Thursday, August 28, 2008

Tetamu dari Kay Ell

Seksa amat lah aku nak updated blog ni huhuuhu x larat duk tunggu line internet ok.aku masa duty mlm bz tahap dewa ke 18 so x sempat nak updated blog,sampai aku dah lupa banyak benda yg berlaku kat sekeliling aku.

Masa aku tgk roster aku untuk cuti bln 8 ni ada lah 2 hari cuti ,dalam kepala hotak aku ni hajat nak ke Gurun,kedah coz dah lama rancang nak ke sana.Tetiba dapat col dr kay ell huhuhu abg EQ nak mai langkawi!!!!...dan2 aku cancel nak ke Gurun hahaha.tak pe kita ke gurun lain kali coz abg Eq ni teramat lah susah nak di ajak ke mana2 coz schedule nya yg terlampau padat,sesak n sendat hehehe.

Sori Abg Eq ye kalau x suka pic ni coz memang sy x reti nak touch up hehe kiranya ni ada lah muka original lah.Macho pe kan???

Aku x yah nak bawak2 ke merata2 pusing pulau sumpahan ni coz awal2 lagi dia cakap nak datang berehat dan shopping2...aku sebagai driver yg baru dapat lesen jd lah pemandu pelancong yg x bertauliah.ni pic masa dalam kedai coklat Hj.Ismail Group kalau sapa2 yg biasa dtg langkawi tahu lah betapa banyaknya kedai dia ni.kiranya kedai melayu yg berjaya lah.nak kata murah sangat x gak coz ada gak barang dalam kedai ni mahal berbanding kedai lain.contohnya Idaman Suri ,memang banyak barang2 murah.

Kalau nak beli kain batik better g ke Idaman Suri lah coz banyak tempat aku dah survey kain batik kat sini je paling murah.kalau x caya nnt datang langkawi wat lah perbandingan.


Bab makan setakat ni aku lebih suka bawak makan kat Wan Thai coz makanan kat sini memang x pernh mengecewakan.Walaupun bg warga langkawi dan yg menetap kat langkawi ni anggap mahal tapi berbaloi lah kalau nak makan kadang2 n jarang2 tu.kalau selalu botak kepala beb....kat sini menu utama masakan Thai lah coz tuan empunya kedai pun warga thai...yg jd pelayan pun warga thai,yg melayu asli pun dalam 2 3 org je kot....Abg Eq makan sampai berpeluh so maknanya sedap hehehe alhamdulillah sekali lagi dia belanja aku n Hairul moga2 bertambah2 lah rezeki Abg Eq coz suka belanja aku makan :)


Sekali lagi kami keluar rumah di pagi Ahad,nak cari gamat katanya hehehe so aku bawaklah kat Nusantara.1st time gak aku masuk kedai ni,aku ni kalau x bawak tetamu x lah aku nak jalan tempat2 mcm ni.boleh tahan gak lah Abg Eq berborong.yg aku kagum ,sume dia beli pe yg org kirim..."Abg tunaikan amanah org,khay."tu lah kata2 bila aku tanya apsal beli banyak sangat.kalau mcm tu nnt kalau abg Eq ke Australia sy nak kirim beli Kanggaroo lah hehehe.

Walaupun cuma sekejap je Abg Eq datang tapi memenuhi lah kiranya undangan aku utk datang ke sini.Dia kata lg 4 tahun nak datang plak....masa tu aku entah di mana dah huhuhu.

Pada Abg Eq terima kasih bebanyak2 lah coz sudi gak duk di pondok usang saya ni,layanan x seberapa dari saya harap maafkanlah.Insya allah kalau x aral yg melintang 27 september ni jupe lagi ye.

Selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 51.....
merdekakan jiwa n diri dr anasir2 yg buruk ye....


adios...

4 comments:

abg eq... said...

wahhh...pic2 yang menarik semua dikeluarkan...

suka la pic kat restoran tu...nampak spontan...original sgt!

p/s: bila la dia ambik pic2 ni kannn....

Tinta dari Lembah Kinta said...

Pic spontan baru best. Nampak original.

le célibataire said...

nak itut gak....hehehe

thegossiplounge said...

Kecik je langkawi ni. Patut la ko boring beb.