Wednesday, July 1, 2009

Transformers 2 : Revenge Of The Fallen


Assalamulaikum...

Mungkin aku terlambat post entry utk cite ni tapi x pe lah....aku rasa lah sume org dah tgk cite ni,walaupun ada yg memuji dan x kurang yg mengeji tapi tu hak masing2 lah coz citarasa kita sume sah2 lah x sama.

Tapi bg aku lah cite ni adalah cite yg sume org duk nnt coz bkn mudah utk menghasilkan cite macam ni yg menelan kos berjuta2 dollar(us dollar bkn rupiah ye).Kita bg 10 tahun lagi pun kat malaysia utk mghasilkan filem mcm ni belum tentu kita berjaya.



Aku bg 5 bintang (dr 5 bintang) clap clap clap hehehe utk pelakon2 dan pengarah filem ni.tanpa bakat lakonan dan arahan yg bagus filem yg hebat mcm mana pun x akan berjaya chewahhh aku rasa aku leh jd pengkritik filem lah wakakaka

Aku tgk cite ni hari ke 4 tayangan di Jurong Point...huyoooo full house wa cakap lu walaupun hari tu last tayangan kul 2210 ..seat paling depan pun penuh,walaupun aku duk row ke 4 dr depan tapi aku leh concentrate sepenuhnya...kalaulah masa aku sekolah dulu leh concentrate mcm tu aku yakin dah pasti lah aku leh jd best student hehehee

Cakap lebih pun x guna bai...lu g lah tgk sendiri ye hehehe ni list nama robot2 yg canggih lagi berkaliber hehehe








Ni robot2 yg baik lah Autobots namanya...tapi kalau x silap aku yg motor pink ni ada tayar huhu dah lah baik, color plak terserlah bg pihak ni :)





Ni plak geng2 jahat namanya Decepticons dah lah buruk color pun hanyalah silver ...jd kalau korang ada kete warna silver baik tukar color coz color tu utk org jahat je hehehe

So, pe2 pun aku harap akan ada lagi cite mcm ni kat panggung,kepada pengarah2 malaysia (walaupun aku tahu yg diaorg x baca blog aku) aku harap ada lah inisiatif utk mghasilkan filem yg berkualiti...bkn hanya meletakkan muka glamor tapi lakonan hampeh di panggung.

Adios.....

16 comments:

Benedict Bernard said...

bila masa gi jurong point? naper tak ajak then belanja nasi ayam half chicken tu ? la la la la ..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

nak robot AUTOBOTS...cantek moto tu...hehehehhe leh merempit....

Rona Realiti said...

bro..
KRU pun skrg dh sama taraf ngan warner bros...

khairul said...

Ben....
dah cakap maa tapi kami g berlima makan whole chicken la la la

khairul said...

yanie reti ke naik motor ni??mcm sopan je...x kan nak merempit kot :)

khairul said...

Rona realiti...
ayooo ye ker sama taraf???jauh lagi bro,tapi salute for KRU coz punya mision n vision yg x dalam diri pengarah2 lain kat malaysia..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hehehe.....tak pandai bawak motor....tp suker tgk moto grand prix 500cc nyer.....hehhehehe

suker tgk moto besar....

khairul said...

hehee x pe nnt beli 1 motor besar pastu masuk dalam box kaca leh lah tgk wakaka

4th july befday ek???meningkat lg umur kan?

Benedict Bernard said...

ai sey whole chicken . jelesnye dengar... bila nak belanja makan swensen plak.. hehe.

khairul said...

swensen tu kat mana plak wahai encik ben????

NenekPenne said...

aahhhh tak suka citer ni sebab my exhubby pi tengok dgn 'gilafren' dia... konon cakap kat mak, entertain customer dari jakarta ....piirahhhhh!!!!!!!! balik kul 2.00 pagi cakap ada polis buat road block ... nak jer aku debik....opss sorry teremo plak...ha ha ha...

esok gua nak tukar keta kaler silver sebab jadi decepticon lagi best sebenarnya.... ah ah ah...

Benedict Bernard said...

swensen tu kat tempat jurong point baru tu... sebelah Fig & Olive & Din Tai Fung.

Kerol bayar occay!

khairul said...

NenekPenne...x yah kete tu bertukar..senang2 nenek je lah yg bertukar...wakaka

SiMpleSmArtErMe said...

swensen ??.. aku teringat steak kat situ sedappp...

Weii..nak ikot.. Wahahaha...

Dah 2 org ajak kiter tgok Transformers 2 nih tp naper tah cam malas jek..kecik2 dulu dah puas tgok kot..dulu2 siap hafal lagu tuh..

Nekk..tukar kaler la cepat..tuh a part of our CSI planning..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

besday yanie bulan Disember la...

4 julai....? biar lah rahsia....hehhehehe.....

adakah jari ku di sarung cincin?
adakah akan ada paluan kompang?
nasi minyak? bunga telur?

hehhehehhe

NenekPenne said...

CSI tu pakai keta needa laaaa.....
kaler keta akak tukar pun tapi no. plat keta tak tukar, tak ada maknanya yang oi...