Sunday, December 20, 2009

C.I.N.T.A


Assalamualaikum.....

Bunga sakura...dulu masa aku sekolah dulu nak sangat bergambar dgn bunga sakura,alhamdulillah kesampaian lah hajat tu masa aku belayar masuk Oita,Jepun.walaupun masa tu bkn musim bunga tapi aku terjumpa lah kat depan umah org terus aku pose terguling2 masa tu wakaka...

N3 kali ni bukan nak cite pasal bunga sakura,aku suka tgk bunga ni sbb tu aku letak hehee.Bab yg x pernh aku cakap....CINTA.aku tulis ni bkn sbb aku jatuh cinta ke pe,tapi perkara yg aku x pernh ungkap ataupun ucap kpd sesiapa pun kecuali among family members.


Org kata masa bercinta semuanya indah...tapi bila bercerai semuanya haru biru hehehe..org kata lagi...masa bercinta aku hanyalah milikmu..bila gaduh...pulangkan aku ke rumah org tuaku ...org kata lagi...tanpa cinta hidup x bermakna...bila putus..hidupku on the right path???..

Kadang2 tu pelik gak coz intipitasi(tol ker ni??) org terhadap cinta terlalu subjective.mcm org tua2 cakaplah lain padang lain lah belalang...biar aku ungkap perkataan CINTA tu mgikut filem2 yg aku tgk coz aku x reti nak tafsir secara ilmiah..


Filem ada apa dgn cinta...aku bkn nak wat sinopsis coz cite ni dah berkurun lamanya.pe yg aku faham pasal cite ni adalah...kasih pd kekasih dan kasih pada kengkawan,kadang2 kita ni susah nak membahagiakan antaranya.lebih pada kekasih kawan yg makan hati,lebih pada kawan kekasih yg luka hati.

Tapi kalu kita dapat kawan yg memahami alhamdulillah...aku dulu pernh lah zaman2 old skoll suka kat org tapi krn dlm group aku x sorg pun yg berchenta aku pun peram je lah.dan adalah sbb2 lain yg mghalang tapi aku cuba luah rasa pastu g belayar hehehe nasib aku x sebaik Rangga kot coz dia x kejar pun aku wakakaka....

Komen aku pasal cinta ni...cinta tu perlu berani,dgr kata hati coz hanya kita yg tahu pe yg kita rasa.selagi x salah di sisi agama go ahead coz everybody deserve to be happy.Buangkan ego krn itu lah penyebab segala kesulitan...

Sayangnya aku bkn jenis ni...silap aku


HEART...sedey cite ni..pengorbanan seorg pencinta dlm diam.pe yg leh aku cakap,kdg2 manusia dia tahu yg dia memiliki sesuatu tapi dia x sedar akan hakikat tu setelah semuanya dah terlambat.

Mungkin kita terlalu yakin yg dia adalah hak kita sbb tu kita jd alpa...kita sayang tapi sukar untuk tunjukkan secara zahir krn kita dah terbiasa dgn cara kita yg tersendiri.kita cuma harapkan org memahami kita sedangkan kita x cuba utk memahami pihak yg lain.

Pasal aku...aku dah terlepas banyak kali pe yg dah ada dalam tapak tangan aku...krn terlalu yakin maka aku hilang semuanya.

mcm lagu sm salim...melepas lah lagi hehehe


Nur Kasih...aku x tau lah cite ni dah tamat ke lum,aku pun x ikut mana tapi masa cuti hari tu aku tgk lah cket2...mesti yg perempuan kesian kat Nur kan???hehe nak wat mcm mana coz samada sedar x sedar dalam dunia hari ni keadaan mcm ni mmg wujud pun.

Cinta yg agung di letak di tempat yg goyah.nasihat aku pd perempuan,kasih syg pd suami tu mmg wajib tp jgn bg 100% coz sekali dikecewakan susah nak bangkit balik.tinggal lah 10% utk diri sendiri coz lelaki sekali dia menipu mungkin tu bkn lah kali yg terakhir.

Sori guys,have to be truth coz deep inside our heart kita nk yg terbaik walaupn kita tahu yg kita bkn lah baik.mcm lelaki yg kawen 2 3 tu,bkn sbb x sayang yg pertama,tp rumput di laman org lain lg indah,bila dah sampai ke laman org baru dia perasan rupanya,rumput sendiri lagi elok lagi hijau...

Dah tersasar ke aku dr tajuk asal????boleh lah kot ye,malas dah nak delete wakaka...pe yg penting sekarang ni,cubalah sayang pe yg dah kita ada,terima lah seadanya.

Adios......

8 comments:

imam said...

CINTA..memang mudah diperkatakan..tapi susah untuk menghayatinya..bukan semuanya indah..
hahahaha..merapu je aku..

saya sampai sekarang tak dapat tgk bunga sakura secara live..
naik kapal sume tak masuk japan..

khairul said...

Rasanya kapal container x masuk kot jepun...pe lagi tanker kalau nak rasa naik lah LNG ataupun bulk carrier heheh tp bulk sekarang ni dah x lg kot...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

"C.I.N.T.A"
Haiyoo...Topic aper kah ini... ?????
Apersal jiwa jer entry lately nih ehh??

khairul said...

Needa..tu r pasal,jiwa kacau kot...wakakaka

NenekPenne said...

selepas bercerai semuanya haru biru... aikkk sila bayar royalti kat akak yer... kerana penggunaan ayat haru biru....ha ha ha..

kalau suami akak mcm kamu kan elok... ... tapi sayang dia tak macam kamu... dia nampak rumput kat rumah orang lagi baik dari rumput kat halaman rumah sendiri...

entry ni sedih laaaa

NenekPenne said...

Mungkin kita terlalu yakin yg dia adalah hak kita sbb tu kita jd alpa...kita sayang tapi sukar untuk tunjukkan secara zahir krn kita dah terbiasa dgn cara kita yg tersendiri.kita cuma harapkan org memahami kita sedangkan kita x cuba utk memahami pihak yg lain.<<<<<<< betul betul betul.... and i learnt my mistake...

khairul said...

Nek...nnt kalu ada jodoh balik sy belanja makan sbb teramik hak cipta terpelihara hehehe..
pengalamn sy je yg sy tulis :)

NenekPenne said...

pengalaman kita tu mcm sama jer....aishhh