Friday, December 18, 2009

Semuanya Dalam Satu


Assalamualaikum....

Maka genaplah 100 n3 aku wat selama aku berblog lebih kurang setahun lebih.Antara sedar dan tidak aku rasa mcm masa berlalu cepat dan pantas.aku mulakan blog masa aku keje langkawi sampai lah aku duk meroyan nak naik kapal balik.100 perkara yg aku bercerita dalam ni ada di antaranya aku x post coz x masa nak tulis walaupun pic dah siap.

Dalam 100 perkara ni mcm2 dah aku cakap terutamanya pasal diri aku coz sejak aku start tulis blog,nawaitu aku 1 je....nak luahkan pe saje yg aku rasa.mungkin cerita aku x sehebat cerita org lain tapi bg aku pe je cerita yg aku tulis adalah benda yg aku lalui dan semestinya pegalaman yg aku lalui x sama dgn pe yg org lain lalui.....


Aku ucapkan time kaceh bebanyak kat Abg Eq coz sudi duk edit pic aku ni...sampai sekarang aku x tukar coz aku x reti nak tukar mcm mana hehehe....tq gak kpd jurugambar yg duk amik pic ni...x lain x bkn Mr. Ben bkn Mr Bean wakakaka

Aku harap aku dapat berblog sampai bila2 dan aku akan bertambh kawan2 yg mempunyai citarasa sama dgn aku.kpd yg sudi baca thanks a lot ye...terutama yg baca tanpa meninggalkan jejak...:)


Sempena hari yg mulia dan berbahagia ni aku nak ucapkan Salam Maal Hijrah 1431 kpd semua umat islam yg faham pe yg aku tulis ni,kalau yg non muslim baca gak terima kasih hehe...

Aku dah cite panjg lebar tahun lepas pasal benda ni so ,x mau repeat benda yg sama lagi dah..tapi pe yg aku nak cite kali ni pasal hijrah yg kita patut buat ataupun sematkan dlm hati yg suatu hari nnt kita pasti akan buat.

Kalau dulu kita boros kali ni hijrah lah kpd berjumati sikit...kalu kita ni duk solat banyak lubang maka tahun ni kuranglah lubang2 tu...kalu kita ni macam laro je, tahun ni ingatlah yg kita hidup bkn bertongkat langit...

Semuanya aku tulis utk diri aku lah ni...mcm ayat dalam cite Who Are You,"Kalau kita ingin lakukan sesuatu,Diri kitalah yg akan jd pendorong ataupun penghalang utama"so selamat beramal lah ye....

(Pic masa tunang)

Ni adalah member aku sejak aku masuk Alam lagi,duk sebilik sekelas pastu sekapal training dgn aku.Satu satunya org india yg aku leh masuk berkawan coz cara fikiran dia mcm org melayu walaupun dia ni kuat sangat agama hindunya.Aku rasa klau org yg kenal dia ni mesti x caya yg dia ni dah kawen .... tp tu lah jodoh pertemuan dah di tentukan.

Terima kasih pd dia coz dialah yg bg motivasi kat aku dulu masa aku give up dah utk teruskan study kat Alam .So kepada Hariram Kumar a/l Ramadah@Ramadas...selamat pengantin baru semoga boleh menjadi suami yg baik..jgn duk membebel sgt.


Aku harap dia x kisah aku amik pic ni dalam FB hehehe....Selamat Pengantin Baru Buat Chuna aka Husna semoga berbahagia sampai ke hujung nyawa...harap persahabatan kita kekal sampai bila2...x leh cakap lebih2 hehehe....

Pe pun yg aku harap pe saje yg bakal terjadi akan membawa aku lebih dekat kpdNya..

adios.........

12 comments:

imam said...

wahhh..jubli emas la ni..tahniah..semoga berbahagia sambil berblogging..hehehe

NenekPenne said...

bila nak keluar makan2 lagi ni? heeee nanti kita ajak cikgu tuttttttttttt sekali yer...heeee

khairul said...

salam imam...jubli emas sempena maal hijrah hehe...

khairul said...

Nek....bab makn ni boleh aje....dah tu kita nak g area umah cikgu ttttuuuutttt ke wakakaka

Benedict Bernard said...

terharunya saya.. jgn lupa bayar royalti tiap tiap bulan.. :D

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

huiiyoo.. 100 entry.. cepat tuh..
...needa baru 130 kekeke...

khairul said...

Ben...awatnya terharu???harap2 leh keluarlah 31st dec ni hehehe

khairul said...

needa...dah tu mcm mana nak banyak sekali tulis leh wat novel 1000 pges wakaka...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

wohoh.. keroll.. perli nampak.. hahah..
tuh namanya bakat terpendam... hahah..

Cik Faridah Huda said...

suka kat chuna ka???auuwww..sungguh mulut x dak insuran..hahhahaha

khairul said...

needa...ye mmg berbakat pun,nnt leh publish pe kisah hidup hehe

khairul said...

mek...biarlah rahsia wakakaka