Friday, August 8, 2008

Sambutan Jubli Emas 50 tahun Pemerintahan

Kat langkawi sejak 2 hari lepas Sultan kedah wat Jamuan Bersama Rakyat lebih kurang macam tu lah bunyi nya.....aku ni bkn biasa mana pun join kerabat di raja makan ..ops pembetulan bukan biasa mana tapi memang x pernah join pun.Oleh krn ada peluang so aku pun p lah dgn member aku ni.

Pic ni kecik coz aku amik dalam org nya web,aku x leh nak mendekati Sultan coz ramai sangat pengawalnya.so tgk dr jauh je lah.....

Ni je pic aku yg sempat aku snap b4 bateri aku kong....x ke haru biru tu.dah x rezeki nak wat mcm mana kannnn.Baju ni pun baju si hairul aku pinjam...aku ni mana lah ada baju batek.masa duk Alam dulu ada lah baju batek tapi lambang sauh je hehehe.


Ni lah hairul,kawan aku yg ada kat langkawi ni.dia pun mcm aku gak ,merantau ke negeri org demi sesuap dan sesenduk nasi supaya menjadi seperiuk nasi hehehee jgn marah ye Mr & Ms EQ nnt cepat tua.dia ni lah yg ajak aku datang,aku yg memnag dah lama nak kawen dgn anak raja ni cepat2 bersiap walaupun kami sampai setengah jam lambat.


Ni lah kad jemputan dia,utk Jabatan Penghilitan Daerah Langkawi.sebenarnya jemputan mkm mlm tu utk goverment staff je tapi sbb aku ni yg jenis x tau malu bantai p jugak.

Ni satu hal lah,ada ke mcm ni pinggan n cara hidangan mkn dgn Sultan.mcm aku nye pinggan zaman sekolah rendah dulu je.tapi oleh krn org bg kita pun makan je lah.Lauk2 pun simple2 je....ayam goreng berempah,ikan masin,gulai daging bersama rebung,kacang panjang goreng,sambal belacan n ulam ulaman.aku x mkn mana pun coz kenyang tgk org2 yg ramai hehehe

Ni lah antara kawan2 semeja dgn aku,sume cikgu2 sekolah.keramahannya membuat aku jd pemdiam plak.tapi sempoi lah coz memang jenis x tahu malu.mintak aje lauk tambah walaupun waitress dah cakap yg leh tambah cuma nasi dan air je.gamat suasana meja tu coz member aku pun banyak cakap....org kerajaan kannn....



Photobucket

Diantara suasana dalam Dewan Mahsuri,aku ada lah snap a few more pics tapi x chantek pun.so yg chantek2 je lah yg aku masukkan kat dalam ni.


Ni 1 lagi aku snap dgn hairul,yg lain sume x jd coz aku x reti pakai camera hairul.aku balik awal mlm tu coz aku keje mlm plak.tapi tu lah kenangan b4 masuknya tarikh 080808 hehhee.


Pic dalam ni sume aku dah edit,x tau lah jd ke x jd ni tapi at least aku try wat kan hehehe



adois

3 comments:

thegossiplounge said...

laa comel nye dia pakai baju batik :)!
bile nak on9 ym ni!?

radcomneer said...

yo, jgn makan banyak sangat nanti ko gemuk. :) gemuk ker?

Anonymous said...

khayrulyo.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading khayrulyo.blogspot.com every day.
no fax payday loan
payday loans in canada