Wednesday, August 20, 2008

Naga & KFC

Mulanya aku nak bercerita pasal kawan aku yg dah lama aku peram dan pendam cite dia tapi oleh krn ada cite yg duk wat aku sakit hati so aku tulis dulu...

Ahad baru ni aku aada lah g klinik kat Langkawi Mall,Klinik Naga namanya.aku g sini pun coz dah dia yg wat panel so wat pe nak keluar duit nak g klinik lain kan????aku g pun coz opis mate aku si At ni demam.alang2 bawak member aku check lah aku sekali,yg pertama aku nak tanya pasal tosil aku yg aku rasa makin teruk ni...yg kedua mata aku yg aku rasa mcm nak operate je lagi.b4 anything yg lebih teruk jd baik kau check kan....

Tapi bersesuaian dgn nama pun Naga kan,bukan nak check betul2 pun x tanya lansung aku sakit pe...amik temp. badan ,nganga mulut "ok...nnt amik ubat kat luar ye"...What the hell .....dalam hati je lah ...aku pun cakap lah "doc,sy x cakap pun sy sakit pe,sy x demam k.saya nak tanya pasal tosil n mata saya ni".oh ye ker??? ish3 boleh ke doctor ckap macam tu???jawapan dia bg plak mcm ni " tosil tu,u balik berkumur dgn air garam...mata tu u jupe abg i then operate k"..kalau doctor cakap mcm tu aku pun leh jd doktor x yah susah pun.

Aku g kat kaunter ubat ...dia bg aku ubat demam,antibiotik n tahan sakit......x mau lagi lah aku g klinik tu.


Ptg tadi aku lapar tahap cipanzi sangat2 dah lah pagi balik keje terus tdo...nak keluar malas.hajatnya nak masak nasi lemak tapi daun pandan plak nak kene g amik kat housing A ...so aku masak pe yg ada je lah.tup2 jadi kari ikan tongkol huhu x pe lah...asal tahan lapar dah lah.pas je makan ym jap tapi tertido sampai lah aku terbabas asar,tu pun badan dah letih sangat2.hajat di hati ni nak je sambg tdo pas maghrib tapi tup2 member col ajak g makan KFC,aku dah cancel nak g tapi dia kata sambut befday si Farouk so nak jaga hati member bgun jugak lah aku.

Aku makan twister je lah coz kenyang lagi,aku pun x tahu kenapa lah tiap kali befday mesti KFC kan?mungkin kat langkawi ni x pilihan so KFC je org duk nampak.

Makan x banyak mana pun tapi sembg je lebih.dah lama kami x jupe sebenarnya coz masing2 duk bz attend khursus lah, camping lah mcm2 lah.si hairul ni plak ada je rancgannya ,mcm mlm td,hajat nak main bowling tapi x space so kami pun lepak2 berkaraoke je lah kat jetty point tu.



Ni lah befday boy nya...Farouk.dia ni cikgu tuisyen math, dah berpuluh2 kali mintak jd cikgu tapi x pernah nak lepas.next week ajak aku n hairul lepak umah baru dia tapi next week aku ada tetamu so x dapat lah...mungkin b4 pose lah aku lepak umah dia ni.

tu je lah yg terjadi,aku nak cite pasal kawan aku pun x jadi.


adios.

1 comment:

salwanie said...

mista khairul encem,
wah g mkn kfc x ajak pun,
nie yg nak majuk nie...
huk huk huk huk huk...