Thursday, July 3, 2008

AKU TENSIONNNN!!!!!!!!


kat sebelah ni muka aku yang tension.minggu yang penuh dgn masalah n dukacita.ada tetamu yang nak di layan,tapi tu bukan masalah.yang masalah keje yang banyak n pressure yg x pernah nak lekang.almaklum lah akhir2 bulan mesti lah duk mengadap komputer nak kene siapkan report.









ni lah fail yang aku kene updated dalam masa 1 hari,pastu kene plak compare dgn kilang punya figure,kalau x sama jenuh aku kene cari...dan yang paling menyampah sume guna nombor.










ni walkie talkie yang aku kene jaga sepanjang aku duty,bayangkan 3 walkie talkie panggil sekali gus..jenuh aku kene jawab.nampak keje mcm senang tapi tension sangat.pe lagi kalau ada masalah,sume duk tuju kat kita je.









pas aku submit report .....ni masa untuk lepaskan tension,so aku pun g lah air terjun temurun.oleh kerana aku g dah lambat x sempat lah nak mandi segala.tengok air pun jd lah.nak lepak lama2 kat area tu x syok gak coz mitos ada mengatakan kat area ni ada ular besar.














balik dr air terjun,aku beli barang2 dapur n masak.dah lama aku x masak sbb ada tetamu datang semalam so aku pun rajin lah coz leh lah makan sama2.kalau makan sorang2 baik beli je.








Malam td masa aku masuk opis terus dapat email,dr VP n Manager dari HQ.mapus aku coz hantar morning report salah.pastu baca email dr manager aku plak.kaw kaw lah hentam aku,mood aku yang dah mengantuk terus membuatkan aku lebih mengantuk.terus aku tdo sampai pagi,lantak ko lah nak jd apa pun.

Bangun solat subuh baru aku wat report.tapi tetap ada masalah lagi,cargo x jalan coz kat jetty ada masalah.aku wat bodoh je lah,malas aku nak wat keje.tapi mcm biasalah pagi2 buta dah kene hentam cukup2 ...wat meeting terus.tajuk utama aku lah yang duk angau.

dan pagi ni jugak lah nak wat meeting,briefing n tour.aku dah nak blah baru nak bawak jalan2 kat tempat keje.ish3 mcm bangang kan.

k lah cite lagi,wat sakit hati je.adios......

3 comments:

Luaq Ezplanade said...

Salam...kerja biasa ler mcm tu. Jika takde cabaran, kita tak timba pengalaman...apa2pun take care bro

eqbalzack said...

comel la pulak masa tengah tension tu! tension selalu la ek...biar nampak comel...hehehe

ALFAF said...

alo bro kapten kapal.. nice blog.. nanti ko masukkan laaa picture ko kat luar negara banyak2... layannn... salam.