Thursday, December 24, 2009

Singapore Botanic Gardens

Assalamualaikum....
Sapa2 yg dtg singapore mesti dah mai tempat ni kan???hampeh tol lah pic ni...ada dahi perempuan plak wakaka x pe lah kira halal lah letak kat sini.
Aku x sure lah pasal sejarah tempat ni tapi yg aku tahu dalam tu bunga2 orkid mmg cantik betul,kalau makcik2 jogah n gayah tgk mahu ternganga mulut hehe


Ni lah tempatnya..kalu nak tau lebih detail tanya Ben lah coz ni kampung halaman dia hehe



Ni bro Yim and Ben....lepas je dia wat larian marathon pagi tu terus g ke Botanic garden hehehe..Bro Yim ni je lah yg duk berlari...Ben???berlari duk serve org dalam Cafe dia tu hehe


Pose aku yg ntahpepentah...ben pun jd toya gak wakakaka

Pic pertama aku amik air terjun..teruja sioott coz dapat amik pic macam ni,x sabar nak g amik gambar kat air terjun Lata Tembakah.

Orkid putih..aku x tau nama betol ataupun nama saintifik dia ...

Ni color mmg ngancam....orange sangat2 cat color umah mcm ni kan syok...cergas je sepanjg hari.


Ni pun menarik gak..coz dia bkn kecik mcm kat malaysia nye...ntah baja pe yg dia pakai aku pun x tau...aku rasa needa tau kot coz dia suka tanam pokok walaupun pokok tu jarang dpt hidup.....wakakaka

Ok lah,aku x larat nak tunggu signal internet ni..sekejap ada sekejap tak de,tu yg nafsu nak menulis tu jd down...

Adios...

5 comments:

imam said...

SAYA LOM PERNAH SAMPAI PON KAT SITU...yang saya tau bila ke Singapore..destinasi tujuan ada tanjung pagar& pasir panjang..hahahaha
kalo tak pon gua lepak Sim LIm beli gadjet atau pie Geylang Serai ( apa ade situ yek?)hehehe

khairul said...

wakakaka....geylang serai tu tempat elok..kalu g geylang yg banyak lorong tu mmg x elok :)..ke biasa ketempat tu???
org container je suka lepak anjung pagar tu,cuba g bugis next time k

imam said...

owh yern ker?
so destinasi tujuan next trip is Geylang berlorong..hahahaha

makcik rokiah said...

awat cBen dah gelap ropenyer? keke..

santek gambar air terjun itew..
kipidap kerol!

NenekPenne said...

si ben ni lagi.....ha ha ha