Friday, August 8, 2008

Kisah antara aku dan dia...

Sebenarnya nak wat entry untuk jubli emas sultan kedah tapi aku amik sempena 080808 hari ni,so aku nak cite benda yg aku x pernah cite kat org kecuali kawan2 rapat aku je.oleh krn benda ni dah jd sejarah aku rasa x salah untuk aku tulis.kalau jiwang2 sikit jgn marah nooo.

Pic ni di ambil 19 january 2007 masa ni kapal aku masuk wellington,nz.dan ni lah kali pertama aku masuk wellington sebenarnya.Biasanya susah kapal nak masuk sini coz permintaan lebih ke Auckland,Napier,Lyttelton n kadang2 Tauranga.walaupun Wellington ni ibu negeri tapi entah pe silap nya kan....

Masa duk jalan2 tu lah aku terpandang awek ni yg pakai tudung keluar dr kedai baju,aku yg duk excited jupe org malaysia ni terus lah tegur walaupun sebenarnya aku susah nak tegur org yg duk overseas ni.bkn pe banyak kali sgt yg leh study over the seas ni buat x reti je bila kita cakap melayu.kalu dah dasar melayu makan belacan x kan hilang lah muka melayu tu kannn...aku rasa dah ramai dah bdk2 malaysia yg buat2 bkn melayu kene sound dgn aku.hehheee jahat kan mulut
aku.

Tapi dgn minah ni lain plak coz ramah tamah sangat duk layan kami ber5 lelaki melayu ni.so kira ok lah kan.sume 1st time datang ,kenal plak student malaysia yg peramah.dia siap2 bawak kami jalan2 kat area welly tu.mcm2 tempat lah dia tunjuk.yg pic tu kami amik dalam muzium...

Ni 1st pic aku dgn dia,masa ni kami macam yg lain2 lah x pe2 perasaan pun.aku x mintak pun no hp dia n dia pun x mintak no hp aku.yg banyak duk sembg dgn dia masa tu pun Chief Steward aku lah,aku just sembg2 mcm tu je lah coz asyik duk bergambar.Pastu aku jupe dia utk 2nd time masa kapal masuk plak bulan may tapi aku lupa tarikhnya.masa tu kot aku berkenan kat dia coz cara pembawakan watak dia jauh dr family wat aku suka.walau duk jauh tapi tatasusila dia jaga.

Aku balik kapal tapi dia masih lagi study kat sana,kami berhubung just thru email.col?? aku x pernah col pun.ym pun kadang2 coz perbezaan waktu malaysia n nz 5 jam.Akhirnya dalam email gak aku cakap aku suka dia hehehe masa tu duk gatai mereela lah nak bercouple,tapi aku tekad lah kan coz bkn senang org nak terima kita.tapi alhamdulillah dia terima aku jgk.


Ni aku jupe dia masa aku dah keje kat langkawi...amik cuti semata2 nak sambut befday dia on february tapi aku x leh amik pada hari lahir dia lah coz jadual keje yg x leh nak celah.masa ni lah yg aku rasa hepi bangat coz ye lah ada org suka kita hehehe

tapi tu sume dulu lah coz sekarang,aku kembali solo.aku terima segala keputusan dia dgn redha.mungkin silap aku kot coz x pandai meluahkan pe yg bermain di fikiran aku."perempuan tak di minta di fahami,tapi di minta di sayangi" dialog ida nerina dalam SEPET.so mungkin silap aku coz cuba utk memahami dia.....

Aku rasa dia bahagia kot sekarang ni,bahagia dia bahagia lah aku kan...if u love someone just let it go,if she come back,she's yours but if not it's never was....aku pegang kata2 ni lah.

Dia ni org yg kedua aku suka sepanjg aku hidup ni,yg pertama kawin masa aku belayar dulu...aku suka minah tu masa aku 17 tahun.aku suka dia ni masa aku 27 tahun...nnt aku kawin umur 37 tahun kot hehehe.

Ok lah saje je nak tulis ni coz sebagai tanda ingatan aku terhadap dia yang aku suka dia ....dulu kini mungkin selamanya....bg aku sekali aku ucap sayang ia akan tetap kekal sampai bila2.....

adakah aku pernah melafazkan sayang pada yg lain????hehehe Biarlah Rahsia

adios utk episod jiwang....

4 comments:

-cD- said...

Best la entri nie.. jatuh cinta setiap 10 tahun.. parah... huhuh Cinta bukanlah segalanya, ada kalanya cinta datang tanpa di duga, kemudian pergi tanpa dipinta. Terpulang pada kita untuk menerima kedatangan dan melepaskan sesuatu yg bukan lagi milik kita.

p/s: dah bersedia menerima cinta lagi 9 tahun ke? huhuhu

Rockrider 9.1 said...

hrmm...tentu puan empunya diri akan berduka dan terguris...

jaga diri. jodoh x kemana

thegossiplounge said...

aawwww so sweet!

dean said...

salam...wah..wah..wah... jiwang karat tul lah adik ipar si nazri. sorry lah bro kalau gua menyampuk ni ganggu lu. apa pun kalau balik kg kim salam kat nazri. zai ada contact lg ke..? kalau ada kim salam gak kat kak zai tu.