Saturday, July 18, 2009

Boss like a diaper.....


Assalamualaikum...

Ni edisi lepas geram jap,aku nak menaip pun dah sengal2 jari...hampeh tollll lahh...ni gara2 bos aku lah,kalau dah jenis P-R-A tu sampai bila2 pun akan di cop mcm tu...x leh nak tulis coz racist jdnya nnt.

Aku ni baru setel keje ni adus tdo 2 jam je wat aku moody je pepagi hari...mcm sial je bos aku ni,semlm bg form suruh isi hari tu gak nak..x ke biol tu kalu sehelai x pe lah ni 10 helaiii...aku yg buta IT ni drpd pdf nk tukar ke excel x tau.. mahu lah aku duk taip mcm kerani cabuk zaman2 pakai type writer dulu.keje plak aku kalu mmg keje aku je x pe,ni sume engineering pun sekali masuk ...x ke jd masalah kat aku nak g interview engineer


Col aku nye IT adviser x leh plak...adoiii eddy p mana semlm weeiii...jenuh lah duk colling2 x leh.last2 tanya si eziwan,mujurlah dia pun ok bab2 IT tapi tu lah nak kene download segala tapi leh gak ilmu mlm td.

Wat2 keje sampai kul 4 pagi aku dah surrender dah,mata aku yg sedia merah bertambh2 merah,...bkn jd mcm bela hantu raya dah ,mmg aku jd hantu raya.duk2 wat keje tu mmg aku x ikhlas coz mgusahkan aku..apsal lah org kpal gak yg tempat nak lepas beban???

Next n3 aku cite apsal kapal aku masih duk tang ni lagi.....



Sekarang ni aku ngantuk lah,aku kalau tdo 6 jam pun leh tertdo dpn pc ni tdo 2 jam pe lagi lah...mahu jtuh terlentang tergolek dpn pc ni.

Bos aku ada kat bawah tu,capt aku duk cakp kat aku....I don't like him,to arrogant and think that he know everythings."...aku balas lah.."No body likes him capt,even people at office ...tapi x plak ada ura2 nak pecat dia..

adios....

23 comments:

Rona Realiti said...

uish...
jgn stress abg yo...
weekend2 ni kena ceria...

imam said...

hahaha..its normal..

khairul said...

salam rona...
pe guna weekend kalau tetap kene keje ...

khairul said...

salam imam...
pernh campur capt.balachandran????hehe campur dia wat sy separuh giler hehehe

SiMpleSmArtErMe said...

Khai - naper x google "Pdf to excel" banyak haa free software.

Bile time2 stress I always remind my self keje adalah sebahagian drp ibadah.

"Engkau bekerja untuk Tuhannya Nabi Muhammad dan para nabinya. Engkau bekerja untuk Robbulalamin, Tuhan semesta alam" - ESQ165

Dulu I hate my job bzoz I hate my TL who evaluate me wrongly. Keturunan P-R-A gak ler.. HAHA.. Hari2 meraung nak gi kerja..down giler..rasa nak quit!..

Alhamdulillah..I attend one training called ESQ165. Finally, I know whom I work to and lepas tuh ttb dapat offer tukar department. Fuhhh..lega betul..!!

May be this article will explain wht am trying to say : http://nurjeehan.hadithuna.com/bekerja-majukan-negara-suatu-ibadah/

Take care and get enuf rest..!!
:)

NenekPenne said...

kesian kerol.... meh meh turun subang, i banjer makan....

khairul said...

salam..

needa tq 4 the info tu duk baca td tapi x masuk dah huhu pkiran tepu udah ...
mood datang balik sy baca hehe

khairul said...

nek..

sy duk usya2 keje company lain plak wakakaka

SiMpleSmArtErMe said...

Nek aper nih ajak kerol sorang jerr... Mana Acii.!!!.. Subang nih tempat jajahan needa ok..!! MIHAHAHAH...

Tepu?? hampir tepu gak nih..adehh jangan..projek baru dah masuk. Matila x nampak siang malam dah..

Benedict Bernard said...

kerol mana ada bz, hari hari ber INTERNET .. la la la la..

bila nak masakkan nie?

[yAN!e][pUTraJAya] said...

1st time baca n3 khay marah2....
hu hu hu...bnykkan sabar...

jom pekena cendol dulu....

^_^

Eddy Rushdan said...

Assalammualaikum…

Ada problem ker? sorrylah IT advisor duduk dlm hutan weekend lepas, itu pasallah line phone takde keh! keh! keh!

ini link softwarenya untuk convert word to pdf.

http://www.pdfmachine.com/pdfMachine.exe

Instructions:
1. Download above files.
2. Shut down all unnecessary applications.
3. Execute the file you downloaded-the software will begin to install.
4. After installation, open up a document from which you wish to produce a PDF file.
5. Select print, selecting the "Broadgun pdfMachine" printer.

p/s - selamat mencuba :-)

khairul said...

needa jom kita makan ramai2....katanya nenek kecik orgnya sooo kita je lah yg abiskan wakakaka

khairul said...

salam ben..
tu r duluu bila bertenet ni rajin gak wat keje ...la ni huhu jeling je lah keje tu hehee

khairul said...

Yanie...
hehe susah nak marah tapi dia tu dr tahun lepas je wat kita x puas hati..nak lawan x keje karang huhu nasib badan ...
nak kene cendol kat ne plak ni???melaka ke putrajaya?

khairul said...

salam eddy...

adusss masuk hutan wat pe plak ni???cr tongkat ali kaaa????
dah setel dah pun ,tq 4 the info hehe

SiMpleSmArtErMe said...

Khai- ishk..ishk...salah..salah..salah..
Nek tuh harap jer kecik.. tulang2 ikan habis dia sapu bersih.. kerabu mangga needa pon dia angkut sekali..

~ Kekeke..x nak makan sebelah nek..(*ahakzz...)

khairul said...

ye ker???
waaahhhh kalau mcm ni kene g makn nasi padang lah baru leh sume leh rasa wakakaa....nasi padang restoran puti bongsu syok...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kali ni cendol kat taman warisan pertanian, Putrajaya la khay....

hehehe......yanie belanje...

(^_^) jom3....

khairul said...

heehe..
yanie x pernh sampai pun sana ...x tau pun kat mana..kalu dah sampai sana x kan nak belanja cendol je kot...nasi ayam ka,mee goreng kaa ,syok gak tu wakakaa

[yAN!e][pUTraJAya] said...

khay...

turun Putrajaya dulu....
pastu tahu la yanie nak belanje khay makan aper.....hehhehe...

ini nak turun sini pun susah...
mau makan macam2....hahahaha

khairul said...

insyaallah akan sampai lah nnt...make sure yg sodap2 ye..baru lah berbaloi duk tunggu sekian lama hehee

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yer ler...
yg sedap2 jer...

yg penting menu CENDOL tu ada...

hehehehhe