Wednesday, July 9, 2008

Aku dan buku..

Nak cakap aku ni rajin membaca x gak,tapi aku ni suka lah belek2 buku.dah jadi tabiat kot coz sejak aku sekolah lagi aku ni suka duk kat library,pastu dapat jd pustakawan sekolah.yang aku heran x pandai2 pun.org yang x tgk buku leh skor....aku tetap tercorot huhuhu syahdu sungguh.

Dan mungkin jenis Mie(panggilan utk mak aku) dan Pok (utk ayah aku) jenis yang suka membaca so turun lah sikit kat aku.tapi x leh lawan lah adik bongsu aku,duk kat mana2 pun membaca je kejenya.

Yang aku tunjuk ni yang ada kat umah aku di langkawi,kat umah terengganu tu x yah cite lah.4 dari adik beradik aku jd pustakawan masa sekolah,so leh bayang lah berapa ratus biji buku yang kami rembat kat library sekolah dulu hahahaa tapi yang merosakkan buku2 kat umah aku anak2 sedara aku lah....


sekarang ni aku duk baca buku ni lah dr Dr.Tuah.x sampai separuh lagi.kiranya ni lah buku motivasi yg ke-2 aku baca hahahaha.sempoi lah gaya bahasa dia ni,banyak monolog dalaman.but it's coollll...........



Aku beli buku ni masa kat wellington,nz.tapi sampai sekarang x abis lagi buat.aku kenal sudoku masa baca paper kat australia.walaupun aku x suka nombor2 ni tapi bila wat ni memang uji akal....


ni plak majalah yang aku kumpul dah lama,tapi dulu x leh nak wat koleksi coz duk belayar je,banyak isu aku tertinggal.walaupun ada yang cakap "this magazine to gay lah" .x baca kita x tau,banyak aku belajar dr majalah ni,percaya atau tidak ni je majalah lelaki yang mampu bertahan sampai kini....


ni majalah yang baru aku baca,aku nak sangat ikut tips2 yang dia bagi tapi akhirnya aku kalah gak hahahaha nak bersenam tu amat lah malas.satu perkara yang amat susah nak cari kat langkawi ni ialah gym...

aku kenal buku ni dah lama,masa tu kak ngah aku duk gile nak buat rumah dia.aku join sekali pastu jd teruja nak beli je coz banyak benda leh kita amik dr majalah ni.terutama tata hias rumah.oleh kerana umah aku rumah kg so x leh nak wat lebih2 .aku harap leh lah aku beli rumah dalam tahun ni or tahun depan,leh lah aku membuat tata hias ikut imaginasi aku :)



Hahaha mesti terkejut kan...aku ni jenis suka cuba resepi sebenarnya,terutama kalau ada member yang suka masak leh lah sembang sambil memasak hahaha.ni buku yang aku beli masa g perak hari tu.nak cari buku ni kat langkawi susah.tapi oleh kerana aku bz lately x sempat nak cuba lagi.tgk lah jumaat ni aku buat.



Aku dapat ni masa g perlis.kawan aku, anak saudara mufti perlis bagi kat aku(aku x tau pun dia anak saudara mufti).aku x kenal pun (artis sume kenal,mufti x kenal ...ish3 hehehe).yang aku tahu dia mufti bila dia nak hantar aku g naik feri kat kuala perlis.naik kereta kerajaan negeri perlis aku hahahaa

Buku ni aku beli merata2 lah,x ingat kat mana tapi biasanya aku beli bila g k.l....aku x abis satu pun lagi buku2 ni.nak datang hidayah tu susah lah beb.....tapi dah beli maknanya dah ada kemahuan lah kannnn huhuhu :)


Al-Quran ni aku beli masa last ship dgn MISC.yang lama dah hancur,tapi bukan di baca tapi dah bertindih2 dgn buku2 lain terus hancur huhu.nampaknya aku ada beberapa bln lagi nak habiskan baca Quran ni.kiranya azam 2008 sebenarnya nak khatam Quran b4 puasa...lagi 2 bln nak puasa sempat ke ni ???



Ni je lah buku2 yang aku ada.x banyak mana tapi x abis pun dibaca.nak baca novel rasanya dah x sesuai lah.ada gak lah novel english yang aku baca tapi mesti separuh jalan.x larat nak buka kamus lahh hehehehe

ok lah chow dulu lah.adios

1 comment:

Rockrider 9.1 said...

sudoku tu my fave so far. kalu dpt, mmg x angkat kepala smp malam. hahaha

but now dh x sempat nak main. kebizian terlampau.