Wednesday, May 12, 2010

Aku TERmarah

Assalamulaikum......
Kalau di ikut kata hati aku yg muda tak muda ni....serta tua tak tua nie nak aje aku membalas pe yg di cakap kat aku,nak je aku hurai satu persatu,terang je satu persatu biar jelas lagi terang,walaupun aku tau sumenya dah loud n clear


Nak je cakap depan2 mcm ni pastu tanya lah pe lah permasalahan negara yg sedang di alami oleh beliau.....hutan terbakar kah????kes jambatan runtuh kah????tapi bila aku tanya soklan mcm tu nampak lah aku bodoh coz beliau bukannya menteri or TPM or PM yg perlu utk pk masalah tu......

Pastu aku pun pk lagi....pe yg perlu aku lakukan?????



Tembak secara bertubi2??????????


Panah str8 to forehead????





Or tikam ...kill ...kill...die...die...

Tapi aku ada terbaca artikel pasal ni....

Sabda Rasulullah SAW tentang marah :
1. "Marah itu membinasakan iman"
2. "Tidak ada marah seseorang itu melainkan hampir ia kepada api neraka"
3. "Marah itu daripada syaitan, syaitan itu daripada api, tidak ada yang boleh membinasakan api kecuali air."
Sebab apa tak leh marah?????

1. Tahu tak, kalau kita marah muka kita jadi sangatlah buruk.. ..macam ni...lawa ker?...pikir-pikirlah...
(Pada usia yg duk cecah 3 series ni nak lah jaga muka supaya x buruk wakakaka)

2. Jangan bersangka buruk dgn orang lain, ingatlah setiap orang ada kelebihan dan kelemahannya yang tersendiri...
(tersangatlah betol....terimalah seadanya seseorg itu)
Akhirnya...aku tidak marah lg....
Adios....

8 comments:

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Kerol..apakata dgr apakata Mufti Menk pasal anger.. very the eye opener..

http://www.nazirakoob.com/menk/Tafseer2009.html

Biasala le klw termarah tuh...hak..hakk.. pas tuh pepandai la cover balik..huhuh...

NenekPenne said...

akak kalau marah mesti berserta dgn makian dan cacian... kalau tak, tak cukup set... :P

Eeqrum Laiel said...

besi buruk sangat laku..
kihkihkih...

-cD- said...

Dengarlah lagu amarah - CTKD...

hehehe x nak claim hadiah besday? cepat2 sementara stok masih ada.

khairul said...

needa...ok signal dah ok nnt baru leh buka web nie... :)

nek...hehee kekdg mcm tu gak tapi pastu duk menyesal

khairul said...

eeqrum...besi sbb leh kitar semula,kalau org leh kitar semula pun laku wakaka

cD...hadiah????syok3...tapi nak bg bila?

Eiman said...

haha..jgn marah..kang kene jual...

eest iman said...

yo brother, aku nak tanyer brother tentang perkapalan sket, mcmmaner nak kontek brother