya dalam dnia pelayaran ni ye.


selamat berpuasa


adios.

5 comments:

-cD- said...

Ermmm entry nie macam khairul nak pegi n tanak kembali jer.. sebak lak bacanya...

sinar sentiasa ada, moga di tempat baru cahayanya lebih menyinar untuk Kamoo...

salwanie said...

khairul encem...

salam,
it's ok my dear,
wanie faham sgn situasi khairul,
jgn risau ok.....


appun selamat berjaya ditempat yg baru...
[tetiba rasa sayu plak]
dah x dpt budu kannnnn...
huk huk huk...

apapun,
will miss u alwaz:)

~hugs~

Tinta dari Lembah Kinta said...

Teringat lak Zam masa nak pindah dari company lama di Shah Alam ke Tronoh. Sedih tinggalkan kawan2 tapi hidup mesti di teruskan

Benedict Bernard said...

hujan emas negeri orang, hujan batu negeri sendiri. Baik bawak balik emas banyak2 dulu.. hehe.. mana tau kapal lalu negeri ambe, sila calling calling occay.

Wish you all the best. DOnt look back. Opportunity only come once in your life. Grab it. !

Waaah rasa mcm patriotik plak aku niari.. ahakz

NHMN said...

to Khairul: all the best in the path that u have chosen. May success and happiness come ahead. Selamat hari raya ...maaf zahir dan batin... regards, Hidayah.