Wednesday, July 16, 2008

minggu yang buzi.....

Aduh pening lagi....dah berapa hari aku x update blog aku ni.dan dalam beberapa hari ni aku dah bertambah kawan di alam cyber,tq zm @@@## (susah nak eja nama belakang dia tu,pelik beno)hahahaa....yanie putrajaya n beberapa org lagi lah.

Aku sebenarnya rasa x sedap badan akhir2 ni,rasa nak demam sangat tapi cuba control supaya x demam coz aku tahu kalu aku demam maka teruk lah sapa2 jd pengjaga aku.masalahnya ada ke org nak jd pengjaga aku?hidup di perantauan mcm ni lah.dah 10 tahun aku hidup berdikari tp 1 je aku x leh berubah,bila demam mesti teringat rumah kat kg hahaahaha ...


aku sepatutnya keje shift pagi minggu ni,tapi kene ganti At yg kene panggil oleh petronas coz lari tanpa surat resign,maka aku keje mlm.mcm mana tu aku nak setting badan n mata aku supaya sesuaikan dgn suasana pagi mlm pagi malam tu hhuhuhu seksa zahir batin eden.

maka wujudlah muka mcm tu,muka x siap org terengganu cakap.aku g pantai kok coz semata2 nak masukkan duit utk adik aku.tgk lah sign KFC "hingga menjilat jari" aku dgn lahap nya mengorder dinner plate....


Ni lah rupa dinner plate yg aku makan,oleh kerana aku ni x suka coeslow (tol ke eja tu?) maka dia bg aku 2 whipped potato....aku dgn lahap makn x pandang kiri kanan dah.sampailah tinggal tulang belulang je.bila aku angkat kepala baru lah aku tahu yang dlm restoran tu cuma ada 3 org je!!!mcm ni lah langkawi kalu bkn musim cuti.tempat jin bertendang org kg aku cakap.

Ni lah marina kat pantai kok tu,x ramai org.bot banyak coz mat saleh tinggalkan kat sini je,nant bln nov n dec diaorg datang balik.sbb masa tu kat sana winter.aku lepak2 lah jap sini tapi x syok coz jalan sorang2 ni mcm org putus cinta plak hehehe....tak ada masa nak layan jiwa kacau ni,aku pun start motor n balik umah.....

Tengok pic ni kan mesti dah tau...incident happen.mcm mana nak zero incident zero xcident??? ni bkn motto Lafarge hehehe ni motto MISC.Lafarge nya motto Toward zero incident.pe pun benda mcm ni lah yg bakal mengusahkan aku.aku kene g scene mcm CSI tu,g amik gambar,g intervu dgn org kapal,intervu dgn crane operator,kene tgk system pe yg rosak walaupun aku x tau pe2 pun pasal system2 ni,pastu kene cari penyelesaian.bila dah dapat ,report kat manager n wat lah report.

Tapi mcm biasa lah,mesti ada yg kene jd kambing hitam...ish3 busuk kan sistem mcm ni.tu yg wat aku x suka.tapi dah keje kan so aku kene lah bg2 bukti nak menuding jari sapa2 yg layak utk jd kambing hitam.....dalam kes ni kontarktor yg jd mangsa....so no komen lah ye :)


Ni satu lagi yg biasa terjadi kat kapal2,tumpahan simen ni kalau kita nak wat 1 bilik tdo pun leh.kalu tumpahan berlaku 15 min,dgn rate 700tph maka terciptalah 175t yg keluar,rugi mcm tu je simen kan???yg jatuh kat laut x yah cite lah,aku agak2 lah ikan2 kat laut tu dah leh wat rumah dgn simen belaka.ni pun aku x suka coz masing2 nak lari drpd disalahkan,kilang cakap kapal,kapal cakap kilang..tup2 aku yg kene marah oleh beliau2 ini....boleh mcm tu????


Hari ni last aku keje pagi,esok aku cuti hehehe tapi tghmlm esok tetap lah masuk keje midnite plak....jd cuti pun mcm x cuti je.ni pic pen n paper ni aku duk discuss dgn chief officer kat kapal td.tp sempat lagi aku amik gambar coz duk tunggu org yg x kunjung tiba.aku masuk kul 8 pg,terus kene setel benda ni sume sampailah kul 11 pagi.turun naik kapal yg memang memenatkan.oleh kerana bos aku cuti seminggu maka aku x terasa sangat lah tekanan keje.

aku dah putus idea nak tulis coz tetamu datang td,kene lah layan tetamu kan.nnt lah esok2 aku tulis lagi tu pun kalau sempat lah.banyak projek dalam kepala ni ntah jd ntah x jd sama2 lah tunggu hhahaha

ok chow dulu...adios

4 comments:

Rockrider 9.1 said...

poyo arrrrrr dok tayang muka sendiri. kakakaa...
cer tayang muka brad pitt skali skala...

bila nak mai sini? mai la b4 posa. lama x sembang2 merapu.

nazzman ibrahim said...

makan la ubat bro jangan biar nanti melarat plak

wahdi said...

Zalam, cantiknya pic tumpahan simen tu ;)

wahdi said...

zalam=salam
LOL