Sunday, August 10, 2008

Wajah Kesayangan Hamba

Aku nak cite banyak benda sebenarnya,misalnya aku g tgk SUSUK pada 08.08.08,filem melayu ke 3 aku tgk selepas Laila Isabella & Anak di pawagam.....

Tapi oleh krn aku dah lama x balik kampung tetiba aku teringat kat adik2 aku yg lama x jupe.aku rasa masa aku keje kapal lagi kerap aku balik umah dr aku keje kat langkawi ni.kesian anak saudara aku yg duk tertanya2 bila lah pak anjang nak balik kan....uuuummm tgk pada roster aku yg padat,ketat n sendat mcm tu mahunya raya je aku leh balik kampung.

Aku saje je nak tunjuk ahli keluarga aku coz bila org tgk aku soalan yg akan terpancul....sume ahli keluarga putih ker???so aku nnt x yah nak jawab lagi dah ye..tgk n nilai lah sendiri,muka kami adik beradik pun tak sepesen huhuhu....

Ni lah bonda kesayangan hamba hehehe..tapi aku dah edit sume pic lah coz aku baru belajar cara nak mengedit pic kasi cun...muka ayahanda aku x lah coz dah 14 tahun meninggal.kalau nak scan muka lama2 leh lah tapi mana lah aku bawak sume tu.dah menjadi ibu tunggal selama 14 tahun bg aku bkn jangka masa yg singkat.menjadi balu ketika berusia 38 tahun!!! x yah lah aku nak cite jerih pedih nak besarkan anak2 coz sampai saat ini pun dia tetap bekerja.bg aku plak aku bantu sedaya upaya aku coz tahu dah tanggungjawab aku.

Kak long aku,banyak luahan aku cite kat dia ni...peranan seorg kakak sulong dia pegang sampai sekarang.di samping anak2 yg makin bertambah yg memerlukan perhatian tapi family x pernah dia nak abai...kalau lah aku ada jiwa sekuat dia ni.huhuu x lama lagi aku akan bertambah lagi sorg anak sedara...

Kak Ngah aku,antara yg banyak menolong adik2.antara kakak aku yg garang lah.masa aku kecik2 dulu selalu lah aku kene tibai dgn dia ni...bkn sikit2 dia bagi leh bengkak woooo.garang dia ni dah kureng sikit tapi anak2 dia tetap kena jugak....tapi pe2 pun anak2 dia ni sume pandai2.

kak Na aku,dia ni sensitif sikit hahaha aku masa zaman2 sekolah rapat lah dgn dia coz 1 sekolah.dia ni penolong ketua pengawas aku plak kaki ponteng sekolah memang sesuai hehehe..dah lama aku x sembg dgn dia ni rindu plak :)

Ni sani & kudin...2 adik di bawah aku yg mempunyai kerektor yg aku sendiri x leh nak ikut.sorang dah keje kat kelantan yg sorg lagi masih study kat bandar baru damansara.so aku lah yg support dia ni walaupun x banyak tapi berpadanan lah dgn gaji aku kan?akhir tahun ni insyaallah dia akan abis study....

Ni Mek Ah nama kat umah lah hehehe akhir tahun ni jugak abis diploma kat melaka.katanya nak keje dah,x mau sambg degree.bg aku plak baik sambg coz leh lah keje yg syok sikit...keras kepala yg terlampau.dgn dia ni baru aku tahu feel perempuan coz suka memberontak sejak kecik lagi.jgn di marah coz kalau di marah jgn harap dia nak dgr...sbb tu aku lebih suka bersembg dgn dia ni.kakak2 aku yg lain dah surrender dgn perangai dia ni tapi dgn aku ok je.mungkin masa tu dia bdk2 kot..jiwa remaja katakan

Saibah dr kecik aktif sukan terlampau,masa kecik dulu x langsung ciri2 perempuan,seingat aku dia ni je main bola sepak dgn budak2 lelaki kat kg aku.sekarang ni duk lower 6 kat sekolah kg aku ...result ok lah tapi saje aku suruh masuk lower 6.
Zulin plak aku x tau lah nak jd pe dgn dia ni...pelik tapi benar hehee.form 4 la ni dan mengalami masalah remaja lelaki yg mungkin teruk.aku dgr cite dr kudin aku je coz aku ni leh col je...masa cakap dlm phone ok je tapi perangai sebenar mana aku tau.


Ni plak adik bongsu aku che su,memang x banyak cakap lah.tanya 18 patah lum tentu dia nak jawab...abis2 tersengeh.kalau kita duk marah dia duk tersengeh2 mcm tu ada lah yg kene maki huhuhu...sekolah agama rakyat sekarang ni...bab Al quran aku surrender lah .mie aku pun dia leh ajar pe lagi aku yg baca pun tersangkut2 ni.

Tu lah family aku...dah lama kami x berkumpul sampai aku sendiri x ingat bila tarikh kami sume ada kat umah.raya pun belum tentu menjamin yg sume leh balik.sbb tu kami x pic family coz masing2 hidup merantau.seingat aku lah,kami sume akan keluar dr umah bila umur 18 tahun.aku n sani je lah wat masa ni cuti x menentu...

ok lah,dah nak bersiap nak g k.l plak.pagi ni jugak aku akan ke k.l utk training PFSO di port kelang.mlm td x leh tdo plak kan...

adios.....

1 comment:

thegossiplounge said...

awwwww semua sweet2 and muka x spesen haha!