Thursday, July 9, 2009

Kok Lepea aka Lepea Island


Assalamualaikum....

Sedar x sedar aku dah 3 bln kat kapal ni,tapi harini aku x mau lah cite pasal keje hehehe aku nak cite pasal holi holiday plak....asyik cite pasal keje je hotak pun leh jd tepu..

Tapi ni yg last year lah coz aku pun dah lama x bercoti2.Last aku bercuti paling syok masa nilah ...masa aku masih lagi duk keje kat Lafarge langkawi.


Ni member kapal aku yg datang bercuti di langkawi,so aku surh lah lepak umah aku.walaupun diaorg sume ni ada tempat di tuju tapi sudi gak lah diorg lepak umah aku.


Ni lah Ibol dan Borhan...mulanya rancang nak ke Satun je so aku dgn selambernya bawak short n tee je lah coz niat nak mandi tetiba bila sampai kat jetty..plan terus berubah..."Jom g kok Lepea!! ayooo mujur lah aku cuti 2 hari leh lah ikut masa tu.

Kiranya pengembaraan yg x di rancang lah ni,masa tu plak tgh2 bln so faham2 je lah,kalu keje darat ni tgh2 bln masa yg nazak huhu tapi biasak lah pe guna member kan wakaka


Pantai dia mmg cantik,sejuk mata memandang tapi tahap kepanasan mmg melampau...x snap banyak pic pun coz charger x bawak.perkampungan dia mmg pure nye org asli huhu yg aku x faham awat lah dia wat dinding pakai zink????dalam umah ada aircond kaaa..

Yg hebat english tip top siottttttt aku terasa amat malu wakakaa nak wat mcm mana ,mat salleh yg duk sna pun dah leh speaking siam so x heran lah org asli leh cakap omputeh.


Aku lepak kedai makn kat sana coz ada cert halal tapi betol ker halal???aku pun x tau huhu tgk dr org melayu ada yg makan kat situ halal lah kot...yg aku x tahan duk sini ..hanjeng2 yg terlampau lah banyak...aku duk elak dgn anjing2 ni sampai mat salleh tegur aku....kenapa kamu takut anjing?dia x gigit pun" (selepas di translet ye,coz dia x reti ckp melayu)aku balas lah "geli je "sambil senyum2 sumbing,dia x tau ke anjing tu haram di sentuh???


Korang agak2 lah kan zaman bila kat malaysia kita ni ada sekolah mcm ni???kalau masa aku sek rendah dulu abis2 pun kelas aku mcm dlm cite pendekar bujang lapok tu...sekolah org dewasa.tapi kat pulau ni...ni lah sekolah dia huhu


Sebelom korang cakap aku cakap dulu ye..cantik pemandangan kat belakang ni wakaka...


Ni lah chalet yg kami sewa semlman tu harga dia rm60...tdo salin baju mandi je dalam ni so x yah lah nak sewa yg mahal2 bkn g honeymoon pun ...tapi kalau rasa nak g honetmoon aku sarankan x yah lah...sbb..........


Ni lah permandangan chalet yg aku duduk tu...


Aku sambg ayat kat atas tadi...sbb x sesuai utk perempuan melayu kita,kat sini semuanya yg secebis2 je pakaian ataupun tidak berpakainan pun adoooo wakaka sbb blog ni adalah 'U" so gambar2 sedemikian rupa adalah x elok utk tatapan umum.

So kepada lelaki2 yg x mampu nak ke Australia tu pe kata datang sini je wakaka


adios...........

16 comments:

NenekPenne said...

orang lelaki je boleh ke sana? orang pompuan tak leh ker? mana aci ni....
nanti bawak kita ke sana eh?

khairul said...

Nenek nak p sana ker???hehe sy gerent lah sume masalah setel pas balik dr sana wakakka

[yAN!e][pUTraJAya] said...

salam khay...

hahahha ni pic zaman muda2 yer....
bila nak bercuti di Putrajaya lak....

hehehhee...best pi melaka.....dah lama tak jalan2 cam nih.....

akan datang GENG GEBU nak naik genting....mau ikut kah? lalalala

Rona Realiti said...

waa... abg yo...
nk ikut gak...
bila nak bawak ni...!?

SiMpleSmArtErMe said...

sbb blog ni adalah 'U" so gambar2 sedemikian rupa adalah x elok utk tatapan umum.

--> uikkk..masih ada dalam koleksi ker khai..Ishh3.

Bestnyerrr..Kiter tak pernah kuar negara lagi..dok senyap2 dalam mesia jer.. kesian kiter kan Nek??

SiMpleSmArtErMe said...

Choppppppp...
Gambar no 5 dari atas ada iras muka kak ngah Khai..

NenekPenne said...

sila bawa team CSI ni ke sana ya kerol.

khairul said...

salam yanie...

bila tu nak g??kalu genting x pernh sampai pun syok gak tu...tp biarlah time2 sy cuti bru syok hehhee

khairul said...

Rona...kalu geng2 laki leh ikut hehehe cuci2 mata mmg bagus kat sana wakakka

khairul said...

Needa...

Adalah sikit2 hehe utk koleksi peribadi hehehe...
sah2 lah kami adik beradik tetaplah dr rahim yg sama cik needa oiii

khairul said...

Nenek...
kalau bawak team csi kat sana..agak2 kta nak siasat pe ek???

wahdi said...

Awat hang dah bertahun keje kapal kulit tak hangus? *apakah rahsia? :P

Den baru summer 3minggu kek kota Parit ni dah tanned gilo! huhu

khairul said...

salam wahdi ...
mat salleh sume nak tanned pe :)..sy just berendam air soya je pas balik kapal wakaakka

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bila kamoo cuti? nanti calling2 n sms2 arrr.....leh naik sama2.....

khairul said...

salam yanie..
baru ni cakap dalam pertghan bln 8 tapi ntah lah coz schedule utk sign off bila2 masa je leh berubah huhu

Alexandaria said...

ehehe..best nye lau im on ur place...paling best kat abroad jek..emm!!!