Tuesday, December 8, 2009

My Lovely Sam Soon


Assalamualaikum.....

Kali ni aku nak wat review drama plak hehehe...kalau cite pasal aku je naik muak plak nak baca.Aku kalau kat kapal jd peminat drama korea lah hehee kalau kat umah x masa lah nak mgadap tv sepanjg hari tapi kalau kat kapal ni banyak masa terluang so drpd aku duk habiskan duit jalan2 kat Kota Singapura ni baik lah aku duk kapal tgk tv..bak kata member aku "mung tak dok duit wak cara tak dok duit "wakakaa

Actually,drama ni dah lama dah tapi aku je baru tgk..pada yg x tgk lagi dan anda adalah peminat cite2 korea ni adalah antara drama yg best banget serta lagu2 yg tangkap lentok.


Ni lah antara pelakon utama yg hebatlah.nak kata perfect tu x lah tp leh lah layan sampai abis coz dialog yg diaorg pakai tu mmg sempoi...aku baca subtitle lah kalau subtitle tu tipu maka tertipu lah aku huhu...pe yg leh aku cite kat sini ada persamaan aku dgn sam soon ni wakaka bkn pasal pe ...Kim Sam Soon nama yg dia x suka..matlamat hidup dia nak tukar nama kpd Kim Hee Jien (kalau x silap)masa aku darjah 1 dulu cikgu aku panggil aku "MO....HD"aku cakap lah nama aku Mohammad..dia kata mana ada..MO..pastu HD ..mana leh sebut mohammad...sejak tu aku mgamuk balik umah nak tukar nama wakakaka...sampai sekarang mie aku duk cite benda ni kat anak2 sedara aku ...malu beb


Attitude Sam Soon ni kadang2 aku x berkenan coz dia ni mcm berfikiran sempit huhu yg pelakon lelaki dalam ni nama sham sik , aku suka cara dress up dia ni..duk angan2 lah nak pakai mcm tu tapi nak pakai mcm tu nampakny aku kene turun 10kg kot wakakaa

Ending dia x syok coz mcm tak ada kesudahkan banyak yg tergantung tapi tu lah realiti hidup kita,dia nak capai 3 impian tapi hanya 1 je tercapai...mmg sakit hati tapi nak wat mcm mana cite mcm ni pun dah 6 dics.


Cantik n sweet gak dia ni bila off set coz masa dalam cite ni dia mmg nampak gemuk dan x pakai make up....kata2 yg dia baca kat bus stand...

Love..like you're never been hurt
Dance..like no one's watching
Love like you're never been hurt
Sing ...like nobody's listening
Work..like you don't need money
Live..like you're on heaven on earth....
(don't fall in love unless you want to be hurt)

Penuh makna yg tersirat tol !!!!!!!!!!!!!!


Ni pelakon pembantu wanita lah kiranya..english dia x mcm korea lain pun...dan dia mgingatkan aku pada..
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.



My lovely niece..Nur Ainul Insyirah.


Adios....

12 comments:

Cik Faridah Huda said...

hahahhahhaa...
nie citer mek zaman muda neh...zaman undergraduate!!!!ingat lagi time bulan posa...lepas balik tapau makanan tuk sahur..terus layan My Lovely Sam Soon sampai pagi.....jenuh jugak nak abeskan 16 CD time tu..

tapi enjoy tgk citer nie..Mek suka!!!
Gila kat Hyun Bin pun ye jugakkkkkk...sambil tengok sambil berangan.....

abg yo try tgk My Boss My Hero pulak..Japan drama..klakar jugak..leh la isi masa lapang di atas kapal itu...

azizisamsudin said...

mo...hd... hahahhaha..

:D

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

citer ni best..
ada part yang kelakar...

cuba layan drama korea "BOYS OVER FLOWERS"...laaaaaagiiiii syok....

hehhehhehe

:: Cikgu Wiween :: said...

this is one of my favourite korean doramas!!! I love sham shik (nih apa yg si sam soon panggil si hero tuh) ehehehe :P

incik khairul apa kabo? ;)

:: Cikgu Wiween :: said...

aisey...kenapa x buh pic daniel henney 2nd hero??? hensem sgt sgt sgt :P

yg 2nd heroin tuh english dia berabuk sbb dibesarkan kat luar negara. Australia ke Us x silap ween :)

khairul said...

salam mek...sy tgk cite ni seminggu gak lah wakakka...coz masa tu bz nak audit tapi mata x lekang tgk kat pc...
mmg cite korea ni wat kita berangan kan???sy kdg2 sengeh sorg je duk terbayang2...My hero my boss tu sy x pernh jupe pun..nnt ada duit sy geledah cr :)

khairul said...

zizi...hehehe kelakar kan??cikgu tu dah g mana dah sekarang ni..

khairul said...

zizi...hehehe kelakar kan??cikgu tu dah g mana dah sekarang ni..

khairul said...
This comment has been removed by the author.
khairul said...

yanie..boys over flowers to cite pasal F4 tu ker?tu bkn cite jepun ker??

khairul said...

wiween...2nd hero to pun syok gak dia berlakon terutama dalam cite teh origin of walvorine...
sy duk cr cite tajuk my father(kalu x silap) yg dia dapat award tu...
patut lah minah tu cair berhabuk omputeh duk ober the sea rupanya ..

Anonymous said...

nice to be here khayrulyo.blogspot.com admin found your blog via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com