Thursday, July 17, 2008

Pagi yang hujan

Hujan di pagi hari....huhuhu semua program yg aku dah atur baik punya sudah tergendala.1 pun x jadi,maka sedar lah aku yang aku ni makhluk Allah yang hanya mampu merancang tapi Dia jua menentukannya.aku dah bgun awal pagi td tgk hujan yg maha lebat aku pun snap pic ni n sambung tdo hehehe.tayar kereta tu iklan je,bkn kete aku pun.jiran aku tumpang kat umah aku coz dia ada 2 biji kete.ye lah tolong menolong sesama jiran,banyak manafaatnya hehehe.


Ni lah keadaannya di waktu pagi td,memang lebat... tu yg syok tarik selimut di pagi hari + plak hari cuti hehehee....tapi pagi td sempat gak lah aku duk ym sampai tghari dgn 2 awek yg cun dgn sorg jejaka idaman malaya.tapi mcm biasa lah kalu duk ym ni masa kejap je berlalu.terpaksa aku stop kan perbualan yg baru menuju hot.fm krn mengingati diri aku yg belum lagi bersiram hehehe

Oleh krn akak aku yg cun tu cakap asyik muka aku yg suka interframe maka aku x mau masukkan lah muka kali ni,aku biar ikan ni plak yg duk dalam blog aku.ikan apa jgn di tanya coz memang aku x tau.bg aku ikan sama je coz sumenya sumber protein yg bagus hehehe ayat cover line.ni rupa b4 aku masak dia,dan ni lah manafaat kalau baik dgn jiran.jiran aku lah bg sume ni dalam peti ais umah aku ada lagi 8 ekor spesis yg berbeza.dan sumenya aku x tau nama.


Dan ni lah hasilnya bila aku masak,nama masakannya "ikan masak cili kering".aku ikut buku je namanya.tapi bila sediakan bahan2 lebih kurang nak masak lemak cili api gak.main campak2 je.aku masak 2 ekor je lah coz x sapa2 nak join aku makan.sah2 lah lauk ni akan bertahan sampai tghari esok.

Aku pun masak lah sayur sekali sebagai pembuka selera,x abis jugak coz makan sorg ni dia punya feel lain sungguh.nak ajak member hujan2 mcm ni mana lah ada org nak mai.


Pas makan xtvt riadah lain yg syok ..x lain x bukan mengadap tv menonton CSI huhuhu layannnnn...tapi tetiba member aku col plak suruh hantar dia ke jetty,dia ada khursus 3 minggu kat penang.sebagai kawan yg baik budi pekerti hahaha abaikan pujian sendiri tu,aku pun hantar lah dia.sbb hujan pun dah berenti pas asar.sampai je kat teluk yu,tayar aku pancit huhuhu syahdu siottt.motor ni aku biasa naik sorg je,bila naik berdua dah pancit tapi dah 2 bln aku x tukar tiub,atau dalam erti kata lain berat aku dah bertambah?? huhuuhu motor aku kotor coz dah sekian lama aku x basuh.jety hujan so motor pun dah di saluti simen.

Sebagai upah,dia belanja aku KFC huhuu maka bertambahlah kadar kolestrol dalam badan aku.oleh krn aku ni ikut nasihat org2 tua,rezeki jgn di tolak aku pun order lah snack plate je hehehe.So pada awek yg pose tu,banyak2 bersabar ye hehheehe next time kita makan kfc lagi.


Kul 7 mlm,hujan turun dgn lebatnya.aku x sampai lagi kat umah baru je sampai pekan kuah.berenti motor masuk kedai majalah n beli anjung seri sambil tunggu hujan berenti.oleh krn hujan mcm x nak berenti n hari pun dah malam aku redah jgk lah hujan tu.balik umah tdo coz aku keje 0000-0800.tu lah yg terjadi kat aku sepanjg 12 jam.


adios.....

2 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dia makan KFC lagi ari nih....

uwaaaaaaaaaaaaa....


dugaaaannn...bagi orang yg puasa mcm cik yanie nih...

adeh... (^_^)

Rockrider 9.1 said...

fuh!!! seb baik xdek muka tuan punya blog. kakakaa
sejuk mata akak memandang wajah ikan tu.tapi ikan x sedappppppp!!!!

mkn la ayam tetiap ari. lazat!