Tuesday, July 7, 2009

Captainku yg hampeh

Assalamualaikum....

Saje nak lepas geram sini jap...kepala aku sekarang ting tong dah.dapat captain bkn boleh membantu lagi tambah beban keje aku adalah.kalu mcm ni lah jenama dr oversea nye captain buatan malaysia lebih bagus lah....

Sikit2 " sec,where's this ar???"..pastu "sec,do you know...??"dan lagi.."you know sec,you must ...do this lah do that lah...

Ayoyo dia ingat aku ni komputer ke nak wat sume sekali,nak hafal sume benda...baik aku yg jd captain kalau aku tahu sume benda.Lagi menyirap darah aku ada ke dia duk tanya "sec,do you noted down what time we undocking yesterday??"Kalu lah aku ni jenis mulut jahat depan2 dia je aku sembur...aku punya lah susah payah incharge mooring ,tarik tali bagai nak buasir mana ada masa nak tgk2 jam segala...yg dia duk gelak2 kat bridge semlm pe kejadahnya...dah kene sembur dgn owner baru nak cari aku...

Lega sikit wakakaka sat2 aku duk taip ni ada email masuk dr opis aku....


Dear Sir

Kindly find below Next crew changes schedule for Alpha Shield.

1) Sign on - tent 14th July 2009

i) Master : Benjamin Franklin
ii) 2nd Officer : TBA
ii) ETO : TBA

2) Sign Off - tent 15th July 2009

i) Master : Edgardo Delavega
ii) 2nd Officer : Khairul Anuar Zakaria
iii) ETO : Ahmad Zaki

Sekarang ni,aku duk conpiuzzz suka ke x suka???

adios...

19 comments:

Cik Faridah Huda said...

yeah..itu dia...abe yo sudah naik hangennn....sabaqqq naaaa.....kalo time skolah rendah..sure bleh bgtau chekgu...habaq kata nak tukaq group..x mau dok group tuh....

khairul said...

salam mekkk...

wakakaka x lah kejap je td ni dah cooll balik dah...
kalau zaman sekolah x pernh plak duk dlm group yg x syok,msti group sempoi lah hehe

Rona Realiti said...

ini dia si jali jali...
owh... mr khairul anuar zakaria...
thats ur name ek...!?

jgn marah la abg...
tp kalo nk marah gak...
kasi terajang sama itu kapten..
biar kecebur dalam laut tu...

khairul said...

salam rona..

nama tol..mohd kat depan tu tapi dia x letak pun ...
dia tua sbb tu x sampai hati kalau muda2 lagi leh gak nak wat mcm tu wakaka

Cik Faridah Huda said...

hamboihhh...panjang berjela aih nama die......

thumb up sebab dah cool...
kalau x cool lagi..p cari cool fever...haip!!

hol-la-hoop sket ataih kapai nun...

NenekPenne said...

sec? secretary ker?

khairul said...

panjang ker mcm tu??nama adik sy lagi panjg sampai sy pun x reti nak eja nama dia hehe

khairul said...

nenek sec tu singkatan utk second hehehhe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sabar2 khay....jom pekena cendol dulu...hahhahhaa.....

(^_^)

Benedict Bernard said...

kerol mana ada bz. tiap minggu bole tengok wayang kat jurong point.. la la la la.. LARIK

SiMpleSmArtErMe said...

Ben..cam biasa ku dengar jer ayat tuh.. Hahaha.. Ko nak larikk mana??.. Tungguuu.. Nak ikott lari juagakk..

Nama my bro pon Mohd Khairul RXXXX, cousin2 panggil dia Herol. Dulu kiter gelar dia HARIMAU sbb dia garang ada angin KUS KUS silap sikt kena karate. Kalau lari nnt kena kejar..puas lari pusing meja.. last2 kiter lari masuk bilik kunci pintu.. biar dia karate pintu jer. HAK3.
Dah tua2 nih KUS KUS dia dah ilang. Dah x jadi harimau. Bila dia balik off shore dia suka bawak jalan2 & bunjer makan. Pas tuh leh pau dia macam2.

Orang selalu tanya :

Kiter: Abg kiter x dak kat sini.
A: Abg hang pi mana?
Kiter: Dia ada kat laut..
A: Abang hang nelayan ka?
Kiter: HAHAHA (Gelak golek2)

Khai ada persamaan ngan abg kiter ahh.. Keh3..

khairul said...

salam...

yanie - Cendol yg yanie mkn tu sedap tahap pe??coz kalau g bandar hilir melaka cendol dia syok tahap gaban..nnt suruh sakura bawak hehee

Ben - last keluar masa tgk transformer je huhu ni dah nak cecah 2 minggu ni...bz bz bz wakakaka...lupa nak tnya,ben leh lari ker????

khairul said...

salam needa..

ayat biasa bila sy cakap sy keje laut hehehe,bila cakap kapal dagang ayat lain akan terpacul..."ooo engineer ker?" ish3 mcm lah hebat sgt engineer tu ,wakaka ayat jeles je tu..abaikan wahai sume engineer ye :)
Needa sy dgn abg tu sama dr segi [e ek???sy x garang hehehe

Benedict Bernard said...

eh jgn wat malu. kita school runner and represent class for swimming interclass competition. dpt 2nd lagi.

wah riaknye statement!

khairul said...

Ben- hebatnya dierrrrrrrrr

[yAN!e][pUTraJAya] said...

khay....
yanie dah rasa cendol kat bandar hilir...diorang bawak pi makan ari sabtu....tp sikit sangat la...

kurang kekenyangan....hahhahhaha

Benedict Bernard said...

kerol, sesungguhnya nasi ayam jurong point half chicken tu memang sedaaaaaap! bila nak belanja nie

SiMpleSmArtErMe said...

Sama sbb kena kerja atas kapal..
My bro kena buat seismic data. Kena dok atas kapal..Merata negara dia pegi sbb keja mcm nih. Nama plak Khairul..ishh2.

Muka jer x sama.. Asal Khai dok kat laut x itam ehhh?? Pakai SPF 15 ker??

Ooo..x garang ehh..Hangin kus kus jer kot.. *larikkkkkkk...

khairul said...

Kalau nak pakai SPF 15 tu agak2 berapa botol sehari nak kene sapu ek??wakaka
mungkin lah kot sama keje kalau ada kelapangan leh lah nk jupe dia mana tau leh cr lubang keje tempat lain plak hehehe